Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hårvårdstips för krulligt och lockigt hår

Hårvårdstips för krulligt och lockigt hårFör några veckor sedann ställde vi tillbaka tiden - ett officiellt tecken på att hösten är här och att vintern ligger bara runt hörnet. Med den förändringen ändras vår kläddstil, heminredning mm. Vad vi inte får glömma är att väderförändringen påverkar inte bara vårt humör som längtar efter ljus och värme från solen, utan även håret. Luften är torrare och håret påverkas av den. Vi på Lyko.se anser att det är viktigt att ta hand om håret under den torra och kyliga säsongen. Med det har vi valt att fokusera på två hårtyper som regerar som starkast på höstrusket och vinterkylan nämligen lockigt och krulligt hår.

Törstigaste hårtypen

Lockigt och krulligt hår är den mest känsligaste och törstigaste hår av alla hårtyper och älskar hårprodukter som både återfuktar och framhäver de naturliga lockarna.

Krulligt och lockigt hår är som naturligt väldigt torrt, eftersom talgen från hårsäcken inte åker enda ned till topparna på grund av att ”hårspiralen” bromsar ned den från att nå enda ned till hårtoppen. Detta är förklaringen till varför dessa två hårtyper är torrt och blir ännu torrare under höst och vinter tid.

Vi på Lyko.se anser att det är essentiellt för dig med lockigt eller krulligt hår att ta hand om den med vårdande hår produkter.

Hårvårdsprodukter för krulligt hår

Redken Smooth Lock – är en perfekt hårvårdsserie från Redken som är anpassad för dig med krulligt hår. Så som den heter mjukgör Redken Smooth Lock ditt afrohår. Med mandelolja som är en utav vårdande ingredienser ger Redekn Smooth Look näringen ditt afrohår behöver under den torra säsongen och återfuktar ditt afrohår på djupet. Redken Smooth Lock består av schampo, balsam, hårinpackning och leave-in-conditioner.

Macadamia Natural Oil – är hårvårdsserien som ger näring, vårdar och beskyddar ditt afrohår på djupet. Macadamia olja och Argan olja som är en utav nyckel ingredienserna i Macadamia Natural Oil återbygger och tillför ditt afrohår en nyvunnen glans. Macadamia Natural Oil består av sulfatfri schampo, balsam, hårinpackning och leave-in-cream och mer.

Hårvårdstips för lockigt hår

Hårprodukter för lockigt hår

Redken Curvaceous – är en vårdande hårvårdsserie från Redken som är designad för dig som kräver det lilla extra till dina lockar. Med sin krämiga formula och intensiv fukt får Redken Curvaceous dig att säga farväl till torrt lockigt hår. Förutom att Redken Curvaceous återfuktar dina lockar på djupet framhävs dina lockar som aldrig förr. Redken Curvaceous serien består av schampo, balsam, hårinpackning och leave-in-spray, serum och mer.

Tigi Bed Head Foxy Curls – hårvårdsserien som både återfuktar och definierar dina lockar. Tigi Bed Head Foxy Curls är för dig som gillar väldefinierade och följsamma lockar. Tigi Bed Head Foxy Curls serien består av sulfatfri schampo, balsam, hårkräm, mousse och hårspray.

Hårprodukter för både och

Paul Mitchell Moisture – denna hårvård serien är anpassad för alla hårtyper, men vi på Lyko.se väljer att lägga till Paul Mitchell Moisture i listan eftersom den släcker ditt törstiga lockiga eller afrohår av sin intensiva fukt. Paul Mitchell hårvårdserien består av schampo, balsam och mer.

Kerastase Nutritive - designad för dig med torrt lockigt och krulligt hår. Med sina vårdande oljor, ger Kerastase Nutritive dina lockar och ditt afrohår den näringen och vården den eftersträvar. Kerastase Nutritive består av schampo, balsam, hårinpackning, värmeskydd m.fl.

Moroccanoil – hårvårdserien som är utformad för både lockigt och krulligt hår. Med ingredienser såsom keratin, fettsyror och vårdande argan olja återfuktar och framhäver Moroccanoil det naturliga och vitaliteten i ditt afrohår eller lockiga hår. Moroccanoil består av schampo, balsam, hårinpackning m.fl.

Tangle Teezer - som du hör på namnet är Tangle Teezer en special designad hårborste som reder ut och definierar din lockar och ditt afrohår. När det är dags för hårtvätt eller dagen för att kamma håret genomgående, använd Tangle Teezer för maximalt resultat.

Sulfatfria hårprodukter

Pureology – syster-hårvårdserie till Redken som är utformat för dig som upplever ditt lockiga eller afrohår väldigt torrt, speciellt under höst och vinter perioden. Pureology ger intensiv vård, reparerar och återger håret sin naturliga styrka och spänst. Pureology serien består av sulfatfria schampo, balsam, hårinpackning, hårserum och värmeskydd.

Aussie – är även en hårprodukt som är anpassat för alla hårtyper, men vi på Lyko.se väljer den eftersom med sitt vårdande och återfuktande ingredienser får det dina lockar och ditt afrohår att kännas mjukt och spänstigt. Aussie består av sulfatfri schampo, balsam, hårinpackning och mer.

TREsemme Naturals - hårvårdserien som är fri från paraben och sulfater och är designat för alla hårtyper. TREsemme mjukgör och ger intensiv fukt till dina lockar och ditt afrohår. TREsemme Naturals består av schampo och balsam som du även kan använda som hårinpackning.

2014-11-10

Om krulligt hår – Intervju med Hanna Thedros

Emma Malmström: ”Älskar strukturen på mitt hår”

Här hittar du fler produkter för både krulligt och lockigt hår

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

Inspiration

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018