Ellegalan 2019: Kevin.Murphy säkrar looken

"- Hur gör jag en tajt fläta med en hållbar wet look?", "- Hur stylar jag om modellens hår om det redan är sprayat?", "- Hur får jag en superplatt, spikrak look på min modell?" Ja, frågorna var många när Lyko Concept Creative Team träffar det stylingsäkra hårvårdsmärket Kevin.Murphy för att inspirera och preppa inför den stora Ellegalan 2019!

11 jan, 2019
Mycket engagerade och intresserade delar av Lyko Concept Creative Team


- Vår grundare, självaste Kevin Murphy, är ju alive and kicking och reser runt för att styla shower och fashionweeks runt om i världen. Så Kevin.Murphys produkter är VERKLIGEN anpassade, designade och speciellt framtagna för hår som stylas och stylas om - för högsta fashion och på visningar. Så att vi gör om denna fantastiska ELLE-resa igen tillsammans med Lyko känns bara så helrätt, säger Malin Hörnqvist, utbildare sedan sex år tillbaka på Session Map, distributören för Kevin.Murphy i Sverige. 

Malin Hörnqvist var glad ända in i själen!


Lyko Concept Creative Team består av 20 utvalda stylister från alla Lykos svenska butiker. Under en enda superlång dag ska de styla ALLA shower på årets mest glamourösa fashiongala: Ellegalan. Alla shower betyder 60 modeller med fix, fön och löshår på en enda dag!

Kevin.Murphy är riktiga arbetsprodukter! 
- Jag var med i Lyko Concept Creative Team och stylade modellerna på förra årets Ellegala, berättar Rebecca Östin, frisör på Studio Lyko Bergvik i Karlstad. Då var det jättekul och en helt ny upplevelse. Jag hoppas dock att jag är mindre nervös i år då vi verkligen har hand om ALLA showena i år. Men jag ser SÅ mycket fram emot årets gala! 


För att styla ett catwalkhår är det ett litet annat tankesätt som ska appliceras än den stylingen våra stylister gör varje dag. 

 

Erika Lyko testar ett sprillans nytt hårspray från Kevin.Murphy som snart lanseras på Lyko! 

- Oftast är ett visningshår ganska "stort" och ofta är det ju superstylat men det ska se väldigt "ogjort" ut. Det ska inte vara fettigt eller tungt utan oftast glamouröst, friskt och lyxigt. "Effortless-lätt" liksom, säger Malin som håller i Kevin.Murphy prepp-kvällen på Lyko Concept i Stockholm. - Det som är så bra att HELA Kevin.Murphy-serien, alla produkter, har som gemensam nämnare att de är viktlösa. Det finns inga tunga oljor här som gör håret fettigt utan proukterna håller håret luftigt och naturligt. Just för en visning är det toppen då stylisten kan bygga upp, kamma igenom och ändra utan att det blir rester på håret. Kevin.Murphy är riktiga arbetsprodukter! 


För att maximera tiden och effektiviteten under Ellegalan berättar Malin olika knep som stylisterna kan ta till för att göra olika visningslooker. Tillexempel kan du med produkten Doo Over, som är en torr spray som både ger fukt, textur och tar bort överflödig olja och produktrester och på så sätt "nollställa" håret så stylisten kan börja om inför nästa frisyrlook och visning. 

 

- Jag använder Kevin.Murpys produkter dagligen, både på mig själv och på mina kunder i salongen, så jag kan produktutbudet och användningsområdena väldigt bra! Men jag använder det ju mest i min vardagsstyling så det var perfekt med en riktigt bra peppgenomgång för att få en knivskarp catwalkvinkel på allt, säger Rebecca. 

Du ska känna dig som en superstar!


- Det som är viktigt för Kevin.Murphy är att våra kunder ska få samma känsla efter en styling hos en frisör som en modell har på catwalken, du ska känna dig som en superstar! Du får verkligen en direkteffekt av produkterna, allt från vård till styling. Produkterna levererar, säger Malin. 

 


Malins 3 snabba styling tips:


1) Malin berättar att det är viktigt att "nollställa" håret hemma också ibland. Det gör att alla produkter du sedan lägger i håret fungerar mycket bättre.
- Du lägger ju inte gärna makeup på makeup utan att rengöra emellan, det är samma sak med håret. Du får bäst effekt om du rengör på djupet ibland. Det gör du bäst med Kevin.Muprys Maxi Wash. 

2) - För ett fantastiskt stort "Hollywood-hår" som ska hållla en hel utekväll så kan du använda Anti Gravity Lotion som du fönar in i handdukstorkat hår. När du sedan lockar håret så håller lockarna ihop, de blir glansiga och de sitter superlänge, säger Malin.

3) - En av mina absoluta favoritprodukter är Kevin-Murphys Session Spray! Den har en "Shine and Memory-effekt" vilket gör att sprayet minns hur locken såg ut. Så när du har gjort din lock, spraya på direkt och vänta tills håret har svalnat, då kammar du förstiktigt ut locken och säkrar med ett varv spray till. Då minns sprayen hur håret låg och det blir vackert och glansigt, trots att du "rufsar till det". Det håller hela kvällen! Malins bästa produkter


1) Plumping Body Mass är en suverän leave in produkt som inte bara stärker hårroten och ger en sådan "ögonfransserumseffekt" där du aktiverar hårroten på cellnivå utan den ger även volym och förtjockar tunna hårstrån så håret upplevs större. 

2) Heated Defence är Kevin.Murphys senaste lansering! En fantastisk värmeskyddande mousse som kan användas i torrt eller vått hår och skyddar upp till 230 grader! Skyddet är i mousseform vilket transporterar skyddet och kapslar in hårstrået väldigt bra. Här kan du bygga på hur mycket du vill och håret blir bara mjukt och glansigt, aldrig fettigt!

3) Smooth Again, en BB-effektktäm på håret som både vårdar och slätar ut! Lugnar frissiga hår. Fungerar utan värmeaktivering (att den fönas in) men du får absolut bäst effekt och mest långvarigt om du fönar in produkten i handduktstorkat hår. 

Av: skönhetsredaktör krizz norman
11 jan, 2019

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • för 5 månader sedan

  Kevin Murphy

  Säljer ni easy.rider??

  Anneli
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • Medarbetare på Lyko -
  för 5 månader sedan

  ❤️ Kevin Murphy

  Underbara produkter! Så spännande med Elle-galan!
  gillar
  • emma
   Medarbetare på Lyko -
   för 5 månader sedan
   Håller med 🤗
   gillar
  för att lämna en kommentar

Nyheter och erbjudanden

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.