Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Grooming – en grundkurs

Grooming - en grundkurs

De flesta män har en väl inarbetad rutin som består av duschgel, deodorant och raklödder så nu ska vi ta steget mot en enkel hudvårdsrutin som skapar grunden för en optimalt presterande hud.

Dagen börjar och avslutas med rengöring. Varför är det då så viktigt med en specifik rengöring för ansiktet? jo de är utformade att inte torka ut huden. Även om du upplever din hud som glansig och fet så behöver den en mild rengöring så att huden inte får för sig att producera mer sebum dvs. det fett som huden behöver för att hålla sig mjuk.

Ansiktsrengöring är grunden till bra hud

Med en balanserad rengöring lägger du grunden för en välmående hud som sedan kan ta till sig de specifika ingredienserna för att ta hand om just dina behov.

Efter rengöring är det dags att tillföra huden främst fukt men här kan man välja en ansiktskräm eller lotion som gör huden matt och mindre glansig eller en produkt som lugnar rodnad om du känner att huden är irriterad och stram eller kanske en anti-age produkt som minskar linjer och rynkor.

Grundläggande är att alla hudtyper behöver en återfuktande produkt, det kan aldrig bli fel. Så i djungeln av produktutbudet idag är moisturizers något som passar de allra flesta.

I två enkla steg kan du ta hand om din hud utan att det behöver ta en massa tid och vara komplicerat.

Steg 1: rengöring med BABOR Ultimate Repair Cleanser

En mild rengöringskräm som behandlar huden redan vid rengöring. Stressad hud blir ren men inte irriterad. Applicera morgon och kväll på ansikte och hals, tillsätt lite vatten och massera. Kan även användas kring ögonområdet. Skölj rikligt med vatten. Passar alla hudtyper.

Steg 2: dag/natt kräm med BABOR Ultimate Repair Gel-Cream

Daglig dos av fukt bibehåller en balanserad hud som håller sig vital längre. En intensivt behandlande gelé-kräm med en mycket lätt textur som ger en slätare och jämnar hud. Behandlar irritation och skärsår i samband med rakning. Appliceras morgon och kväll efter rengöring, på ansikte och hals. Glöm inte nacken om du har kort hår.

1.Babor Dr. Biogen Ultimate Repair Cleanser
2.BABOR Ultimate Repair Gel-Cream

1. Babor Dr. Biogen Ultimate Repair Cleanser

2. BABOR Ultimate Repair Gel-Cream

Lisa Halldén
Hudterapeut och BABOR Headtrainer

2015-03-05

Se hela vårt utbud av Babor här

Tillbaka till Lyko Magazines startsida

Inspiration

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018