På Lyko sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. Läs vår Persondatapolicy här.
Underkategorier

Shea Mooti

Produkterna fick namnet Shea Mooti eftersom varje produkt innehåller den renaste, naturliga formen av sheasmör. Serien innehåller en rad rena, naturliga produkter för mödrar och barn gjorda med ingredienser av högsta kvalitet. Välkommen till en värld av naturligt vacker, bortskämd hud för dig och ditt barn!

 • Shea Mooti Mammas Mage & Gravid Olja

  Shea Mooti Mammas Mage & Gravid Olja

  Favorit

  Shea Mooti Mammas Mage & Gravid Olja

  Denna klibbfria hudkonditionerande olja pumpas in med Omega 3, 6 och 9 dessa är anrikade oljor och är speciellt framtagna för att användas under och efter graviditet. Regelbunden användning av denna olja kan hjälpa till att förebygga bristningar, upprätthålla smidig hud samt förbättra elasticitet. 

  Användning:
  Massera försiktigt över bröst, mage och lår två gånger om dagen. För bästa resultat applicera efter bad eller dusch för att låsa in fukten. Undvik bröstvårtans område om du ammar. Tips: Under vinter månaderna kan man med fördel använda Mamas Stretch Mark Oil följt av Mamas Body Balm på de extra torra områdena.

  Huvudingredienser:
  Ekologisk Baobab Oil är en ren, vacker olja. Tillverkad av kallpressade frön av Baobab Tree. Den är lugnande och närande för huden och lätt absorberande. Den är rik på Omega 3, 6 och 9 essentiella fettsyror som bidrar till att bibehålla en frisk hud samt minskar bristningar. Innehåller också vitamin A, D, E och F. Vitamin A och F uppmuntrar hud föryngring och förnyelse av cellmembran och därigenom förbättrar hudton och elasticitet. Vitamin E är en överlägsen antioxidant, som förhindrar bildandet av fria radikaler på huden och skyddar den från någon form av skada.

  • Mandarin eterisk olja är upplyftande och lugnande. Den ökar den lokala blodcirkulationen vilket hjälper hudtonen och förbättrar dess konsistens. 
  • Rosehip Oil är rik på omega 3 och 6 som bidrar till att ge näring samt bibehålla frisk hud. Dess cell regenererar nödställd hud och har en helande egenskap samt hjälper till att förnya skadade hud celler med frisk, normal hud. Den förbättrar också hudens elasticitet:
  • Organisk solrosolja är en antioxidant på grund av närvaron av vitamin E och fungerar också som en fuktkräm, genom att hjälpa kroppens celler behålla fukt och undvika torrhet. 
  • Shea Butter Oil stimulerar celltillväxt. Den har anti-inflammatoriska egenskaper och fungerar som en barriär genom att hjälpa hud cellerna behålla fukt. 
  • Kallpressad vetegrodds olja är rik på mineraler, proteiner och vitamin A, B och E. Dess höga nivåer av E-vitamin ger den kraftfulla helande egenskaper. Det är också en anti-aging agent och minskar ärrbildning. 


  Ingredienser:
  Helianthus annuus (solros) Seed Oil, * digitata (Baobab) Seed Oil, Rosa Canina (Nypon) Fruit Oil,Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Triticum vulgare (vete) Germ Oil, Lavandula angustifolia (lavendel) Flower Oil,Citrus bergamia (bergamott) Fruit Oil, Cinnamomum Camphora (Ho Wood) Bark Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) PeelOlja, Tocopherol (Vitamin E), + linalool + Limonene, + Geraniol.* Ekologiskt odlad ingrediens.+ Naturlig beståndsdel i eteriska oljor som anges. 

  110ml 

 • Shea Mooti Gravid "Måste Ha" Box

  Shea Mooti Gravid "Måste Ha" Box

  Favorit

  Shea Mooti Gravid "Måste Ha" Box

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,  naturlig och etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sjuksköterska och mamma till tre barn.

  Sortimentet är utformat till gravida, mammor, barn och till dem med känslig hud.Alla produkter tillverkas och packas i Storbritannien, där de även laboratorie testas. Dessa tester utförs aldrig på djur.

  Shea Mooti´s produkter är utformade för att lugna, återfukta och skämma bort den mest känsliga huden. Den innehåller rena, naturliga botaniska oljor och sheasmör. Flertalet av produkterna har även ett naturlig antiinflammatoriskt innehåll. De är fria från parabener, EDTA, mineraloljor, syntetiska färgämnen, doftämnen, silikoner och pftalater.

  Den viktigaste ingrediensen är sheasmör som etiskt anskaffats från AfriKids som är ett multi-kooperativ i norra Ghana. 

  Innehåller:

  • 1st Mama´s Good As New Bath & Shower Gel / 250ml
  • 1st Mama´s Everyting Body Balm / 50ml
  • 1st Mama´s Belly Rub Stretch Mark Oil / 100ml

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.


 • SheaMooti New-Born Gift Set

  SheaMooti New-Born Gift Set

  Favorit

  SheaMooti New-Born Gift Set

  Shea Mootis New-Born Essential GIFT SET innehåller:

  • Body Balm 50ml, 1st
  • Baby´s Pure Shea Butter Soap 100g, 1st
  • Baby´s Rub-a-Bye Body & Scalp Oil 50ml, 1st


  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Alla produkter är laboratorie testade, gjorda och förpackade i Storbritannien.

  Alla produkter är lämpliga för vegetarianer samt är aldrig testade på djur.

  Shea Mooti produkter är utformade för att lugna, återfukta och skämma bort den mest känsliga huden med rena, naturliga botaniska oljor och smör samt är fria från parabener, EDTA, mineraloljor, syntetiska färgämnen och doftämnen, silikoner och ftalater.

 • Shea Mooti Mammas Vårdande Bad & Hud Olja

  Shea Mooti Mammas Vårdande Bad & Hud Olja

  Favorit

  Shea Mooti Mammas Vårdande Bad & Hud Olja

  Gjord av Melon, Organisk Baobab och Shea Butter Olja, rik på vitaminer och mineraler som främjar hud förnyelse, hudton samt elasticitet.Denna njutfulla bad och hud olja är en exklusiv ”cocktail” framställd för att låta mamman slappna av och njuta. Den är även perfekt som  ”all-over” hud olja.

  Användning:
  Häll en liten del av oljan under varmt rinnande vatten. Använd så ofta du behöver. Rekommenderas för blivande/nyblivna mammor och är en säker favorit. Den är även perfekt som badolja.

  Huvudingredienser:
  Organisk Baobab Olja är ren underbar olja gjord av kallpressade kärnor från Baobab Träd. Lugnande, återfuktande och lätt absorberande av huden. Den är rik på Omega 3, 6 och 9 och hjälper till att underhålla hudens elasticitet.Den innehåller även vitamin A, D, E och F. Vitamin A och F främjar hud förnyelse av cellmembran och därmed förbättrar hudtonen och elasticiteten, medans vitamin E är en överlägsen antioxidant som förebygger fria radikaler på huden och skyddar huden från skada.

  Melonkärna Olja är en kallpressad och framställd från kärnorna i Vattenmelonen. Den är extremt vårdande för huden och rik på Omega 6 och 9 som hjälper till att behålla hudens elasticitet. Det är en väldigt mild (icke por blockerande) olja som lätt absorberas av huden.Shea Butter Oil stimulerar celltillväxt. Den har anti-inflammatoriska egenskaper och fungerar som en barriär genom att hjälpa hud cellerna behålla fukt.Denna etiskt, naturligt framställda Virgin Shea Butter är oraffinerad, oblekt och helt ren. Den behåller sina naturliga fördelar av vitaminerna A, E och F.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Sortimentet är utformat för mammor, spädbarn samt till dem med känslig hudAlla produkter är laboratorie testade, gjorda och förpackade i Storbritannien.

  Alla produkter är lämpliga för vegetarianer samt är aldrig testade på djur.Shea Mooti produkter är utformade för att lugna, återfukta och skämma bort den mest känsliga huden med rena, naturliga botaniska oljor och smör samt är fria från parabener, EDTA, mineraloljor, syntetiska färgämnen och doftämnen, silikoner och ftalater
   Den viktigaste ingrediensen, rent sheasmör, det är etiskt anskaffas från AfriKids döttrar, en multi-kooperativa by i norra Ghana, som har bemyndigats av lokal välgörenhet AfriKids att säkra en ljus framtid för familjer genom värdigt generera inkomster.

  Ingredienser:
  Citrullus Vulgaris (Melon) Seed Oil , Borago Officinalis (Borage)  Seed Oil , *Adansonia Digitata (Baobab) Seed , Butyros permum Parkii (Shea Butter), * Lavendula Officinalis (Lavender) Oil, * Pelagonium Grave olens (Geranium) Oil, Citrus Retic ulata Blanco (Mandarin Orange) Peel Oil, +Citral, +Geraniol, +Citronellol, +Limonene, +Linalool.* Organically produced ingredient.+ Natural constituent of essential oils listed.

  110ml

 • Shea Mooti Bebis Massage & Skalp Olja

  Shea Mooti Bebis Massage & Skalp Olja

  Favorit

  Shea Mooti Bebis Massage & Skalp Olja

  Baby's'Rub-a-Bye Body & Scalp Oil är en oparfymerad blandning av naturliga, lättabsorberade oljor som är rika på vitaminer och mineraler perfekt för att lugna torr och känslig hud samt mjölkskorv. Den nyblivna mamman är ofta känslig för dofter och kan använda denna olja för att massera magen samt hålla huden smidig och mjuk. 

  Användning:
  Massera in en liten mängd olja på händerna, gnugga tillsammans för att värma oljan sedan försiktigt applicera på barnets hud. Torka bort eventuellt överflödig olja med en handduk eller papper.

  Mot  Skorv:
  Gnugga försiktigt på barnets hårbotten, undvik fontanellen. Applicera 15-20 minuter före badet, tvätta sedan bort överflödig olja med Shea Mooti s Babys Gentle Body & Schampo Wash. 

  Huvudingredienser:

  • Ekologisk Amaranth Seed Oil CO2 extrakt har mycket goda anti-inflammatoriska effekter för behandling av torr, kliande hud samt eksem och psoriasis. Den höga mängden av tokoferoler, tokotrienoler och linolsyra (essentiell fettsyra som förbättrar hälsan och utseendet på hudens vävnad) ger det en mycket framstående karaktär. Dess naturliga ingredienser av CO2 extrakt bidrar till att återställa mjukheten och fukten i huden. 
  • Gurkörtolja är också känd som Stjärnblomme Olja. Den innehåller gamma linolensyra (GLA), en essentiell fettsyra syra som förbättrar hälsan och utseendet på hudvävnad. Det har visat sig vara en mycket effektivt agent i behandling av rodnad, inflammation, och fuktförlust i samband med torr hud. 
  • Melonkärnsolja är kallpressad och raffinerad från frön av vattenmelon. Den är extremt närande för huden och rik på de essentiella fettsyrorna omega 6 och 9, som bidrar till att bibehålla en frisk hud. Det är en mycket lätt, mild, noncomedogenic (icke-por blockerande) olja som lätt absorberas av huden. 

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Ingredienser:
  Citrullus Vulgaris (Melon Seed Oil), Borago Officinalis (gurkörtolja), * Olea Europea (olivolja), ButyrospermumParkii (Shea Butter), Amaranthus caudatus Extract (CO2), * Simmondsia Chinensis (jojobaolja) (Amaranth) Seed Oil,Tokoferol (vitamin E).* Ekologiskt odlad ingrediens.

  50ml

 • Shea Mooti Bebis Mild Hudkräm

  Shea Mooti Bebis Mild Hudkräm

  Favorit

  Shea Mooti Bebis Mild Hudkräm

  Denna doftfria, naturliga hud lotion för Baby är speciellt framtagen med den mest känslig huden i åtanke. Berikad med Sheasmör och närande ekologisk solrosolja för att lugna känslig hud. Denna lotion är idealisk för massage samt är fuktgivande. Så mångsidig att hela familjen kan använda den.

  Användning:
  Applicera efter bad eller vid behov för att återfukta, lugna och skydda huden. Den rekommenderas särskilt för torr, kliande och känslig hud

  Huvudingredienser:

  • Organisk solrosolja är en antioxidant på grund av närvaron av vitamin E och fungerar också som en fuktkräm genom att hjälpa kroppens celler samt för att behålla fukt och undvika torrhet.
  •  Shea Butter är känt för vara en av de bästa produkter som finns för huden. Sheasmör kommer från Karite Nut Tree, även känd som Mangifolia eller "Tree of Life" som växer på den halvtorra savannen i regionerna Väst och Centralafrika.
  •  Vår etiskt handgjorda Virgin Shea Butter är oraffinerat, oblekt, helt naturligt och ren behåller sina naturliga fördelar av vitamin A, E och F.
  •  E-vitamin innehåller kraftfulla antioxidanter som påskyndar cellförnyelsen och hjälper huden att behålla sin naturliga fukthalt.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn. 

  Ingredienser:
  Aqua (Renat vatten), * Helianthus annuus (solros) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycerylstearat(Växthärledda), * Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Glycerin (växthärledda), Coco-Glukosid (växthärledda),Sackaros Strearate (vegetabilisk härledda), kokosnötalkohol (frukt härledda), * Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, * LiniumUsitatissimum (Linfrö) Olja, tokoferoler (vitamin E), xantumgummi (vegetabiliskt Derived), Kaliumsorbat (GodkändKonserveringsmedel), Phenoxyethanol (Godkänd Konserveringsmedel), + bensylalkohol (växthärledda, Godkänd konserveringsmedel).* Ekologiskt odlad ingrediens. + Allergen.

  185ml

 • Shea Mooti Mammas Bröstvårtssalva 50ml

  Shea Mooti Mammas Bröstvårtssalva 50ml

  Favorit

  Shea Mooti Mammas Bröstvårtssalva 50ml

  Denna naturliga blandning av ekologisk kokos, granatäpple, Calendula oljor och Sheasmör är speciellt framtagen för att lugna och skydda bröstvårtorna mot sprickbildning och ömhet. Säker att använda under amning, den kan också användas som ett läppbalsam.

  Användning:
  Mama´s Calming Nipple Balm bör tillämpas sparsamt en eller två gånger om dagen för att hjälpa till att förbereda bröstvårtorna för amning. Under de månader av amning, använd produkten vid behov. Tvätta händerna före användning och avlägsna överflödig produkt innan amning.

  Huvud ingredienser:

  • Ekologisk kokosolja är rik på antioxidanter och sprudlar av naturliga mikrobiella och anti-bakteriella medel. Den innehåller vitamin E, en antioxidant populär för att skynda på läkning av skrubbsår. 
  • Granatäpplets olja är kallpressad från kärnorna: Denna olja innehåller punicic syra, en Omega 5 konjugerad fettsyra som hjälper till att stimulera återuppbyggnaden av de yttre hud cellerna genom att bidra att ge näring åt huden. 
  • Organic Calendula Oil är anti inflammatorisk och antiseptisk vilket gör den fördelaktig för onda och  inflammerade kliande hudåkommor. Den främjar läkning, ökar produktionen av kollagen och bidrar till cellförnyelse. Den hjälper även till att minska ärrbildning.
  • Shea Butter är känt att vara en av de bästa produkterna som finns för huden. Sheasmör kommer från Karite Nut Tree, även känd som Mangifolia eller "Tree of Life" som växer på den halvtorra savannen i Väst och Centralafrika. 
  • Vår etiskt handgjorda Virgin Shea Butter är oraffinerad, oblekt samt helt naturlig och ren. Den behåller sina naturliga fördelar av vitamin A, E och F. 

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Ingredienser:

  Butyrospermum Parkii (sheasmör), * Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Calendula Officinalis, * Helianthus annuus(Calendula) Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Punica Granatum (Granatäpple) Seed Oil, EuphorbiaAntisyphillitica (Candelilla) Vax, Tocopherol (Vitamin E), * Prunus Persica (Peach) Fruit Extract.* Ekologiskt odlad ingrediens

  50ml

 • Shea Mooti Mammas Vårdande Badsalt

  Shea Mooti Mammas Vårdande Badsalt

  Favorit

  Shea Mooti Mammas Vårdande Badsalt

  Epsom salt är uppkallat efter staden Epsom i England, där den började tillverkas genom att destillera den från vattnet. Det är faktiskt inte ett salt utan ett naturlig förekommande ren mineral förening av magnesium och sulfat. Epsom salter har många hälsofördelar. Vid användning i badet är det känt för att lindra smärta och lindra inflammation, vilket gör det fördelaktigt vid behandling av ömma muskler. Dessutom har det varit känt för att läka skärsår och minska ömhet efter förlossningen.Colloidal Oatmeal är havre malt till ett extremt fint pulver. Den innehåller föreningar som har svampdödande och renande egenskaper. Den innehåller även vitamin E, som är en anti-inflammatorisk stärkelse som hjälper till att återfukta huden.Kardborre rot Pulver Fördelarna med kardborre har uppskattats i många år, den användes i Kina av indianerna och europeiska bosättare. Dess rötter kan dra näring djupt inne i jorden. Den är rik på naturliga vitaminer, mineraler, spårämnen, aminosyror, sockerarter och stärkelser. Den kan bidra till att minska svullnad och smärta, speciellt i lederna.

  • Sheasmör är känt att vara en av de bästa produkter som finns för huden. Sheasmör kommer från Karite Nut Tree, även känd som Mangifolia eller "Tree of Life" som växer på halvtorra savannen i  Väst och Centralafrika.
  •  Vårt etiska Shea Butter är oraffinerat, oblekt, helt naturligt och rent därför behåller det sina naturliga fördelar av vitamin A, E och F.
  •  Organiska Witch Hazel Örter produceras från bladen och barken av den nordamerikanska Witch Hazel busken (Hamamelis virginiana), som växer naturligt från Nova Scotia och västerut till Ontario Kanada samt söderut till Florida och Texas i USA. Denna produkt används för medicinska ändamål av indianer. Trollhassel innehåller lugnande, antiinflammatoriska egenskaper.

  Detta lyxiga badsalt är ett "måste" efter förlossningen. En blandning av havregryn, Burdock Pulver, Epsom salt, havssalt och sheasmör gör att den lugnar ömma perinatala muskler, medan antibakteriell trollhassel lindrar smärta och främjar läkning.

  Användning:
  Strö en handfull i ett varmt bad och låt dra i minst 15 minuter eller så länge du vill, Var försiktig när du går ur badkaret eftersom det kan vara halt. Särskilt rekommenderas den för nya mammor för ett allround avkopplande bad.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Ingredienser 
  Magnesiumsulfat (Epsom salt), natriumklorid (Dead Sea Salt), Maris Sal (Fleur de Bearn), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Avena Sativa (Oat Kernel mjöl), Arctium Lappa (kardborre) Root Extract, * HamamelisVirginiana (Witch Hazel ört), Chamomilla recutita (Matricaria) Flower, * Lavendula Officin (Lavender) Oil, * Pelagonium Graveolens (Geranium) Olja. + Citra, l + Geraniol, + Citronellol, + Limonene, + Linalool. * Ekologiskt odlad ingrediens. + Naturlig beståndsdel i eteriska oljor listade.

  200g

 • Shea Mooti Bebis Vårdande Salva 50ml

  Shea Mooti Bebis Vårdande Salva 50ml

  Favorit

  Shea Mooti Bebis Vårdande Salva 50ml

  Babys "Allt" Body Balm innehåller en blandning av jungfru sheasmör och naturliga oljor för att bibehålla frisk hud. Denna hudkräm/balsam är oparfymerad och passar även den mest känsliga hud och är perfekt för ansikte, kropp och hårbotten.
   Det passar perfekt i väskan utan att ta för mycket utrymme. Gravida mammor som är känsliga för dofter kan också använda detta som en hudkräm/salva/balsam på magen för att hålla huden smidig och mjuk.

  Användning:
  Applicera en liten mängd på ren, torr hud efter bad eller under blöjbyten. Den är lämplig för nyfödda barn.

  Ingredienser:
  Amaranth Seed Oil CO2 extrakt har mycket goda anti-inflammatoriska effekter för behandling av torr, kliande hud såväl som eksem och psoriasis. Den höga mängden tokoferoler, tokotrienoler och linolsyra syra (essentiell fettsyra som förbättrar hälsan och utseendet på hudvävnad) ger det en mycket enastående karaktär. Dessa naturliga ingredienser av CO2 extrakt bidrar till att återställa fukten i huden.

  •  Ekologisk kokosolja är rik på antioxidanter och sprudlar av naturliga mikrobiella och anti-bakteriella medel. Den innehåller vitamin E, en antioxidant populär för att skynda på återhämtningen av hud vid bl.a. skrubbsår.
  •  Organiskt Lecitin är en otroligt bra mjukgörare som även är lugnande för huden.
  •  Oat Oil är en naturlig fuktgörare, full av vitamin E och essentiella fettsyror. Den innehåller antioxidanter, samt naturliga anti-inflammatoriska och anti-irriterande egenskaper, vilket är perfekt för mycket känslig hud.
  •  Rice Bran Oil är en bra källa till omega 6 essentiella fettsyror och olika antioxidanter som har fördelar för människors hälsa. Den har fantastiska mjukgörande egenskaper vilket gör den perfekt för torr, känslig hud som baby hud.
  •  Shea Butter är känt att vara en av de bästa produkter som finns för huden. Sheasmör kommer från Karite Nut Tree, även känd som Mangifolia eller "Tree of Life" som växer i halvtorra savannens regioner i Väst och Centralafrika.
  •  Vår etiskt handgjorda Virgin Shea Butter är oraffinerad, oblekt, helt naturligt och ren samt behåller sina naturliga fördelar av vitamin A, E och F.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.
   
  Ingredienser:
  * Cocos Nucifera (Kokosnöt) Cera Alba (Bivax), Butyrospermum Parkii (sheasmör), * Olea Europaea (Oliv) FruktOlja, Coco Nucifera, Gardenia Tahitensis (Monoi) Oil, * Calendula Officinalis, Helianthus Annus (Calendula) Olja, CitrullusVulgaris (Melon) Seed Oil, Oryza Sativa (Rice Bran) Olja, Avena Sativa (Oat) Oil, * Lysolecitin (lecitin), * AmaranthusCaudatus Extract (CO2), * Simmondsia Chinensis (Jojoba) (Amaranth) Seed Oil, tokoferoler (vitamin E).* Ekologiskt odlad ingrediens

  50ml

 • Shea Mooti Bebis Milt Bad/Shampoo 250ml

  Shea Mooti Bebis Milt Bad/Shampoo 250ml

  Favorit

  Shea Mooti Bebis Milt Bad/Shampoo 250ml

  Shea Mooti Baby Head-to-Toe Wash är berikad med lugnande Organisk Aloe Vera för att försiktigt rengöra och ge näring till känslig hud.

  Användning:
  Pressa en liten mängd Babys Gentle Head-To-Toe Wash i rinnande varmt vatten. Kan även användas som ett milt schampo. Var extra försiktig runt babyns ögon.

  Huvudingredienser:
  Aloe Vera har använts i århundraden för att behandla en rad olika hudsjukdomar. Ofta kallas den mirakel planta med sin inre gel som innehåller 8 essentiella aminosyror som kroppen behöver men inte kan tillverka.Dess aktiva ingredienser hjälper till att kyla, lugna och mjuka upp huden.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Ingredienser:
  Aqua (Renat vatten), decylglukosid (växthärledda), laurylbetain (vegetabilisk härledda), xantangummi (VegetabiliskaHärstammar), * Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (Organic Aloe Vera), Phenoxyethanol (Godkänd Konserveringsmedel), Citronsyra(Frukt Härstammar), bensoesyra (växthärledda), dehydroättiksyra (Godkänd konserveringsmedel).* Ekologiskt odlad ingrediens.

  250ml

 • Shea Mooti Mammas Bad & Dusch Gele

  Shea Mooti Mammas Bad & Dusch Gele

  Favorit

  Shea Mooti Mammas Bad & Dusch Gele

  Gjord av lugnande Aloe Vera och en lugnande mix av essentiella oljor för att rengöra och ”pamper” Mammans hud.

  Användning:
  Applicera i duschen under rinnande vatten och NJUT. I badkaret, häll en liten del under rinnande vatten och känn hur din oro försvinner.

  Huvudingredienser:
  Organisk Aloe Vera har använts i årtionden för att läka olika hudåkommor. Den är ofta känd som ”mirakel plantan” pga. sin gelé i bladen som innehåller 8 ”Essentials” 
  Aminosyror som huden behöver men inte kan tillverka själv. Den aktiva ingrediensen hjälper till att lugna, svalka och mjukgöra huden.

