Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sminktrend: Shejding – Skulptering med shading

Sminktrend: Shejding - Skulptering med shading

Shejding är en av de trendigaste sminkteknikerna just nu. Makeupartisten och journalisten Karin Widén lär ut sina bästa trick för att förändra och förbättra ansiktsformen.

Sminktrend: Shejding - Skulptering med shading

Shading eller shejding

Bara själva ordet shading, shejding, kan sätta skräck i den bästa. Tekniken är inte alltid lätt att förstå, möjligheterna tycks närmast oändliga, resultaten på gränsen till overkliga och efter två timmar på Youtube sitter man fortfarande kvar och plöjer Kim Kardashian-tutorials med lika delar förvirring och skräckblandad förtjusning.

Men även om den gnagande oron över att göra fatala misstag ständigt är närvarande, behöver shejding varken vara komplicerat eller tidskrävande. Här är knepen som lär dig skugga rätt!

Tekniken med shejding

Shejding, eller contouring, är att jobba med ljus och skugga för att definiera och framhäva ansiktets former på ett fördelaktigt sätt. Huvudregeln är att mörka färger förminskar och trycker in medan ljusa färger förstorar och putar ut.

Så lyckas du med shejding

  1. Lär dig din ansiktsform! Studera dina drag i en spegel och se var ljuset och skuggorna faller i ansiktet.
  2. Lägg en foundation som matchar din hudton.
  3. Välj en shejder som är 2-3 nyanser mörkare än din hudton. Du kan använda rouge, skugga eller kräm, men produkten måste vara matt.
  4. Leta efter taupe och gråbruna nyanser. Ju mörkare hud desto varmare färger kan du använda.
  5. Applicera där du vill ha skugga, det området får illusionen av att vara mindre eller sitta djupare. Vanligast är att lägga skugga under kindben och käkar, längst tinningarna, på sidan av pannan och på näsans sidor.
  6. Välj en highlighter som är 2-4 nyanser ljusare än din hudton. Det kan vara en skugga eller kräm, och den kan vara blank eller skimrig, men inte glittrig.
  7. Lägg produkten där du vill framhäva, vanligtvis på ansiktets högsta punkter där ljuset träffar naturligt, som kindben, näsrygg, brynben, haka och panna. Dessa områden lyfts fram och får lyster.
  8. Blanda, sudda, repeat! Nyckeln till en lyckad shejding hänger på hur väl inarbetade produkterna är.
  9. Avsluta med rouge, ansiktet kan annars bli lite grått och se arbetat ut. Lite rosa på kindens äpple ger fräschör och balans i makeupen.
  10. Fixera med ett transparent puder så att skuggorna håller sig på plats.

Här hittar du alla verktyg du behöver för en bra sminkning

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

2014-10-03

Inspiration

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018