Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Supermodellen Caroline Winberg: ”Jag tycker inte om att vara översminkad”

Caroline WinbergFoto: Niklas Ahlm/Sveriges Radio.

Caroline Winberg, en av Sveriges största modellexporter, har galet långa ben, kan tacka nej till jobb om hon vill och är hemlighetsfull om sitt kärleksliv. I slutet av juli sommarpratar hon om sina livserfarenheter i P1.

Caroline Winberg kliver in genom dörren ungefär som vilken vanlig dödlig supermodell som helst: påtagligt världsvan och iögonfallande lång, med babyrumpor till kinder och ben som aldrig tar slut.

Dagen till ära är hon influgen till moderlandet från Top Model-inspelningarna i Kapstaden, på mellanlandning i Stockholm för två dagars press, innan hon ska tillbringa en helg i London och därefter direkt vidare till Alperna utan att passera Gå. Samtidigt ligger hennes faktiska hem bortglömt någonstans på västra Manhattan, där hon inte hunnit sparka av sig sina vita sneakers på fyra månader.

“Stannar jag upp så kommer jag att kollapsa”, säger hon. “Men nu är jag så gammal att jag kan tacka nej när jag behöver. Jag orkar till exempel inte längre flyga till olika länder bara över dagen för ett jobb.”

 • Namn: Caroline Winberg
 • Ålder: 29 år
 • Bor: New York City
 • Familj: Mamma, pappa, tre bröder och två systrar. Sägs dejta Diane von Furstenbergs son.
 • Gör: Modell och programledare (Top Model Sverige, The Face UK). Debuterade nyligen som skådis i filmen Limitless.
 • Aktuell: Som sommarpratare i P1 den 30 juli.

Det är oklart vad som är mest främmande: att flyga utomlands över dagen, eller en karriär där 29 anses gammalt. Men så står det också super framför ordet modell, och med det epitetet öppnas en värld som annars endast tillskrivs rockstjärnor och någon enstaka regent.

En värld som innefattar allt från Vogues stormiga vindmaskin till den ängelprydda catwalken på Victoria’s Secret Fashion Show. På den sistnämnda fick Caroline dela vingar med superstjärnor som Tyra Banks och Heidi Klum i hela sju år.

“Jag fick alltid ha små stringtrosor på mig, det känns väl så där. Sätt dem på nån brasiliansk tjej istället! Dessutom har jag haft mens under typ varje Victoria’s Secret show, det sammanföll alltid”, berättar hon.

Med kroppen som levebröd infaller en slags naturlig objektifiering som inte tycks störa Caroline alls, förutom det systematiska slitaget.

“Jag får ibland naglarna fixade två gånger om dagen, stylisterna gör nya inför varje jobb så de blir bara kortare och kortare. Snart har jag inga kvar.”

Samma gäller håret. Hon lyfter en slinga och visar upp några arga sårskorpor i hårbotten – priset för ett huvud som har fönats, tuperats, plattats, lockats och sprayats intill absurdum. Överlag är modellivets glamour ganska överdriven, berättar hon.

“Folk säger jämt hur lyxigt det måste vara att plåta på till exempel Bahamas, men på location börjar mina dagar 04.30 och jag går och lägger mig vid 21. På lunchen när alla andra i teamet badar måste jag sitta instängd på mitt rum, för jag får inte bli blöt eller solbränd.”

Att arbeta från arla morgonstund och igenom multipla 18-timmars dagar kan enkelt sätta krokben för den som försörjer sig på att vara pigg och fräsch. Här finns inget utrymme för dåliga dagar, plågsam PMS, bortskavt nagellack eller mörka partyringar under ögonen.

“Ibland får jag dålig hy av stressen och alla resor. Jag brukar sova med en kräm för brännskador som jag hittat på ett franskt apotek, det hjälper. Och jag dricker mycket Resorb för jag hinner inte alltid dricka vatten”, säger Caroline.

I neccessären:
 1. Laura Mercier Illuminating tinted moisturixer, 445 kr.
 2. Diorshow Iconic Overcurl Mascara, 340 kr.
 3. MAC Eye Brows Fling, 175 kr.
 4. Sisley Palette l'Orchidée Highlighter Blush Rose, 585 kr.
 5. Bobbi Brown Eyeshadow Taupe, 235 kr.

Det råder inga tvivel om att denna supermodell har koll, inte bara på sin superkropp, utan även på sin superlook.

“Jag tycker inte om att vara översminkad eller överglammig. Jag får ofta vara just glammig på bild, men själv föredrar jag en cool tomboy-stil, det känns mer modernt. Jag tycker det är snyggt med en clean 90-talskänsla med enklare styling. Jag vill känna mig ren och jag vill alltid be makeupartisterna att tona ner pudret, jag är så torr att det känns som jag ska krackelera.”

Sina fransar och ögonbryn målar hon helst själv, också när hon jobbar. 14 år backstage har satt sina spår.

“Jag brukar alltid vara med och sminka lite själv, jag har lärt mig vad som passar och jag vet ganska bra hur jag gör mitt eget smink och hår. Jag gillar att bli snygg, men jag tycker inte om ha en massa grejer i ansiktet och jag tycker inte heller att det är särskilt kul att hålla på privat”, säger Caroline.

Förutom de kantstötta kroppsdelarna, de befängda arbetstiderna och vad som måste vara en konstant dimma av jetlag, medför den nomadiska livsstilen även svårigheter att hålla liv i konventionella relationer. Om det rådande kärlekslivet är Caroline sluten. Men på hennes Instagram syns nyligen hur hon omfamnar hörnet av en man – med hennes namn tatuerat på underarmen.

Enligt rykten rör det sig om Diane von Furstenbergs son, Alexander. Men trots ihärdiga – och inte särskilt subtila – lirkningar är det enda som undslipper Carolines läppar ett lurigt flin.

“Jag är nöjd och lycklig med mitt kärleksliv, så mycket kan jag säga. Jag vill gärna ha familj och barn, men jag behöver inte gifta mig. Vi får se vad som händer.”

Caroline's beautytips:
 1. Drick vätskeersättning.
 2. Sov så mycket du kan.
 3. Ta hand om kroppen, träna och gå på massage.
 4. Lägg en påse med is på ögonen om de är svullna.

Läs vår intervju med Linda Pira här

Tillbaka till Lyko Magazine's startsida

2014-07-30

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018