Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ellegalan 2019: Ellemodellens catwalklook – steg för steg

För andra året i rad så stylade Lyko modellerna på Ellegalans visningar och det krävs MYCKET mer jobb än vad en först kan tro för att få till ett sådant fantastiskt, ostylat stylat hår som modellen Julia rockade på catwalken. Stjärnfrisören Sarah Ekberg lotsar oss nu steg för steg, genom produkter och styling, till det ultimata och supertrendiga catwalkhåret!

28 jan, 2019
- När vi fick veta att vi skulle få styla Ellegalan igen blev vi superglada. Det krävs mycket övning och planering inför visningarna, men då det var andra året vi gjorde detta var teamet mer samansvetsat och det var mycket roligare! Lyko har så otroligt fantastiska och trevliga frisörer så det var en fröjd att jobba trots att det var stressigt och vi gjorde fler visningar, säger Sarah Ekberg, stylist och creative & educational lead på Lyko.

 

Det är kanske inte så lätt som en kan tro att bara snurra ihop en look som ska vara snygg på catwalken. Inför fredagens liveshow fick stylisterna reda på hur designern ville ha sina hår stylade – på onsdagskvällen. Sedan använder de hela torsdagen till att förbereda, utbilda och peppa de 20 man starka stylistteamet från Lyko och planera morgondagens visning som börjar redan tidigt på morgonen.

 

- Sen är det ju så att på själva visningsdagen kommer ju inte modellerna samtidigt så det gällde att hela tiden vara på tå och kommunicera i teamet. En modell kunde vara inne i fem minuter och var sedan tvungen att springa till sminket eller genrep på catwalken. Och då gäller det att alla vet vad som ska göras, säger Sarah.

 

Det kan tyckas att det tar mycket tid att skapa en look som bara ska synas på en catwalk under några minuter, men det är oerhört mycket tankar och engagemang bakom varje frisyr.

- Skillnaden mellan ett visningshår och en ”vanlig” styling är ju främst att visningshåret inte behöver hålla så länge. Lockar jag håret på en modell behöver de bara hålla för visningen, lockar jag håret på en brud inför ett bröllop så ska det ju hålla, ja hellst i flera dagar, säger Sarah.


- Catwalkhår är ju ofta lite mer ”edgy”, du kan också ösa på med produkter och inte oroa dig för känslan i håret – det ska liksom bara se bra ut. Ett catwalkhår ska vara snyggt från alla vinklar, se bra ut under de starka lamporna och framförallt passa och lyfta fram kläderna. En vanlig styling ska passa kunden!

 

Steg för steg


På modellen Julia skapade Sarah en frisyr som hon har valt att kalla ”Texturerad bob med mittbena och 90-tals vibe”. En PERFEKT frisyr till de kläder Julia visade som också andades 90-tal.

- När Julia kom till mig hade hon nytvättat hår utan produkter i. För att få lite stadga på håret så preppade jag det med Kevin Murphys Anti Gravity-spray. Det är som en primer som både hjälper andra produkter att fungera bättre och ger lite stadga så håret blir lättare att forma och inte så ”glidigt” som ett helt naturligt hår kan bli.

 

Sarah började med att dela Julias hår i en skarp, rak mittbena och fönade sedan håret riktigt tajt efter huvudet så att alla småhår försvann och lade sig nedåt. Och fäste håret bakom Julias öron.

 

- Sen delade jag upp håret i partier och snurrade och twinnade slinga för slinga och fäste dem mot huduvdet med clips. På ”kronan” (alltså högst upp på hjässan) så tvinnade jag bara topparna på slingorna för att håret skulle hålla sig platt upptill. Det blir en mycket sleekare look så, säger Sarah.

 

För att kringlorna ska torka snabbare fönar Sarah på dem, men är noga med att använda en diffuser på fönen för att sprida värmen och inte ”rugga upp ytan” på hårstråna utan hålla dem glossiga och fina.

 

- När håret är torrt så redde jag försiktigt dem med en bredtandad kam för att behålla formen och den naturliga looken som jag skapat.

Papperstussen bakom örat sitter där för att skydda håret från märken från de clips som håller håret fixerat på sin plats. Detta är för att det inte ska falla fram i modellens ansikte om hon äter eller byter kläder. Självklart är pappersbitarna INTE med på catwalken.

- För att riktigt tajta till vissa toppar – för att ge ett mer varierat intryck – så använde jag mig av GHDs styler Platinum +. Variationen med böjda och raka toppar skapar en härlig textur på håret, säger Sarah.  


- Jag avslutade med Kevin Murphys Session Spray för att hålla hela looken på plats. Jag uppskattar att denna procedur tog ca 30 minuter att skapa, säger Sarah.


Snyggt va? Av: skönhetsredaktör krizz norman


28 jan, 2019

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019