Fira in våren med magiska parfymer

Replica-dofterna är ljuvliga hemligheter som förtjänar att delas med omvärlden. Maison Margiela Replica EdT är gjorda för att återskapa minnen. Att varje dag få uppleva doften av dina favoritställen är nu möjligt - FRÅN DIN HANDLED! Doften av en marknad fylld av pioner och hortensior, varma sommardagar på stranden, en nybäddad säng, en rökig, mystisk jazzclub eller mysiga vinterkvällar framför brasan. Samtliga doftminnen finns på flaska från Replica. Att skapa innovativa unisexdofter som är unika på marknaden har visat sig vara ett lyckat koncept och dofterna är älskade världen över. Jag menar bara namnet "Springtime in a park" skvallrar ju om en magisk doft! Hur härligt? Men frågan är ju såklart: Vilken är DIN favoritplats? Alexander Catalan ska guida Lyko Magazines läsare genom Replicas sortiment, historia och bjussa på goa parfymtips. Läs mer HÄR!

11 mar, 2020
4 gillar
Se doften som en accessoar- Det är ofta starka minnen som finns i dofter. Vi minns väl alla hur en regnig sommarkväll doftar – för att inte tala om mormors nybakta bullar. Luktsinnet är nära förbundet med den del av hjärnan som hanterar känslolivet. Det räcker med att vi känner en lukt för att känslocentrat ska aktiveras. Därför är det så viktigt att doften du väljer att bära passar just dig och din personlighet. Och idag så är betyder doft oerhört mycket för mig, det kan ta mig tillbaka till platser och fina minnen som man kanske glömt bort men väcks till liv igen, säger doft -och skönhetsexperten Alexander Catalan. 


Och precis på de premisserna började modeföretaget Maison Margiela sin doftresa.
Med erfarent från att vara Jean Paul Gautiers designassistent under det sena 80-talet startade Martin Margiela sitt egna företag. Sedan dess har han gett modevärlden flertalet nyskapande idéer. Den första doften, "Untitled”, lanserades 2012 och skapades av parfymören Daniela Andrier. De efterföljande dofterna är experimentella och stämmer väl överens med det unika uttryck du möter i klädkollektionerna. En återhållsam och avskalad lyx. Märkets signum - färgen vitt, neutralitet, en antydan av hantverk och enkelhet har inspirerat utformningen av flaskor och dofternas namn.

Alexander berättar mer om Margielas unika doftserie, Replica, som är unik och som passar alla nyfikna och kräsna näsor. Alexander, vad är ditt bästa tips på att ”hitta rätt” bland Maison Margielas Replica-dofter?
- Oavsett vad du är ute efter så kommer du hitta något i din smak, från mystiska till fräsch friska dofter som får dig att längta tillbaka till havet. Man kan enkelt bilda en doftgarderob utav Replica-dofterna. Det är ett urval av dofter som passar vid olika tillfällen. Tänk på att olika dofter förmedlar olika saker precis på samma sätt som kläder. Du vet vilka kläder du ska välja när du ska på fest, träna eller bara vara hemma och mysa. På samma sätt ska du tänka när man väljer doft från Margiela. Se doften som en accessoar. Det är inte så svårt, det är bara att testa dig fram. Därefter ställer du dem i ordning så att du har koll på vilka som är kvällsdofter och vilka som är dagsdofter. Då blir det lättare för dig att välja rätt doft till rätt tillfälle. Idag kan
jag inte gå utanför dörren utan att spraya på mig parfym. Känslan att inte ha doft på sig är som att glömma ta på sig kalsonger, säger Alexander.

En återhållsam och avskalad lyx


Varifrån hämtar Margiela inspiration när de skapar en doft?
- I varje doft finns det en historia och dofterna är experimentella och stämmer väl överens med det egensinniga uttryck man möter i hans klädkollektioner som han skapat under sina år. Tanken bakom Replica-dofterna från Maison Martin Margiela är att dofter kan påminna oss om minnen från olika platser som man vart på och och platser man besökt runt om i världen. Och dofter väcker mycket känslor och minnen hos oss.  Speciellt minnen från barndomen. Hur fint är inte det att skickas tillbaka flera år genom att bara dofta på en doft, säger Alexander. 


