Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Jessica Almenäs: ”Det kommer jag aldrig göra om!”

Jessica Almenäs

Att leva sitt liv i två länder är krångligt men ingen omöjlighet för Jessica Almenäs, aktuell som programledare för Let’s dance. ”Sömn är mitt bästa skönhetstips” säger Jessica Almenäs i en intervju om husmorsknep, maratonlöpning och Brazilian wax.

Jessica Almenäs gillar att testa nya beautyknep. Hon har till exempel slutat leta efter den perfekta mascaran (”den finns ju inte, jag förlänger fransarna istället”), gelmanikyr och nyligen en Brazilian wax.

”Men det kommer jag aldrig göra om! Det blev inflammerat och gjorde skitont. Jag fick gå runt i klänning i flera veckor!”

Om Jessica
 • Namn: Jessica Almenäs.
 • Ålder: 38 år.
 • Gör: Programledare på TV4.
 • Bor: Stockholm och Moss, Norge.
 • Familj: Sambo med norske hoppryttaren Tony André Hansen och sönerna Jack, 8 år, och Dylan, 4 år.
 • Aktuell: som Daisy Beautys jubileumsflicka, samt som programledare för Let’s dance.

Det har hunnit bli en hel del skönhetsexperiement genom åren, Almenäs har arbetat som modell och programledare större delen av sitt vuxna liv.

“Jag har blonderat mig sedan jag var 16, det är därför det är så torrt och frissigt”, förklarar hon. “Själv älskade jag mitt hår när jag var brunett för några år sedan, men folk sa att jag var snyggare som blond.”

Att få höra kommentarer som sitt utseende är en del av vardagen.

“Man vänjer sig, men det är inte roligt. Folk säger vidriga saker på chatterna, jag får höra att mina tuttar är fula och min kropp flabbig. Jag hatar idealen man förväntas leva upp till i TV. Ibland blir jag sugen på att gå upp 10 kilo, men då skulle jag väl inte få några fler jobb.”

Men jobb, det har Almenäs haft gott om. Förutom Nyhetsmorgon och V75 är hon numera programledare för Let’s dance tillsammans med David Hellenius.

Också på det privata planet har Almenäs fullt upp. Hälften av sitt liv tillbringar hon utanför rampljuset, då hon bor halva veckorna med sambon och yngsta sonen i Norge. Andra halvan spenderas i Stockholm med äldsta sonen.

“Att ha barn i två olika länder är krångligt, och det är två helt olika liv jag lever. I Norge går allting långsamt, jag tränar och umgås med min son. I Stockholm är livet snabbt och stressigt.”

"Sömn är mitt bästa skönhetstips."

Att arbeta okristliga tider på dygnet och samtidigt flygplanspendla sliter också på kroppen. Almenäs berättar att hon bland annat fick magkatarr av de tidiga morgnarna när hon jobbade Nyhetsmorgon. År 2006 kulminerade till slut stressen och Almenäs sprang in i väggen med vad hon beskriver som en total krasch.

“Jag trodde att jag hade fått en hjärtattack och fick åka in till akuten. Jag fick sluta arbeta helt ett tag och kom inte ur sängen på flera månader.”

I necessären
 1. YSL Touche Eclat, 349 kr.
 2. Lumene CC Color Correcting Cream, 145 kr.
 3. Benefit Brow Zings, brow shaping kit, 285 kr.
 4. Carmex Lip Balm, 39 kr.
 5. NUXE Crème Fraîche Sérum 24hr Soothing & Moisturizing Concentrate, 325 kr.

Det var också först då som Almenäs började gå i terapi för att lära sig att säga nej. Hon säger att hon idag är bättre på att säga ifrån, men förstår samtidigt vad hennes extrema livsstil och hårt pressade yrke kan göra med hennes hälsa.

”Och jag tror aldrig att man blir helt frisk från duktig flicka-syndromet om man har levt med det sedan man var liten.”

Bästa medicinen för att varva ner stavas träning. Med en bakgrund som elitidrottare (basket) sitter vinnarskallen fortfarande kvar, och efter andra sonens födelse bestämde sig Almenäs för att börja springa maraton.

“Jag orkade knappt springa till bussen då. Mitt första mål var att springa en mil. Mitt andra var att springa en mil under en timme. Visst, jag börjar bli gammal men kroppen hänger med och jag klarar av att använda den.”

Sitt första marathon sprang Almenäs i Honolulu och hon siktar på minst tre under 2014.

”Och jag avslutar alltid varje dusch med kallt vatten, då drar huden ihop sig och känns tajtare. Det är mitt bästa husmorstips: Istället för att botoxa sig kan man ta en kall dusch!”

Jessicas 3 bästa skönhetstips
 1. Sov. ”När jag sover för lite känner jag mig som en gammal tant. Jag ser minst 10 år yngre ut de gånger jag lyckas sova en hel natt.”
 2. Utnyttja husmorstipsen. ”Jag gnuggar tandborsten mot läpparna, klappar fram färg på kinderna och avslutar varje dusch med kallvatten.”
 3. Clear Eyes. ”En livräddare för utslitna småbarnsmammor, jag laddar upp med tio flaskor varje gång jag är i USA.”

Läs vår intervju med Charlotte Perrelli här

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

2014-05-12

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018