Exklusiv Lansering: Base of Sweden

Lyko är stolta över att det kvinnostyrda innovationsföretaget Base of Sweden har valt att lansera sin prisvinnande foundation exklusivt hos oss på Lyko! Men inte nog med det! I Base of Sweden's Advisory Board sitter en av investerarna - Victoria Silvstedt. Hon är även global ambassadör för Base of Sweden OCH hon var såklart guest of honour på den stora svenska lanseringsfesten av Base of Sweden på Lyko Concept Skin! Men hur kan en foundation vinna globala priser innan den ens är lanserad? Och vad ÄR det som är så unikt med denna bas? Lyko Magazine gräver vidare!

18 jun, 2019
7 gillar


"Den är för bra för att vara sann" säger Victoria om foundationen Base of Sweden. Men hur kom den till från första början? Lyko Magazin har träffat den drivna enteprenören och grundaren Jasmine Lundqvist och ber henne berätta sagan om Base of Sweden.


Jasmine, hur kom du på att du ville uppfinna en sådan unik produkt och hur gick det till när ni tog fram den?
- Min medgrundare Carl Åhslund vars både syster och fru håller på med kosmetika hade en idé om att skapa en hållbar form av second skin foundation. Idén väckte min nyfikenhet och vi började experimentera med olika kemister tills vi till slut skapade en foundation över förväntan - The Base was born, säger Jasmine.

Den håller i upp  till 72 timmar, är vattenfast och funkar i saltvatten, den är svetttålig så du kan träna i den och den kladdar inte av sig. Den är dessutom vegansk och innehåller SPF30Berätta om 
Base of Sweden foundationen och removern. Vad är det som är SÅ unikt att ni redan innan lansering vann ett superpris på skönhetsmässan i Bologna?
- Det som gör foundationen The Base unik är dess många kvalitéer, och produkten har en unik, patentsökt formula. Den håller i upp  till 72 timmar, är vattenfast och funkar i saltvatten, den är svetttålig så du kan träna i den och den kladdar inte av sig. Den är dessutom vegansk och innehåller SPF30 för att skydda din hud. The Makeup Remover är speciellt framtagen för att ta bort The Base så effektivt som möjligt och den är baserad på naturliga oljor boostad med vitaminer för att stärka din hud.

Berätta om succén i Bologna!
- Vi vann “Best makeup product” i världens största skönhetsmässa Cosmoprof Awards 2019 med vår foundation The Base. Det var helt otroligt, jag var i chocktillstånd! Det är en otroligt stor ära att få vinna Cosmoawards. Juryn består av etablerade höjdare inom skönhetsindustrin och att få höra att det var första gången någonsin som de alla var enade om vilken produkt som skulle vinna, det kändes helt overkligt! Vår lilla startup BASEOFSWEDEN, säger Jasmine.
Men HUR kom du, ett litet startupbolag, i kontakt med Victoria Silvstedt? Och HUR fick du med henne i företaget?
- Vi träffades första gången via Businesspodden, det var Josef Fallesen som förde oss samman via en tävling. Victoria satt i juryn och gillade mitt bidrag där jag pitchade The Base och BASEOFSWEDEN. Jag har letat efter en kvinnlig entreprenör att samarbeta med och Victoria är helt perfekt, hon har precis det driv, den expertis och erfarenhet som vi behöver. Jag ser fram emot att ha henne som vår globala ambassadör, säger Jasmine.

Både Rickard Lyko och Victoria Silvstedt har deltagit i Businesspodden ledd av Josef Fallesen. Samma Josef som sedan förde samma Victoria och Jasmine. Och så var cirkeln sluten! 

Ni har valt att sälja The Base exklusivt hos oss på Lyko – varför?
- Det är tack vare Rickard Lyko som trodde på produkten och vårt varumärke långt innan vi fick respons från andra distributörer. Dessutom har de byggt en framgångsrik organisation med många smarta och fantastiska kvinnor i spetsen. LYKO som organisation inspirerar mig och vi är så tacksamma att vi får ta del av deras plattform för att nå ut till våra kunder, säger Jasmine. 

Det är girl power på riktigt!
-Victoria Silvstedt


Och multitalangen, modellen och den internationella jetsettern Victoria Silvstet säger samma sak. Det är både produkten och det kvinnliga initiativet som hon väljer att lyfta fram när hon pratar om Base of Sweden.


- Först av allt, så är the Base foundation den absolut bästa foundation jag använt och då har jag provat ALLA foundations som finns! För det andra så vill jag supporta starka kvinnliga entreprenörer som Jasmine som jobbar hårt för det de brinner för. Det har Jasmine och jag gemensamt samtidigt som vi kommer från helt olika bakgrund. Detta ser jag som en styrka där vi kompletterar varandra. Jag har heller aldrig gått in i en startup i så tidigt skede vilket jag tycker är spännande att få vara med att bygga upp. Det är girl power på riktigt, säger Victoria. 

Vad är din roll i företaget?
- Jag kommer att sitta med i företagets Advisory Board och vara ambassadör för märket. Jag har redan en aktiv roll i BASEOFSWEDEN och ser fram emot att få vara med på den här resan, säger Victoria. 

Hur var ditt första möte med Jasmine?
- Jasmine imponerade verkligen på mig första gången vi träffades, på Businesspodden. Hon pitchade sin startup BASEOFSWEDEN, och jag tyckte idén lät spännande och röstade på hennes bidrag. Det var startskottet för vårt samarbete, säger Victoria.Berätta vad 
du tycker om de första produkterna från BaseofSweden?
- Jag tycker om The Base foundation, den passar mitt aktiva liv perfekt. Mina dagar är ofta fullbokade och långa så det gäller det att ha produkter som sitter bra hela dagen. Jag gillar att The Base är vattenfast så att jag kan ha den på stranden och i värmen. För mig är det viktigt att den också innehåller solskyddsfaktor som skyddar min hud ordentligt. Att den är vegansk ar pricken över i'et, säger Victoria.


Vilken nyans använder du?
- Jag använder shaden Golden, den är perfekt till sommaren. Den är verkligen guldig i färgen och jag gillar att jag kan ha den både i ansiktet och på benen för en fräsch look,

säger Victoria.


Vår ambition är att förse världen med marknadens bästa basprodukter för kropp och ansikte.


Jasmine, hur ser framtiden ut för BOS, vad kommer härnäst?
- Nu närmast planerar vi att lansera fler shades men även fler basprodukter. Vår ambition är att förse världen med marknadens bästa basprodukter för kropp och ansikte. I slutet av sommaren bär det vidare med lanseringar i bland annat mellanöstern, Kina och USA, säger Jasmine. 


AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
18 jun, 2019

Tyck till om artikeln

7 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020