Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

3 tips – Så slipper du frissigt hår

3 tips – Så slipper du frissigt hår

Frissigt hår drabbar oftast de med självfall eller lockigt hår och beror till största delen på brist på fukt. Här ger vi dig tips på vilka typer av produkter du bör använda och vad du bör tänka på. Håret blir ofta mer frissigt under den kalla årstiden då luften är torrare, särskilt inomhus. Frekvent användande av stylingverktyg eller färgbehandlingar kan också vara en bidragande orsak. Frissigt hår blir också flygigt och statiskt.

Tips för dig med frissigt hår

Välj ditt shampoo och balsam med omsorg, gör inpackning en gång i veckan och använd hårserum.

Schampo och balsam

När du väljer shampoo och balsam så riktar du in dig på produkter för lockigt hår eller torrt hår som ger extra mycket fukt. Vackert hår får man för det mesta inte utan att vårda och jobba med det. Lägg några extra kronor på shampoo och balsam och välj ett frisörshampoo, det är ofta större skillnad på anpassade produkter än de flesta tror.

Hårolja

Ett samlingsnamn på hårvårdsprodukter som är baserade på vårdande oljor som arganolja, avokadoolja, druvkärnolja eller moringaolja. När du handukstorkat ditt hår tar du några droppar och värmer det i handflatorna innan du applicerar det i håret före styling.

Du kan även ta några droppar blandat med shampoo och låta verka 1-3 minuter innan du sköljer ur schampot ur håret. Oljan ger ger minskad frizzighet, mer glans, kortare torktid och gör håret lättare att reda ut.

För tunna hårstrån tar du en mindre mängd olja eller applicerar endast ute i längderna och topparna för att undvika att håret känns tungt. Finns även lightprodukter av oljorna för dig med extra tunt hår. Är du ljushårig kan det vara bra att tänka på att inte välja en olja som har en mörkare färg än ditt eget hår då det kan ge håret en gulaktig ton.

Produkter för frissigt hår

//Stefan Lyko

2015-01-08

Lockigt hår - 5 tips för vackert lockigt hår - Läs artikeln

Tillbaka till Lyko Magazines startsida

Inspiration

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018