Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Om krulligt hår – Intervju med Hanna Thedros

Om krulligt hår - Intervju med Hanna Thedros

I vår artikel Hårvårdstips för krulligt och lockigt hår lyfter vi fram hur viktigt det är för kvinnor med dessa hårtyper att ta extra väl hand om sitt krulliga och lockiga hår under den kommande vintersäsongen. Möt Hanna Thedros, mode-, kultur- och ”naturalhair”-bloggaren för dejavutheblog.com från Göteborg som idag bor och har förkärlek för den charmiga och kulturella staden Paris. Hanna delar med sig om sina hårvårdstips för sin fusion av lockiga och krulliga hår inför den kalla vintersäsongen.

Hanna Thedros

Vem är Hanna?

Mina eritreanska föräldrar döpte mig till Hanna för trettio år sedan och jag är en i mängden av en stor familj, dvs sex barn och jag ploppade ut som nummer två. Jag är född i Uppsala men efter att min mamma fick syn på Avenyn i Göteborg på TV för 28 år sedan, fick hon fnatt och sade till min pappa att “där skall vi bo!!”. Mor min tyckte nämligen att Avenyn påminde henne och Champs-Elysee i Paris (som hon älskade att promenera runt på under hennes yngre dagar innan det bar av till Sverige) så Göteborg blev min hemstad.

Året efter att jag hade tagit studenten beslutade jag mig för att plugga vidare och flyttade till Stockholm för att plugga på universitetet. Jag riktade in mig på Internationella Relationer och Global Utveckling men trots min examen kände jag att det var något som fattades i min tillvaro. Jag kände att jag ville syssla med något mer kreativt så det var återigen dags för ett miljöbyte!

Jag har alltid delat min mors kärlek för Paris så för fem år sedan bestämde jag mig för att packa ihop mitt liv i en liten resväska (20kg) och köpte en one-way ticket till Paris. Trots att jag inte pratade ett ord franska när jag flyttade hit kände jag mig hemma direkt och lyckades fixa jobb inom en månad.

Som person är jag väldigt social, utgående och kreativ så en stad som Paris passar mig perfekt.

Idag jobbar jag inom retail och det bästa med att jobba med kläder/mode är att få klä upp sig hur man vill exakt varje dag!

Hanna Thedros

Berätta om din blogg dejavutheblog.com

När jag flyttade till Paris var min familj och mina vänner nyfikna på hur mitt liv såg ut här, så jag startade en liten blogg där de kunde följa mina dagliga äventyr. För ca tre år sedan bestämde jag och en vän till mig (som också bloggade om sitt liv i Paris) att slå ihop våra bloggar till en som vi döpte till Déjà Vu. Min vän flyttade från Paris för ca två år sedan men jag bestämde mig för att köra på solo under samma namn.

På bloggen kan ni ta del av mode, styling, konst, musik och hur det är att ta hand om krulligt hår. Jag gillar även att ge tips på saker och ting som man kan göra i Paris som man i första hand inte kan läsa om i en guidebok. I min blogg delar jag med mig av “mitt Paris” helt enkelt!

Hur skulle du beskriva ditt hår - Lockigt, krulligt eller en fusion av båda två?

Mitt hår är tjockt och rätt mjukt. Jag kan få till både lockar och krullar beroende på hur jag stylar håret. Sedan så har jag ett område i mitten på huvudet som är lite mer nappy (naturligt lindat hår) än resten av håret så där ger jag lite extra tid och kärlek för att reda ut samt styla.

Vad är det du gillar mest med ditt vackra hår?

Det jag gillar mest med mitt hår är att jag kan göra så mycket med det! Jag kan “leka” och styla det hur jag vill och jag gillar hur mitt hår går hand i hand med min stil och min personlighet.

Hanna Thedros
Hanna Thedros

Hur tar du hand om ditt hår under vintertid?

Under kallare perioder gillar jag att hålla håret mer skyddat och gör ofta “protective hair styles” som twists eller flat twists. Då och då låter jag det dock leva fritt för att ändra stilen lite. Jag brukar även göra hårmasker lite oftare än vanligt under vintern då vädret är rätt aggressivt och torkar ut håret.

Jag brukar oftast göra mina egna hårmasker och det finns så många näringsrika varianter man kan hitta på nätet. En favorit är en hårmask gjord av yoghurt, honung och coconut olja som jag har i ca en timma. Samt att jag dricker mycket mer vatten då min hy blir så torr under vintern vilket också är bra för håret.

Vilka tre saker skulle du rekommendera för kvinnor med lockigt eller krulligt hår?

  1. Acceptera ditt hår för hur det är och jämför aldrig ditt lockiga/krulliga hår med någon annans hår! Vad som funkar på “hennes” lockar kommer kanske inte funka på dina så lyssna på just vad DITT hår behöver och håll dig till det.
  2. Använd inte kam/borste för ofta! Jag använder mina fingrar 8 gånger av 10 och jag tappar mycket mindre hår samt att jag sliter minde på mitt hår när jag reder ut det då kan känna av direkt om det är ett “område” som behöver lite snällare tag.
  3. Trimma ofta! Krulligt/lockigt hår behöver mycket mer underhållning än “rakt” hår så genom att trimma ofta så trasslar håret mindre samt att dina krullar/lockar blir mer framhävande.

Vilka tre saker skulle du inte rekommendera för kvinnor med lockigt eller krulligt hår?

  1. Rakpermanenta!
  2. Att inte blåsa/torka håret med för varm luft! Nästan alla hårtorkar kommer med en funktion som gör att den kan även blåser kall luft.
  3. Se till att din hårbotten är frisk och mår bra! Smörj inte in din hårbotten med tunga håroljor, det täpper nämligen till dina hårrötter och gör ditt hår torrt.

Finns det hårprodukter du saknar som du önskade att Lyko.se skulle erbjuda mera av?

Jag tycker att ni har ett väldigt bra sortiment på Lyko.se, men Carol´s Daughter är ett bra märke med enbart naturliga ingredienser som jag tror att era kunder skulle uppskatta.

Av Charity Odum för Lyko.se

2014-11-26

Emma Malmström: ”Älskar strukturen på mitt hår”

Här hittar du vår artikel om hårvårdstips för både krulligt och lockigt hår

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018