Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hudvårdsrutin: Ansiktskräm

I femte steget av vår serie om hudvårdsrutinen är det dags att göra ett djupdyk i ansiktskrämen. Vad är det egentligen för skillnad på dag- och nattkrämer och vad passar just din hudtyp? Se här!

20 nov, 2017

En viktig del i den dagliga hudvårdsrutinen är en bra kräm, oavsett hudtyp. På dagen passar en kräm med antioxidanter och andra skyddande ingredienser för att skydda huden mot yttre påfrestningar och hålla huden återfuktad hela dagen. På natten får gärna krämen jobba mer reparerande och lugnande för att återställa huden. Har du en och samma dag- och nattkräm kan du skräddarsy din rutin genom att använda olika serum under krämen. Huden i ansiktet förändras under året beroende på väder och vind, därför är det viktigt att välja kräm efter den hudtyp och det hudtillstånd du har just nu.

 

Det finns flera olika konsistenser att välja bland, dock är grunden i alla krämer samma sak: fett och vatten. En lotion är lättare i konsistensen, den innehåller mer vatten medan tyngre krämer och salvor innehåller mer fett. De senare är bra mot extra torra partier eller på natten när krämen inte behöver sjunka in lika snabbt. En lättare fuktlotion passar bra under sommarmånaderna då luftfuktigheten och temperaturen är högre. På vinterhalvåret, när det är kallare, kräver huden mer hjälp för att hålla en balanserad fuktnivå.

 

Hitta en hudkräm som matchar din hudtyp!

 

Normal hud:

 

Torr hud:

 

 

Blandhud:

 

 

Fet hud:

 

 

Känslig hud:

 

 

Reaktiv hud:

 

 

Mogen hud:

  

 

Vill du ha en skräddarsydd rekommendation? Maila våra hudterapeuter på hudterapeuten@lyko.se.

 

Psst! Innan krämen appliceras ditt serum, läs mer om hudvårdsrutinens fjärde steg här!

20 nov, 2017

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018