Det är ju inte bara dofterna som är unika och häftiga från Replica, flakongen är ju spektakulärt snygg också. Vad är dina tankar om den?
- Stilrena  avskalade flaskor med recept likande etiketter  som passar in vart som helst i lägenheten. Älskar dess enkelhet. Det är insidan som räknas skulle jag säga - för mig är det viktigaste hur den doftar, vad den doftar men framför att vilka känslors dofterna väcker i dig, säger Alexander. 

Den nyaste av Replica-dofterna heter "Springtime in a Park". Berätta om doften!
- Springtime in a park är en unisex doft med fruktiga och blommiga noter. Som namnet antyder så passar den perfekt om man letar efter en ny doft till våren. Doften får en att drömma om varmare väder, och den där första vårsolen när luften känns krispig och lätt. Det finns en tydligt blommig ton, med hint av både päron och musk, som ger den mer värme och tyngd. En perfekt balanserad doft som känns både elegant och varm, säger Alexander. 

Vilka är dina favoritdofter från Replica?
- Min stora favorit är By The Fire Place ihop med Coffee- Brake. Spraya dofterna på huden och du skapar något magnifikt.  En oemotståndlig doft som får alla att falla som käglor. Men Jazzclub är en gammal goding som får mig att längta tillbaka till jazzklubben i New York, säger Alexander.


Doft gör sig bäst på hud där det finns värme, med andra ord: på pulserande ställen på kroppen.

Vad är dina bästa tips för att hitta sin favoritdoft OCH få den att sitta lääääänge?
- Mitt bästa tips  är att testa dofterna på huden och därefter låta den få sitta på huden i några timmar. Alla vi människor har en egen kroppsdoft och ett ph-värde som gör att doften utvecklas olika på dig och på mig, trots att vi sprayat samma doft. Så testa alltid doften på doftsticka först. När du väl bestämt dig för en doft måste du testa den på huden, men gnugga aldrig en doft – då förstörs doftmolekylerna. Istället bör doften sprayas bakom nacken och på handlederna där pulsen finns. Doft gör sig bäst på hud där det finns värme, med andra ord: på pulserande ställen på kroppen. Det första du känner av en doft är topnoten som oftast består av citrustoner. Det tar 5–10 minuter för topnoten att träda fram. Efter 20 minuter träder hjärtnoten fram och redan då kan du börja känna hur doften kommer att utvecklas på din hud och sen efter 20–40 minuter kommer basnoten fram vilken oftast består av mysk, sandelträ, vetiver eller vanilj. Därefter fixeras doften och sätter sin egen prägel på din hud. Dofterna från Margiela är gjorde för att gifta dig med varandra och skapa något alldeles extra, säger Alexander. 

Idag kan jag inte gå utanför dörren utan att spraya på mig parfym. Känslan att inte ha doft på sig är som att glömma ta på sig kalsonger


Du som är doftexpert och har "näsan i luften" så att säga. Hur ser du på dagens dofttrender? Vad ser du som trendar?
- Hetaste trenden just inom doft är att mixa olika dofter, en två eller flera (Layering). Parfymtrenden går från unisex till to share. Parfymtrenden nu är att våga blanda och mixa olika dofter. Börja med att lägga en av dofterna först på handleden för att sedan efter någon minut lägga den andra doften över den första. Vänta några minuter och dofta. Känn efter om du vill lägga på mer av någon eller ytligare en så gör det. På så sätt kommer dofterna att gifta sig med varandra och utveckla en helt egen arom. Det finns inga risker med att blanda dofter. Däremot kommer du bli själv med just din doft, ingen annan kommer att lyckas blanda samma doft som du.Tack vare ditt eget PH-värde blir doften unik. Doften kommer att utvecklas under hela dagen, säger Alexander. 

 

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion

 

11 mar, 2020

Tyck till om artikeln

4 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter