Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Borsta fram sommarfärgen

Borsta fram sommarfärgen

En blek hy må vara trendig, men när sommarsolen värmer vill många av oss ändå få lite fin färg – helst utan att spendera för lång tid i de skadliga uv-strålarna. Svaret stavas solpuder.

Att ha lite härlig färg och glöd i ansiktet står högt upp på mångas önskelistor – inte minst under sommarmånaderna.

Men att hitta ett solpuder, eller bronzer som de ofta också kallas, är allt annat än lätt för oss blekfisar. Utbudet är enormt och för den snöviteshopparen är det lätt gå vilse i ett orange myller av bronzingprodukter.

Förvillad av vackra puderdosor och löften om Beyoncé-glow är det dessutom lätt att göra ett godtroget felköp, och sedan hänger du plötsligt vid baren som en flammig Donatella Versace och sörplar på en livrädd gin fizz.

Bronzer - rätt väg att gå

Med andra ord är det en stundtals knepig historia att lägga solbränna med sminkborste, även om det är det tveklöst snällaste alternativet till de skadliga solstrålarna.

Det betyder inte att den som är ljus och osolbar måste genomlida sommarhalvåret som en transparant vålnad.

En bronzer ger form, färg och liv till ansiktet – det gäller bara att hitta rätt nyans och teknik för just din hud.

  Gör så här:

 1. Välj en bronzer som är en eller två nyanser mörkare än din egen hudton. Att gå direkt på chokladtonerna kan kännas frestande, men ditt ansikte riskerar mest att se smutsigt och onaturligt ut.
 2. Undvik orange och de mer förföriska guldiga tonerna och satsa istället på skirare bronzers i grå, beige, rosa eller gulaprikosa nyanser.
 3. Välj gärna ett solpuder som innehåller flera färgskiftningar, de ge ofta ett naturligare resultat. Enfärgade bronzers kan lägga sig som en osmickrande matt platta på ljus hud.
 4. Välj formula efter hudtyp. En fetare hud kan behöva ett matt solpuder, den torra trivs bäst i ett krämigt bronzerstick och en matt, glåmig hud får nytt liv av skimmer.
 5. Vill du ha en mer transparent finish, skippa kompaktdosor och satsa på löspuder istället.
 6. Investera i bra verktyg! Rätt borste gör halva jobbet. Bäst kontroll får du med en mellanstor rouge- eller puderborste, medan en snedställd borste ger bra definition vid mer avancerade skuggningar.
 7. Grunda med en ansiktscreme eller tunn BB/CC-creme och puder för att få ett jämnare resultat. Solpudret kan annars “fastna” på blanka partier och bli flammigt. Men håll makeupen tunn, om basen är för täckande tappar du den naturligt solkyssta känslan.
 8. Det snabbaste sättet att misslyckas med din bronzer är att överdosera. Gör inte det.
 9. Vill du ha en friskare och mer naturtrogen känsla, matcha din bronzer genom att svepa ett rosigt rouge över kindbenen.
 10. Glöm inte kroppen! Ett solkysst ansikte på en kritvit kropp gör ingen glad. Svep lite med borsten över hals och bröstkorg, och toppen på axlarna om du är barärmad.
a.Wet’n’wild Mega Mix Bronzing Powder Sun Touched
b.Elizabeth Arden Pure Finish Mineral Bronzing Powder
c.CCS Oliva Eco Bronze Day Cream
d.Une Golden bb-cream
e.Ecotool Domed Bronzer Brush
 1. Solpuder, Wet’n’wild Mega mix bronzing powder sun touched, 79 kr.
 2. Mineralsolpuder, Elizabeth Arden Pure finish mineral bronzing powder, 375 kr.
 3. Färgad dagcreme, CCS Oliva eco bronze day cream, 79 kr/50ml.
 4. BB-creme, Une Golden bb-cream, 229 kr/7,5 g.
 5. Borste för solpuder, Ecotool Domed bronzer brush, 139 kr.

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

2014-08-04

Inspiration

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018