Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hårborttagning med IPL – ger dig friheten!

Tänk att gå iväg till gymmet eller till en utekväll med vänner utan att oroa sig för stubbiga ben och orakade armhålor. IPL, Intense Pulse Light, ger dig friheten att alltid känna sig redo för strandhäng, barhäng eller festivalhäng.

Visste du att i genomsnitt lägger en europeisk kvinna 18 minuter i veckan på hårborttagning. Med iLight från Remington kan du ägna den tiden åt att uppleva istället för att förbereda!

Bakgrunden med IPL

Vad är IPL? Hur fungerar IPL? Vad är iLight?
IPL står för Intense Pulse Light och är en metod för hårborttagning med samma teknik som används av dermatologer på salong och klinik. iLight skickar ut en ljusimpuls ner till hårrötterna på det område som du önskar behandla och fångas upp av melaninet i hårstrået. Energin i ljuset chockar hårsäcken och inom 14 dagar trillar hårstrået ut ur sin hårsäck och lämnar efter sig en hårfri och len yta.

IPL kommer åt det hår som är i den så kallade växtfasen i ett hårstrås liv. Det betyder att du måste göra om behandlingen tre gånger för att vara säker på att chocka alla hårssäckar på det behandlade området. Om hårsäcken är tom som t.ex. i vilofasen så finns det inget hårstrå som fångar upp energin och därför chockas inte hårsäcken.

Hårborttagning med IPL

Hårborttagning, men endast för visa hudtoner

Fungerar IPL på alla hudtoner och hårfärger?
På väldigt många men tyvärr inte på alla. Tekniken är uppbyggd på att melanin, ett naturligt ämne i både hud och hårstrån, ska fånga upp energin och leda ner den till roten. Har huden en hög melaninhalt i sig självt ”hittar” inte ljuset rätt och samma resultat får en person med för ljusa eller rödlätta hårstrån då de har en mycket låg melaninhalt.

Testa först via hudsensor

Varje iLight maskin har en hudsensor inbyggd som känner av just din hud och hårfärg och indikerar snabbt om du kan använda produkten.

Hur går en IPL behandling till?
Vi rekommenderar att du rakar de områden som du önskar behandla först. Varför inte epilera eller vaxa? Vid de här två nämnda hårborttagningsmetoderna ”rycks” hårstrået ut och roten kan då ryckas med. För att chocka hårsäcken att gå i viloläge behövs ett hårstrå som leder energin i hårsäcken.

Efter två veckor är det dags att behandla samma område igen då nya hårstrån har vuxit fram från de hårsäckar som t ex var i viloläge vid första behandlingen. För att få ett så hårfritt resultat som möjligt rekommenderar vi att du behandla området tre gånger.

Tar IPL behandling lång tid?
Nej, men behandlingstiden varierar mellan de olika iLight modellerna. Med PROPULSE™ kommer det en blixt varannan sekund och vissa modeller som iLight Pro erbjuder en multiblixt funktion. En multiblixt funktion ger dig möjlighet att långsamt förflytta munstycket längs området som ska behandlas. Blixtarna kommer automatiskt inom ett givet tidsintervall och du flyttar endast munstycket lugnt och metodiskt över området.

Remington IPL 6000

Vilka områden går att behandla med IPL?

iLight kan användas av både mån och kvinnor på ben, armar, underarmar, bikini linjen, bröst och skuldror. Med iLight Pro kommer ett munstycke som tillbehör för ansiktet och kan användas på oönskad hårväxt under kindbenet.

Önskar du endast behandla ansiktet rekommenderar vi iLight Reveal som är speciellt framtagen för ansiktet. För män rekommenderas inte IPL i ansiktet för att ta bort skäggväxt. Skäggväxt har en högre densitet och tjocklek jämfört med övriga hårstrån på kroppen, vilket kan ge ett fläckvist resultat.

Är IPL hårborttagning med IPL en säker metod att använda?
Ja, det är baserat på samma teknologi som har använts av dermatologer inom salong och klinik under 40 år och är kliniskt testat.

Vilka iLight modeller med IPL finns?

  1. Remington IPL2000 E51 i-Light Reveal- Nyhet
  2. Remington IPL4000 i-Light Essential
  3. Remington IPL6000 I-light PRO
  4. Remington IPL6000F I-Light Pro Face & Body IPL Hair Removal System

2015-01-27

Läs också: Allt du behöver veta om hyaluronsyra

Tillbaka till Lyko Magazines startsida

Fakta

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018