  Shea Butter Oil stimulerar celltillväxt. Den har anti-inflammatoriska egenskaper och fungerar som en barriär genom att hjälpa hud cellerna behålla fukt.

  Denna etiskt, naturligt framställda Virgin Shea Butter är oraffinerad, oblekt och helt ren. Den behåller sina naturliga fördelar av vitaminerna A, E och F.

  Ingredienser:
  Aqua (Purified Water), Decyl Glucoside (Plant Derived), Lauryl Betaine (Vegetable Derived), Xanthan Gum (Vegetable Derived), *Aloe Barbadensis Leaf Juice  Powde r (Organic Aloe Vera), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamont) Fruit Oil, Citrus Nobilis (Manadarin Orange) Peel Oil, Cinnamomum Camphora (Ho Wood) Bark Oil, Phenoxyethanol (Approved Preservative),  Citric Acid (Fruit Derived), Benzoic Acid (Plant Derived), Dehydro acetic Acid (Approved Preservative), +Geraniol, +Limonene, +Linalool. * Organically produced ingredient.+Natural constituent of essential oils listed.


  250ml

 • Shea Mooti Mammas Hudvårdssalva 120ml

  Shea Mooti Mammas Hudvårdssalva 120ml

  Favorit

  Shea Mooti Mammas Hudvårdssalva 120ml

  Denna mångsidiga kräm/salva är en blandning av etiskt Virgin Shea Butter, berikat med kakaosmör och närande Omega berikade oljor som bidrar till att upprätthålla en frisk hud. Den är parfymerad med lugnande lavendel olja och hudföryngrande mandarin olja, denna blandning hjälper till med att återfukta och mjuka upp torr kliande hud och förbättra elasticiteten samt hjälper till att lugna obehag vid expandering av huden när barnet växer. 

  Den kan också minska uppkomsten av hud bristningar och ärrvävnad och lämnar huden sammetslen. Detta Body Balm är en bra allround produkt och kan även användas för att mjuka upp läppar, armbågar, knän samt hälar.

  Användning:
  Massera in en liten mängd över hela kroppen med särskild uppmärksamhet på bröst, mage, lår och eventuella torra områden som behöver extra fukt. Detta är en mycket rik salva/kräm så använd den sparsamt. Undvik bröstvårtan om ni ammar.

  Huvudingredienser:
  Organisk Jojobaolja är unik och härmar talg naturligt närvarande på mänsklig hud. Det ären naturlig bärare av vitamin E och en naturlig antioxidant, det är en extremt effektiv icke-komedogen fukt regulator som tränger in i huden för att återfukta utan att blockera porerna.

  •  Shea Butter är känt för att vara en av de bästa produkter som finns för huden. Sheasmör kommer från Karite Nut Tree, även känd som Mangifolia eller Tree of Life" som växer på den halvtorra savannen i Väst och Centralafrika.
  •  Vår etiskt handgjorda Virgin Shea Butter är oraffinerad, oblekt, helt naturlig och ren, samt behåller sina naturliga fördelar av vitamin A, E och F.
  •  Kakao Smör; I århundraden har gravida kvinnor använt Kakaosmör för att förebygga och behandla bristningar. Den innehåller vitamin E, som hjälper till att lugna, fukta och balansera huden, samt ge huden kollagen, vilket hjälper till med rynkor och andra tecken på åldrande.
  •  Ekologisk Baobab Oil är en ren olja tillverkad av kallpressade frön från Baobab Tree. Lugnande och närande som lätt absorberas av huden. Den är rik på Omega 3, 6 och 9 samt essentiella fettsyror som bidrar till att bibehålla en frisk hud och minska bristningar. Dessutom innehåller den vitamin A, D, E och F. Vitamin A och F uppmuntrar hud föryngring och förnyelse av cellmembran därmed förbättrar den hudton och elasticitet. Medan Vitamin E är en överlägsen antioxidant som förhindrar bildandet av fria radikaler på huden och skyddar den från någon form av skada.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

   Ingredienser:
  * Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, * Cera Alba (Bivax), Butyrospermum Parkii (sheasmör), * AdansoniaDigitata (Baobab) Olja, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Lavandula angustifolia (lavendel) Flower Oil, CitrusAurantium bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Cinnamomum Camphora (Ho Wood) Bark Oil, Citrus Nobilis (MandarinOrange) Peel Oil, tokoferylacetat, Tocopherol (Vitamin E), + linalool + Limonene, + Geraniol.* Ekologiskt odlad ingrediens. + Naturlig beståndsdel i eteriska oljor som anges.

  120ml

 • Shea Mooti Mamma & Bebis "Måste ha" Present

  Shea Mooti Mamma & Bebis "Måste ha" Present

  Favorit

  Shea Mooti Mamma & Bebis "Måste ha" Present

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,  naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sjuksköterska och mamma till tre barn.

  Sortimentet är utformat till gravida, mammor, barn och till dem med känslig hud.Alla produkter tillverkas och packas i Storbritannien. Där de även laboratorie testas vilket aldrig görs på djur.

