ElleGalan 2019: kreativ styling på hög nivå med ghd

Trycket är högt på Lyko Creative Team som ska styla visningar på den fashionabla Ellegalan 2019. För att förbereda sig in i minsta detalj fick delar av teamet ett pepptalk i catwalkstyling av Marta Spizewska på ghd. Stjärnfrisören Antoine Astor, som vi tidigare skrivit om i Lyko Magazine, visade på säkert 30 olika sätt att göra lockar med ghds olika stylers. Bara genom att vrida handen blir locken HELT annorlunda! Häng med på en tjuvkik "back-backstage" på Lyko Concept!

17 jan, 2019
Stora delar av Lyko Creative Team satt bänkade för att lyssna på Stylisten Antoine Astor och visningsproffset Marta Spizewska inför Ellevisningarna på fredag på Grand Hotell. 


Amy Giselsson jobbar som Head of Nordic E-Commerce på COTY som distribuerar ghd i Sverige. Hon fick även äran att sitta som modell under sylingsessionen och efter tre timmar och otaliga övningstillfällen hade hon cirka en miljard olika slags lockar i sitt hår. 

Amy Giselsson och Antoine Astor


Det är andra året i rad som ghd väljer att samarbeta med Lykos frisörer under Ellegalan, hur känns det?
- För oss känns det otroligt kul och bra. Vi älskar det nära samarbete vi har med Lykos professionella frisörer, vi jobbar bra tillsammans och har också väldigt kul. Vår målsättning är att vara det självklara valet av professionella elverktyg såväl till Gala, Catwalk och vardag. Lyko och ghd samarbetade på Ellegalan även förra året och vi har fått väldigt positiva reaktioner måste jag säga, fler och fler konsumenter uppmärksammade vårt varumärke på grund av den spridning vi fick på plats och i sociala mediekanaler. Vi älskar trender och vill såklart finnas på plats där trender skapas, säger Amy.

Vi älskar trender och vill såklart finnas på plats där trender skapasVad gör ghd så speciella i visningssammanhang?
- Vi har verkligen en heltäckande produktportfölj som erbjuder alla typer av stylingverktyg för att skapa de mest kreativa looker, detta utan att skada håret. Våra stylers och curlers har aldrig högre temperatur än 185C vilket gör att du kan skifta din styling enormt mycket utan att för den delen göra en permanent skada på håret. Oavsett om det skall vara, lockar, volym, platt eller textur så kan du få till looken med våra verktyg, säger Amy.


- Det är inte alla som ens kan FÅ uppdraget att styla visningar på Ellegalan, så ni ska verkligen vara stolta, säger Marta Spizewska erfaren visningsstylist, till Lyko Creative Team.

Marta har jobbat med otaliga modeveckor, rest jorden runt och hållt i visningar för enormt stora men även för mindre designers. Under inspirationskvällen gick Marta igenom flöden backstage, tips för att förbereda alla modellers hår så bra som möjligt och hon visade även smarta och tidssbesparande knep för att få till snabba frisyrer som ser avancerade ut. 

Marta visar hur stylisterna snabbt kan bygga volym på en visningsmodell genom att bara använda sig av modellens hår istället för löshår. 
Genom att tupera "mellanhåret" kan Marta sedan vika upp underhåret och har på så sätt skapat en slät och snygg (men falsk) chignon.


Erika Lyko, studioansvarig på Lyko och en av stylisterna på Ellegalan var med på ghds-catwalkprepp. Det är andra året hon är med och stylar på Ellegalan. Hur ska ni kunna toppa förra årets succé?
- Det ska bli SÅ spännande att se vilka designers vi ska jobba med och vad de har för vision som vi kan förhöja. Vi är mer sammansvetsade som team i år då vi jobbade så tajt ihop förra året. Nu har vi ännu mer erfarenhet och kunskap så vi kommer fullständigt rocka varenda visning, säger Erika.
- Det var imponerande att se så OTROLIGT många looks som går att skapa från en och samma styler. Antoine och Marta är fantastiska på att kunna hitta nya slags lockar och vägar till en styling. Jag har verkligen inte testat alla de tekniker som de visade nu ikväll och jag kan knappt vänta tills jag får testa på riktigt! Det är så mycket du kan göra med en styler som ger ett otroligt "naturligt och ofixat resultat", säger Erika. 


Antoine Astour 
arbetar som Creative Educator GHD är proffs på att tämja hår och skapa olika visuella uttryck. Vad måste man som stylist tänka på när du ska styla för en catwalk?
- Planera i god tid, ta reda på vem designern är och vad hen gjort tidigare. Men framförallt, att förstå vad designern önskar. Skillnaden när du stylar en visning är att modellen gärna ska se identisk ut med tolv andra modeller. Stylar du en kund så ska ju hen helst se ut som sitt unika jag, säger Antoine.


Inför en visning, hur mycket hänger på produkter, bra stylers och stylisten bakom rattarna?
Typ allt hänger på det. Ju bättre förutsättningar samt kunskap du har, desto tryggare är du i ditt arbete. Ju tryggare är i arbetet, desto bättre kvalité kan du leverera, säger Antoine. 

Marta snurrar ihop en slinga med hår i en knopp, fäster med ett gummiband och nyper runt den med en styler. Sedan lindar hon in knoppen i folie och låter den långsamt svalna. Resultatet är ett stökigt, naturligt "beach-wave-hår". 
Kvällens anteckningar inför catwalkspreppen
Antoine visar grunden till en supersnabb uppsättning som ser avancerad ut men är lätt och snabb.


Pssst! Du vet väl att Lyko har 20% på ghd? PASSA PÅ NU OCH BLI EN SUPERSTYLIST DU MED! 

Av: skönhetsredaktör krizz norman17 jan, 2019

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.