Ingredienser

VILD KRAFT

De bästa ingredienserna

Utforska de naturligt aktiva ämnen som ger Aura Botanica sin fantastiska kraft.

Samoansk kokosolja

Dubbelt handpressad jungfru-kokosolja innehåller näringsrika lipider såsom laurinsyra, som stänger hårfibrets yta och låser in näringsämnen och fukt för mjukhet, hållbarhet och glans. Oljan är ansvarsfullt inköpt och ekologiskt certifierad. Oljeutvinningsprocessen hjälper Samoa att nå sitt mål att bli en ekologisk ö samtidigt som det ger en kontinuerlig inkomst och ett hållbart försörjningssätt för öns ursprungsbefolkning.

Paranötsolja från Amazonas

En djupt vårdande aktiv ingrediens som ger exceptionell näring utan att tynga ned. Oljan framställs ur vildväxande paranötter genom en komplex extraktionsprocess. Paranötsamlare, som kallas castañeros och barriqueros, slår läger djupt i Madre de Dios-regnskogen under skördeperioden. Nötterna väljs noga ut och handplockas innan de öppnas för extraktion genom kallpress, vilket skyddar oljans närande fettsyra, selen och vitamin E.

Thailändsk riskliolja

Den thailändska risklioljan är rik på vitaminer och är därför en viktig ingrediens som ger exceptionellt skydd för varje enskilt hårfiber. Då den är rik på vitaminer och antioxidanter skyddar den håret från miljöföroreningar och väderslitage, vilket bibehåller en mjuk och naturlig känsla samt en långvarig glans.

Murumurusmör från Amazonas

I Peru och Brasilien växer dessa näringsgivande frön med förmågan att göra tjockt och lockigt hår hanterbart. Murumurusmöret extraheras från murumuru-palmens frön. Smöret tränger djupt in och förstärker fibrern, låser in fukt och ger håret en exceptionell och långvarig mjukhet.

Mexikanskt aloe vera-extrakt

Aloe vera är en skyddande ingrediens som ger fukt och omsluter hårfibrerna, vilket skapar ett viktigt försvarslager mot yttre angrepp. Växten återfinns i de artrika miljöerna i sydöstra Mexiko och är en mycket tålig suckulent som växer även i de kargaste terrängerna. För att kunna använda en ingrediens fri från konserveringsmedel och föroreningar arbetar vi nära Campeches bönder som odlar på ekologiskt certifierd mark.

Paraguayanskt socker

Socker ger håret flera kosmetiska fördelar då det bidrar till bland annat fyllighet, en mjuk textur och ett glansigt utseende. I Montillokooperativet i en by utanför Asunción, Paraguay, tillhandahåller man ekologiska sockerrör från över 400 jordbrukare. Montillokoopretivets arbete berikar lokalsamhället med rättvis handel, tekniskt bistånd och tillgång till finansieringsmöjligheter.

Marockansk Arganolja

En dyrbar olja, rik på Omega-6 och -9, som tränger djupt in i fibrerna och ger håret fukt från insidan. Oljan extraheras för hand från de marockanska Argan-trädens kärnor i ett av UNESCOs biosfär-områden och levereras av ett kooperativ som jobbar för att bevara den lokala kulturer genom att erbjuda en rättvis lön och stöd till Berber-kvinnorna.

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter