Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hudvårdsprodukter – Vikten av att välja rätt för dina behov

Hudvårdsprodukter – Vikten av att välja rätt för dina behov

En perfekt silkeslen hud är en stor dröm för oss alla. Att välja rätt hudvård, i det stora utbudet som finns att tillgå idag, gör det inte lätt för er konsumenter. Jag vill dela med mig av några bra värdefulla tips som kan underlätta valet av hudvårdsprodukter.

Fakta om huden

Men först några fakta: Vår hud är kroppens största organ. Huden på kroppen är både tjockare och något tåligare än vår hud i ansiktet. Vi skyddar vår kropp med kläder sommar som vinter.

Vår känsliga hud i ansiktet utsätts där emot av yttre påverkan av sol, vind, kyla och temperaturväxlingar. Huden påverkas även av smutsen från vår luft både ute och inne, då främst från våra arbetsplatser tex ventilation, datorer och olika industrier och vår torra luft inomhus. Här kan även hudvårdsprodukter räknas in. Vårt nordiska klimat ställer också stora krav på vår hud och valet av hudvårdsprodukter.

Hälsan spelar även den en viktig roll hur vår hud mår och vilka problem som kan uppkomma. Vikten av en sund kost, motion, sömn och intag av friskt vatten. Vistas utomhus gör gott för både kropp och själ. Undvika stora mängder alkohol. Omtanken om din hälsa ger huden bättre förutsättningar att skjuta åldrandet på framtiden.

Hudvårdsprodukter - Vikten av att välja rätt för dina behov

Hudrengöring och återfuktning

Redan vid 21 års ålder börjar hudens åldrande. Det betyder inte att man med blotta ögat kan upptäcka förändringen. I detta skede är inte kraftfulla antirynk-produkter att rekommendera. Men satsa på bra hudvård för din hudtyp, som rengöring och Ph-balanserande ansiktsvatten och en vårdande cream med gott om näring och som verkar fuktbindande.

En rengörande ansiktsmask, undvik allt för tuffa peelingar. Vinter och sommartid kan en närande och fuktgivande mask kännas skönt och uppfriskande, särskilt om huden upplevs torr och narig. En ögongel/cream kan vara en bra investering just för att motverka åldrandet.

När vi uppnår en ålder av 25-27 år kan man, känna och uppleva att huden förändrar sig och hudvård blir allt viktigare. Det betyder inte att de kraftfullaste antiåldrande produkter måste till.

Naturligtvis är rengöring och Ph-balanserande ansiktsvatten, en vårdande och näringsrik cream med tillhörande serum för dag eller nattligt bruk nödvändigt. Gärna en ögongel/ /cream som binder fukten i huden. Eventuella torrhetsrynkor reduceras och blir mindre synliga.

Att var 7-10 dag lägga en skonsam rengörande mask och avsluta med en näringsrik mask som tillför huden gott om näring och omvårdnad och fukt.

När vi kommer upp i en ålder av 28-36 år sker ytterligare en åldrings process. Naturligtvis rekommenderas rengöring och Ph-balanserande ansiktsvatten efter hudtyp.

Dagtid en vårdande och skyddande cream. Ett serum som är skonsam och som verkar uppbyggande och fuktgivande och är ett bra komplement till olika obalanser eller problem som kan finnas.

Till natten en aktiv nattcream eller gel som stärker hudens celler. Om huden är tunn räcker det att använda den ca 2-4 gånger i veckan och en kraftigare hud kan klara varje natt. Upplevs huden aktiv, röd och torr är det en indikation på att den aktiva creamen inte behöver användas varje natt.

Att alltid komplettera hudvården med en rengörande mask 2 gånger i månaden och en vårdande fuktbindande mask varje vecka är bra. En reparerande ögoncream/gel dagligen är även en viktig del i hudvården.

Hudvårdsprodukter - Vikten av att välja rätt för dina behov

Ta hand om din hud med rätt produkter

Vår naturliga fuktighetsfaktor minskar naturligt vid 37-42 års ålder. Enkelt förklarat minskar hyaluronsyran och där igenom förlorar huden sin förmåga att binda fukt. Huden blir inte lika elastisk, smidig och rynkor utvecklas.

Många registrerar först nu åldrandet. Man skyndar sig att inhandla de aktivaste produkterna för att få ett så snabbt resultat som möjligt. Det är viktigt att komma ihåg att cellerna tar ca 28 dagar för att nybildas.

Att stressa dem till nybildning kan ge otrevliga sidoeffekter. Så mitt råd till er, bygg upp huden skonsamt i ca 1-1 1/2 månad och därefter kan mer aktiva antiåldrande produkter kompletteras.

Börja med en skonsam rengöring och Ph-balanserande ansiktsvatten. En cream rik på vitaminer och vårdande ingredienser som även verkar fuktbindande. Här är ögoncreme/gel given, lika så en rengörande mask och som avslutning en fuktgivande och fuktbindande mask.

I ett senare skede kompletteras hudvården med mer aktiva produkter då gärna till natten. Det kan vara i form av gel, cream eller serum.

Finns det tanke på att göra kirurgiska ingrepp, fillers, laser och kraftfulla peelingar är hudvården en viktig del för det slutliga resultatet. Den känsliga hudtypen bör börja försiktigt med att bygga upp huden med skonsamma produkter. Det ger ett bra och hållbart resultat.

Vikten av ansiktsrengöring

I olika åldrar uppstår olika problem, jag tänker främst på ungdomarna då acne/ finnar och pormaskar uppkommer. Det allra viktigaste är rengöringen. Detta för att avlägsna fetter som kan orsaka inflammationer.

Efter rengöring applicera gärna en lugnande gel till natten och en vårdande lätt lotion på dagen. Efter 2 veckor kan det vara idé att satsa på en rengörande ansiktsmask. Efter 1-1 1/2 månad kan man alltid komplettera med en acneprodukt som används enbart på problemområdena.

Kläm aldrig huden själv och kvarstår problemen vänder du dig till en hudterapeut. Glöm inte bort hur viktig kosten, motionen och sömnen är för dig som fortfarande växer.

Marie Evertson, Hudterapeut

Klicka här för att läsa vår artikel om stamceller i hudvårdsprodukter

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

2014-09-12

Fakta

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018