  Shea Mooti produkter är utformade för att lugna, återfukta och skämma bort den mest känsliga huden med rena, naturliga botaniska oljor och smör. Flertalet av produkterna har även en naturlig antiinflammatoriskt innehåll. De är fria från parabener, EDTA, mineraloljor, syntetiska färgämnen och doftämnen, silikoner och pftalater.

  Den viktigaste ingrediensen är sheasmör som etiskt anskaffas från AfriKids som är ett multi-kooperativa i norra Ghana. 

  Innehålller:
  - Mama´s Calming Nipple Balm, 50ml, 1st
  - Mama´s Take the Rough with the Smooth´Soothing Bath Soak, 200g, 1st
  - Baby´s Soothing Bath Soak, 130gr, 1st
  - Baby´S Rub-a-Bye Body & Scalp Oil, 50ml, 1st

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Sortimentet är utformat för mammor, spädbarn samt till dem med känslig hudAlla produkter är laboratorie testade, gjorda och förpackade i Storbritannien.

  Alla produkter är lämpliga för vegetarianer samt är aldrig testade på djur.Shea Mooti produkter är utformade för att lugna, återfukta och skämma bort den mest känsliga huden med rena, naturliga botaniska oljor och smör samt är fria från parabener, EDTA, mineraloljor, syntetiska färgämnen och doftämnen, silikoner och ftalater

  Den viktigaste ingrediensen, rent sheasmör, det är etiskt anskaffas från AfriKids döttrar, en multi-kooperativa by i norra Ghana, som har bemyndigats av lokal välgörenhet AfriKids att säkra en ljus framtid för familjer genom värdigt generera inkomster.


 • Shea Mooti Bebis Lugnande & Vårdande Badpulver

  Shea Mooti Bebis Lugnande & Vårdande Badpulver

  Favorit

  Shea Mooti Bebis Lugnande & Vårdande Badpulver

  Detta lyxiga, före-sänggående baby bad pulver innehåller kolloidalt havremjöl som hjälper till att göra huden slät samt hjälper till att motverka kliande och torr hud, fuktgivande Sheasmör och anti-inflammatoriskt Organic Baobab fruktpuder, dödahavssalt och ekologiskt Calendula kronblad. Den har en extra mild doft av ekologisk lavendel och kamomill samt lugnar barnet och förebygger en god natts sömn.

  Användning:
  Tillsätt 1-2 matskedar i det varma badvattnet, rör om för att lösa upp. Kan hjälpa till att lindra irriterad hud samt mjuka upp babyns känsliga hud. 

  Huvudingredienser:

  • Kolloidalt havremjöl är havre som mals till ett extremt fint puder. Det innehåller föreningar, som har svampdödande och renande egenskaper. Den innehåller även vitamin E, som har anti-inflammatoriska egenskaper samt stärkelse som hjälper till att återfukta huden. 
  • Organiskt Baobab frukt pulver utvinns från Baobab frukten genom en enkel mekanisk process som separerar pulvret från fröna. Det finns ingen ytterligare bearbetning inblandad, det är som naturen avsett. Pulvret är fullt av vitaminer, mineraler och anti-inflammatoriska egenskaper som ger näring och lugnar känslig hud. 
  • Shea Butter är känd att vara en av de bästa produkterna som finns för huden. Sheasmör kommer från Karite Nut Tree, även känd som Mangifolia eller "Tree of Life" som växer på den halvtorra savannens regioner i Väst och Centralafrika. 
  • Vår etiskt handgjorda Virgin Shea Butter är oraffinerat och oblekt, helt naturliga och rena samt behåller sina naturliga fördelar av vitamin A, E och F.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Ingredienser:
  Avena Sativa (Oat Kernel Mjöl, kolloidalt havremjöl), natriumklorid (salt döda havet), (Sodium cocoate), (Sodium Olivate),Natrium Sunflowerate (förtvålat * Organic Coconut, * Olive och * solrosolja), Aqua (rent vatten), ButyrospernumParkii (Shea Butter) (Babys Rent sheasmör tvål), Butyrospermum Parkii (sheasmör), * digitata (BaobabFrukt) Pulver, Calendula Officinalis (Calendula kronblad), * Lavendula Officinalis (Lavendel) Oil, * AnthemisNobilis(Kamomill) Olja, + Geraniol, + Citronellol, + Limonene, + Linalool.* Ekologiskt odlad ingrediens.+ Naturlig beståndsdel i eteriska oljor som anges.

  130g

 • Shea Mooti Bebis Doftpåse Eterisk Oilja GWP

  Shea Mooti Bebis Doftpåse Eterisk Oilja GWP

  Favorit

  Shea Mooti Bebis Doftpåse Eterisk Oilja GWP

  - Medföljer när du handlar produkter för minnst 100:- från Shea Mooti.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,  naturlig och etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sjuksköterska och mamma till tre barn.

  Sortimentet är utformat till gravida, mammor, barn och till dem med känslig hud.Alla produkter tillverkas och packas i Storbritannien, där de även laboratorie testas. Dessa tester utförs aldrig på djur.

