Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Anti-age boosta ditt hår – 10 steg för ”yngre” hår

Anti-age boosta ditt hår – 10 steg för ”yngre” hår

Torrt, trist, skadat, svagt, platt och tunt – alla är oundvikliga tecken på att håret åldras och något som majoriteten av oss kommer att råka ut för. Men, om vi ska vara lite positiva: de går att vända på. Här är de senaste inovationerna som tar bort år från ditt hår och hårbotten.

FÖREBYGG VÄRMESKADOR

Vi vet att bästa sättet att undvika kluvna hårtoppar och värmeskador så klart är att undvika värmeverktyg men, det är inte alltid tiden finns för det. Använd därför alltid någon typ av värmeskydd när du arbetar med värmeverktyg (även om du bara blåser det). För att skydda håret kan du testa Altarnas CC-kräm som förutom att erbjuda värmeskydd även ger håret glans, skyddar mot friss och sju andra fördelar.

PRODUKTTIPS:
”CC-cream 10-in-1”, Alterna, 359 kr

TA HAND OM HÅRBOTTEN

Det kan vara lätt att glömma men din hårbotten behöver samma omvårdnad som ditt ansikte, annars kan ditt hår bli svagt och tappa lystern. Ge din hårbotten massage för att hålla igång cirkulationen och ge den ”näring” men en inpackning speciellt anpassad för just hårbotten. Om du upplever ditt hår som fett och kliande kan även en skrubb speciellt anpassad för hårbotten vara bra att använda.

PRODUKTTIPS:
”Balance calm treatment for sensitive scalps”, Wella Professionals, 159 kr Spécifique bain exfoliant purifant”, Kérastase, 289 kr

UNNA DIG EN SALONGSBEHANDLING

Ibland är håret så bångstyrigt att hemmaprodukter inte riktigt hjälper hela vägen. Då kan det vara läge att unna sig en salongsbehandling. Om ditt hår saknar lyster eller känns skadat av behandlingar kan du be fin frisör att använda Olaplex nästa gång du är där (förutsatt att din frisör har det så klart). Det är en ny typ av 3-stegsbehandling som med hjälp av en särskild molekyl som gör håret starkare, mer glansig och förlänger förgresultatet. Mer om Olaplex kommer snart här på lyko.se!

UPPDATERA DINA VERKTYG

Det händer mycket med verktygen vi använder! Tekniker förbättras och chanser för sönderbränt hår minimeras. Just därför kan det vara smart att tänka över hur gamla dina tänger och din hårblås faktiskt är. Ghds ”Eclips” är till exempel utvecklad för att ge så jämn värme som möjligt över hela tången så att du ska slippa dra stylern över håret fler än en gång. Detta sker genom att det finns sex stycken värmeceller istället för två (som är normen) i tången.

PRODUKTTIPS:  
”Eclipse”, Ghd, 2199 kr 

BOOSTA LYSTERN

De trista nyheterna: håret förlorar sin glans ju äldre vi blir. De bra nyheterna: håroljor är ett enkelt sätt att få tillbaka glansen i längderna. Dessutom kan långvarig användning av olja skydda längderna mot ökat slitage!

PRODUKTTIPS:
”Argan”, Nashi, 249 kr

FUSKA FRAM TEXTUR

En av de hetaste trenderna på catwalken för vår/sommar 2015 är helt klar bohemvågorna: de lite slarviga vågorna som inte är helt perfekta. Och ett av de bästa sätten att tillföra lite liv till håret är helt klart vågor. Slarviga vågor ser dessutom lite ”livligare” ut än en perfekt lagd frisyr. Enklaste sättet att få fram lite liv i håret är att använda ett texturspray eftersom de lyfter håret från hårbotten och ger textur i längderna.

PRODUKTTIPS:
”Styling powder”, Björn Axén,129 kr

MOTVERKA TUNT HÅR

Textursprayer i all är men för att få volym från botten kan det ibland krävas lite extra hjälp. Ta i med hårdhandskarna och investera i produkter med sjärningrediensen minoxidil som är en godkänd ingrediens som faktiskt får håret att växa mer. Från början hittades den främst i trotjänaren ”Rogaine” men numera har de flesta professionella serierna sina varianter.

PRODUKTTIPS:
Densifique serum jeunesse, Kératase, 559 kr

ÄLSKA SVANSEN

Smartaste sättet att snabbt se yngre ut? Den ständigt trendiga hästsvansen så klart! Applicera lite olja i längderna, plattånga håret för maximal glans, kamma håret bakåt och fäst sedan svansen så högt eller lågt som du känner dig bekväm med.

PRODUKTTIPS:
”Precious oil”, Pureology, 319 kr

GÖM GRÅA RÖTTER

Även om grått hår är välkommet hos många (eftersom stråna blir tjockare och grövre) så kanske man inte gillar just det där gråa. Idag finns många färger som även täcker gråa strån och vill du slippa springa till frisören eller färga själv titt som tätt kan du fuska lite med smarta ”Color wow” mellan färgningarna.

PRODUKTTIPS:
”Root color” i ”Light brown”, Color wow, 299 kr

BOOSTA VOLYMEN

Ett säkert sätt att få lite liv i håret är att tillföra volym. Var inte rädd för ”root lifters” eller mousse som lyfter rötterna. Idag finns dessutom smarta varianter som förebygger tunna strån samtidigt som de tillför volym till håret. Känner du att du behöver lite extra hjälp? Spana in ”Diaboost” från Nioxin som tillfälligt fyller ut hårstrået och därmed får det att se ut som om du har mer hår.

PRODUKTTIPS:
”Diaboost”, Nioxin, 449 kr
”Mousse densifique”, Kérastase, 289 kr

2015-08-26
 

Tillbaka till Lyko Magazines startsida

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018