Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Gummit som påverkar världen

De flesta känner säkert till RFSU. Kanske har du en av deras produkter i badrumsskåpet, varit på deras klinik eller läst om dem i tidningen. Men känner du till hela historien bakom och att överskottet från försäljningen av produkterna faktiskt gör världen till en lite bättre plats? Bli inspirerad av kvinnan som grundade RFSU redan på 1930-talet och läs mer om deras sortiment!

06 dec, 2017

Elise Ottesen-Jensen föddes i Norge på slutet av 1800-talet som nummer 17 i en prästfamilj med hela 18 syskon. Att det påverkade mamman att ha fött så många barn var tydligt. När sedan Elises närmsta syster blev gravid som ogift 16-åring och tvingades att föda på annan ort för att sedan lämna bort sitt barn, en traumatisk upplevelse som ledde till att systern tog sitt eget liv, blev Elise övertygad över hur stort behovet var efter sexualupplysning i samhället. Hon tog sig till Sverige där hon upplevde att det fanns samma intresse och 1933 startade hon Riksförbundet för Sexuell Upplysning – RFSU. Hon vigde sitt liv till att informera om sexualitet, graviditet och rätten över sin egen kropp.

 

 

RFSU har sedan dess varit med och fått igenom viktiga frågor som rätten till abort, preventivmedel, sexualundervisning i skolorna, avkriminalisering av homosexuella och rätten till samkönade äktenskap. Trots att vi ser detta som en självklarhet idag, arbetade Elise och hennes kolleger i motvind under den första tiden. De hade svårt att få ihop finansiering och insåg att de på något sätt måste få in mer pengar för att kunna fortsätta sprida information. Hon startade då ett aktiebolag som började tillverka och sälja kondomer och pessarer för att finansiera sitt arbete.

   Än idag arbetar RFSU AB med försäljning, nu med ett brett sortiment som förutom kondomer även innehåller intimvård, sexleksaker, glidmedel och mycket annat. Överskottet av försäljningen går fortfarande oavkortat till Riksförbundet RFSU och deras viktiga arbete i Sverige och internationellt. Så väljer du någon av deras produkter, får du inte bara en bra produkt, du är med och stödjer kampen som Elise en dag startade!

 

 

 

 

 

Jag drömmer om den dag, då alla barn som föds är välkomna, alla män och kvinnor är jämlika och sexualiteten ett uttryck för innerlighet, ömhet och njutning." – Elise Ottesen-Jensen.

 

 

Produkter efter verkliga behov

 

Med sin klinik på Medborgarplatsen i Stockholm har RFSU:s barnmorskor och gynekologer en bra inblick i kvinnor och mäns sexualvanor och vad de har för behov när det kommer till intimvård. De skapade till exempel sin serie för intimrakning när de insåg att 90% av alla besökare faktiskt rakar sig. Med deras produkter kan de på ett skonsamt sätt få de verktyg de behöver för att undvika tråkiga följder som röda prickar och sveda. Även deras intimtvålar har rätt pH-balans för att rengöra på ett milt och säkert sätt. Alla RFSU:s produkter är dermatologiskt-, gynekologiskt och konsument-testade. De är även fria från onödiga tillsatser som parabener.

 

 

 

 

RFSU ligger i framkant när det kommer till produktutveckling inom sin genre. Genom att finnas lättillgängligt i butiker som apotek och på sajter som Lyko.se, blir det mindre dolt och mer öppet att våga prova sig fram bland sexleksaker och olika sorters glidmedel. En spännande nyhet de har är ett kosttillskott som ger mer energi och lust. Ämnet L-Arginin verkar just för att öka energin och påverkar lusten, tillsammans med näringsrika mineraler visar undersökningar att det faktiskt fungerar. För vem vill inte ha mer av både energi och lust i vardagen?

 

 

 

 

 

Elise 1933

 

Nyss lanserades RFSU:s första klädkollektion, en serie av snygga t-shirts med ställningstagande budskap där du kan vara med och sprida Elises övertygelse om att våra kroppar och sexualitet tillhör oss och ingen annan. Du hittar den fina kollektionen här!

 

 

 

 

Klicka här för att upptäcka hela RFSU:s sortiment hos oss!

 

 

 

 

06 dec, 2017

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018