  Shea Mooti´s produkter är utformade för att lugna, återfukta och skämma bort den mest känsliga huden. Den innehåller rena, naturliga botaniska oljor och sheasmör. Flertalet av produkterna har även ett naturlig antiinflammatoriskt innehåll. De är fria från parabener, EDTA, mineraloljor, syntetiska färgämnen, doftämnen, silikoner och pftalater.

  Den viktigaste ingrediensen är sheasmör som etiskt anskaffats från AfriKids som är ett multi-kooperativ i norra Ghana.

  Innehåller: 

  • 1st Baby´s Snooze Room Bag
  • 1st Baby´s Snooze Room Drops / 5ml 

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

 • SheaMooti Mammas Vårdande Hudkräm 185ml

  SheaMooti Mammas Vårdande Hudkräm 185ml

  Favorit

  SheaMooti Mammas Vårdande Hudkräm 185ml

  Applicera över hela kroppen varje dag.Under vintermånaderna om din hud känns torr används Mamma Nurishing Body Cream följt av Mama´s Everything Body Balm på de extra torra områdena.

  Organisk solrosolja är en antioxidant på grund av närvaron av vitamin E och fungerar också som en fuktkräm, genom att hjälpa kroppens celler behålla fukt och undvika torrhet.

  Mandarin eterisk olja är upplyftande och lugnande. Den ökar den lokala blodcirkulationen vilket hjälper hudtonen och förbättrar dess konsistens.

  Shea Butter Oil stimulerar celltillväxt. Den har anti-inflammatoriska egenskaper och fungerar som en barriär genom att hjälpa hud cellerna behålla fukt.

  Denna etiskt, naturligt framställda Virgin Shea Butter är oraffinerad, oblekt och helt ren. Den behåller sina naturliga fördelar av vitaminerna A, E och F.

  185ml

 • Shea Mooti Mammas Vårdande Fot & Ben Kräm

  Shea Mooti Mammas Vårdande Fot & Ben Kräm

  Favorit

  Shea Mooti Mammas Vårdande Fot & Ben Kräm

  Denna lyxigt vårdande fot och ben kräm innehåller anti-inflammatorisk Aloe Vera, återfuktande Sheasmör och stimulerande niaouliolja Oil.  Omedelbar lindring för ben och fötter. Kan även hjälpa mot svullna ben.

  Användning:
  Massera ordentligt in på fötter och ben. Tillåt krämen att absorberas. Tips: Vid fall av grova, torra och spruckna hälar tillämpa Mama Leg & Foot Cream följt av Mamas Body Balm på natten och täck fötterna med bomullsstrumpor.

  Huvudingredienser:
  Aloe Vera har använts i århundraden för att behandla en rad olika hudsjukdomar. Ofta kallad mirakel planta med sin inre gel som innehåller 8 essentiella aminosyror som kroppen behöver men inte kan tillverka. Dess aktiva ingredienser hjälper till att kyla, lugna och mjuka upp huden.

  •  Niaouli är ett vintergrönt träd med spetsiga blad och taggiga långa gula blommor. Bladen av Evergreen krossas och  är extremt doftande. Niaouliolja kan hittas i Nya Kaledonien och Australien.Den är eftertraktad för sina antiseptiska och renande egenskaper och är fysiskt och mentalt stimulerande.
  •  Shea Butter är känt för att vara en av de bästa produkter som finns för huden. Sheasmör kommer från Karite Nut Tree, även känd som Mangifolia eller "Tree of Life" som växer på halvtorra savannen i Väst och Centralafrika.
  •  Vår etiskt handgjorda Virgin Shea Butter är oraffinerad, oblekt, samt helt naturlig och ren, den behåller sina naturliga fördelar av vitamin A, E och F.
  •  Organisk solrosolja är en antioxidant på grund av närvaron av vitamin E och fungerar också som en fuktkräm, genom att hjälpa kroppens celler behålla fukt och undvika torrhet.

  Shea Mooti är en multi-prisbelönt,naturligt, etisk hudvårdsserie skapad av Violet Reid, en kvalificerad sköterska och mamma till tre små barn.

  Ingredienser
  Aqua (Renat vatten), Butyrospermum Parkii (sheasmör), * Helianthus annuus (solros) Seed Oil, natriumstearoyllaktylatLaktylat, Glycerin (växthärledda), Glycerylstearat (växthärledda), cetylalkohol (växthärledda), Melaleuca Viridiflora(Niaouli) Leaf Oil, Lavandula angustifolia (lavendel) Flower Oil, Cinnamomum Camphora (Ho Wood) Bark Oil, CitrusAurantium bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Boswellia carterii (Frankincense) Olja, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder(Aloe Vera), Anthemis Nobilis (Chamomile) blomman Olja, Calendula Officinalis Flower Extract, kaliumsorbat (GodkändKonserveringsmedel), Citronsyra (frukt Derived), tokoferol, tokoferylacetat (vitamin E), Ethylhexylglycerin (GodkändKonserveringsmedel), Phenoxyethanol (Godkänd konserveringsmedel), + Citral, + Geraniol, + linalool + Limonene.* Ekologiskt odlad ingrediens.

  100ml

Visar 1 till 17av 17