Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Grått hår: 4 tips för dig med grått hår

Grått hår: 4 tips för dig med grått hår

Grått hår kan vara väldigt trist men alldeles fantastiskt vackert. Håret förlorar pigmenteringen genom att hårfolliklarna förlorar sina melanocyter eller för att melaninproduktionen sätts ur spel. När hårstrået förlorar sitt pigment får det mer märg och håret blir hårdare och grövre. Grått hår behöver massor av fukt och behöver vård och näring, så det är väldigt viktigt att du väljer produkter anpassade till din hårtyp. Leta gärna efter produkter med anti-age eller som ger fukt.

Fyra hårtips för dig med grått hår

Tvätt - Shampoo och balsam är grunden. Om du sparar in på att köpa billiga produkter här så hjälper det inte att köpa en dyr stylingprodukt, de tar ut varandra och resultatet blir inget du blir nöjd med. Välj ditt shampoo och balsam med omsorg, gör inpackning en gång i veckan.

Missfärgningar - Grått eller vitt hår får ofta missfärgningar av vatten eller luftföroreningar. Detta syns ofta som en nikotinfärgad nyans vilket inte ser speciellt fräscht ut, men kan elemineras genom att använda silvershampoo då och då. Ungefär vid varannan eller var tredje shamponering brukar vara lämpligt. Varva med anpassade shampoo för ditt hår som ger fukt och näring.

Färga grått hår - Vill du dölja ditt gråa och fortsätta färga håret så ska du helst prata med din frisör som kan hjälpa dig med goda råd om nyans och frisyr. Har du varit ganska mörk och kommit upp i 40-50 års åldern kanske du ska välja en ljusare nyans än den du haft då även ansiktsfärgen ändras när man blir äldre. En för mörk nyans kan se ganska hård ut mot ansiktet samtidigt så syns inte utväxten lika tydligt med en ljusare nyans.

Stylingprodukter - När det kommer till stylingprodukter beror det lite på om du har tunt, tjockt eller lockigt hår och då väljer du produkter i de kategorierna. Är håret torrt så välj gärna någon produkt med olja som moroccanoil eller Matrix oil wonders eller någon annan tillverkares. En mousse som dämpar gula skiftningar i håret är Keune Design Line Blonde Enhancing Treatment.

//Stefan Lyko

Produkter som nämnts i denna artikel

2014-12-09

Läs vår intervju med Maria Montazami här

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

Inspiration

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018