Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Maria Montazami: ”Då tänker jag ta ur mitt löshår”

Maria Montazami: "Då tänker jag ta ur mitt löshår"

Hur träffade Hollywoodfrun Maria Montazami sin man? Vem bjuder hon helst på middag? Och när tänker hon egentligen ta ur sitt berömda löshår? Vår favoritfru svarar på frågorna du aldrig vågat ställa själv.

Maria Montazami – Kärleken till tofsar

Sedan Maria Montazami gjorde entré med första säsongen av ”Hollywoodfruar” för några år sedan har hon blivit känd över hela landet för sin sävliga dialekt, sitt långa blonda hårsvall och, inte minst, kärleken till att inreda med tofsar. Men vad finns det mer att veta om Maria Montazami? Vi satte oss ner med Hollywoodfrun för att lära känna henne lite bättre.

Maria Montazami: ”Då tänker jag ta ur mitt löshår”

Intervju med Maria Montazami

Hej Maria! Hur kommer det sig att du hamnade i USA och stannade där? Vad gjorde du innan ”Hollywoodfruar”?

”Jag skulle hälsa på min syster som jobbade som au pair och så träffade jag min man och blev kvar i USA. Det är det bästa valet jag har gjort i hela mitt liv.”

Om du skulle tvingas bära annat än ditt signum nudefärgat läppstift, vilket skulle du då använda och varför?

”Ett korallaktigt mjukt läppstift. Det är fint för blondiner, särskilt på våren och sommaren.”

Förra året gjorde du en kollektion med MakeUpStore. Skulle du vilja göra ytterligare en kollektion, med kanske något annat än läppstift?

”Jag skulle gärna göra det och det vore kul att göra en parfym. Den skulle vara lite citrus, lite liljekonvalj… Åh vad den skulle vara fin! Jag vill ha en elegant stilig flaska som är lite långsmal och med en delikat topp. Och på den ska det hänga en fin tassel med en kristall på.”

Vad får ditt hår dig att känna?

”Jag älskar mitt hår, men jag är redo att byta stil. I’m ready for a makeover! Jag vill ha lösare lockar, inte så korkskruvigt. Och så måste jag lära mig att sätta upp luggen är jag dansar, I need to work on that.”

Vilka frisyrer har du haft?

”Jag har haft kort hår en gång och det gör jag aldrig om. Mitt ansikte är inte så bra för kort hår, jag passar bättre i längre hår.”

Vilken är den mest ”modiga” frisyr du har haft?

”Vid olika photoshoots provar jag olika frisyrer. Det kan vara nervöst de första minuterna men sedan när jag ser korten kan jag bli happily surprised.”

Du har sagt att du helst inte sätter upp ditt hår. Varför inte?

”Jag älskar att ha det i fläta, men när du har extensions kan fästena synas när du sätter upp håret. Jag ska ha extensions i ett år till, sedan ska jag ta av dem när jag fyller 50 och har mitt eget axellånga hår.”

Stylar du håret med plattång?

”Nej, jag använder en mer gammeldags locktång. Jag är sjukt snabb på att locka håret. Jag är förresten sjukt snabb på allting utom att dansa jive. Jag är snabb på att laga mat, plocka undan, få saker och ting gjorda… Jag är effektiv och always think ahead, med mig är det ordning och reda.”

Vilka är dina bästa hårtips?

”Variera ditt schampo, var sparsam med stylingprodukter och släng lite olja i ditt torra hår på kvällen innan du går och lägger dig.”

Tycker du att det blir för mycket yta och utseendefixering i vår tid? Livet går fort, vill vi lämna ett testamente till våra döttrar att läppglans var överst på agendan?

”Bara för att du tar hand om sig själv betyder det inte att du är ytlig. Det är inte fult att vilja vara fin, men du behöver inte stå framför spegeln i flera timmar för att vara fin. Jag känner inte många människor som står framför spegeln i timmar. Det finns inga fula människor. Vi är alla olika och det som kommer från ditt hjärta är mycket mer värt än makeup.”

Maria och Kamran har varit gifta länge. Hur gör man för att hålla kärleken vid liv?

”Vi har varit gifta i över 20 år. Det är det gamla receptet med respekt, kärlek, ha samma mål i livet och skratta mycket som gäller. Familjen i Lilla huset på prärien är min drömfamilj. Människorna där är nära varandra, tar hand om varandra, respekterar varandra och har en bra moral. Jag gillar dem.”

Maria Montazami: ”Då tänker jag ta ur mitt löshår”

Vilka är de tre roligaste middagsgästerna du har haft?

”Jag har haft många roliga och min mamma är en av mina favoritmatgäster! Vi skrattar mycket, är precis likadana, vi säger samma saker samtidigt. Vi älskar mat och kan verkligen njuta av det och ett glas vin. Alla mina kompisar är jätteroliga och de som kommer från Sverige är garanterat roligt middagssällskap, för när vi inte har setts på länge har vi så mycket att prata om.”

Vilka är dina topp tre favoritstäder i världen?

”Stockholm är en av de charmigaste och finaste städerna jag har varit i. Där finns ett fantastiskt nattliv, goda restauranger och stan är både gammal och lyxig. New York är beautiful, där har jag åkt skridskor i Central Park, shoppat på Saks Fifth Avenue, sett Frihetsgudinnan och bott på Plaza, där jag också drack high tea. Sedan gillar jag San Fransisco, därifrån kan du bila genom grönskande wine countries, du kan besöka Aclatraz och eller åka till Fisherman’s Whard där alla fiskare kommer in. Mitt tips är att äta någonting nyfångat där.”

Hur rakar sig din man? Med rakapparat, hyvel eller hos barberare?

”Kamran rakar sig med en gammeldags hyvel, after shave och lödder the good old fashioned way.”

Du gör väskor, läppstift och TV-program. Vad tjänar du mest pengar på?

”Det är oviktigt. Folk behöver inte veta vad jag tjänar. Sånt frågar man inte, jag skulle aldrig fråga någon annan vad den tjänar.”

Homestylar du fortfarande för Kamrans företag?

”Nej, nu homestylar Sarah! Hon kör en jättestor vit lastbilsbuss och tycker det är jättekul. Hon bär alla dessa träd in och ut ur olika hus.”

För din första paycheck som homestyler köpte du ett kylskåp till familjen. Vad gör du med pengarna du tjänar nu?

”In på banken. I am saving for a rainy day! Jag sparar inte till något speciellt just nu, jag har så mycket redan.”

  • Namn: Maria Montazami.
  • Ålder: 49 år.
  • Familj: Maken Kamran, barnen Sara, Hanna, Nicholas och Emma.
  • Aktuell: I senaste säsongen av ”Hollywoodfruar” på TV3.

2014-12-05

Läs även vår intervju med Carina Berg - klicka här!

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018