Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Förbered huden inför sommaren med peeling

Våren är äntligen här och sommaren är runt hörnet. Passa på att vårstäda huden för att få tillbaka lyster och för att få en fin solbränna. Med en peeling förbereder du huden inför sommaren genom att stimulera huden och få bort gamla hudceller.

14 maj, 2018

Med en peeling städar du huden från gamla och trista hudceller. Huden blir då mjuk, och får fin lyster. Nedan redogör vi för vad en peeling är och vad det är för skillnad mellan olika typer av peeling. 

 

Peeling och exfoliering är ett måste i en effektiv hudvårdsrutin. Hudceller bildas i överhudens understa lager, därefter vandrar cellerna mot ytan och blir allt hårdare. De förlorar också sin fukt och faller så småningom av från hudytan, en process som kallas deskvamation. Vår hud bildar och stöter av miljontals celler varje dag. Detta innebär att döda hudceller avlägsnas från hudytan samtidigt som cellnybildning stimuleras – alltså naturlig exfoliering. När man föds så är cellförnyelsen på topp och huden stöter bort gamla hudceller av sig själv men när vi åldras så går cellförnyelsetakten ner och hudcellerna stöts inte av på samma sätt, det kan leda till en torr och grå hudyta samt orsaka tilltäpptheter (pormaskar och akneliknande utslag). Så oavsett hudtyp vill vi får bort torra och förbrukade hudceller för att få fram en ny fräsch hud.

 

Det finns en mängd olika konsistenser och varianter av peeling, mekanisk med klassiska korn, enzym eller kemisk (AHA/BHA), man väljer helt enkelt den variant som man tycker om och som passar ens hudtyp bäst.

 

 

Mekanisk peeling (kornpeeling): Innehåller små korn som peelar huden, kornen kan bland annat komma ifrån jojoba, mandel eller aprikos. Kornpeeling passar oftast till en hud som är tålig och inte så känslig.

 

Enzympeeling: Innehåller oftast inga korn utan enzymer ifrån frukt och grönt (oftast från papaya eller ananas). Passar alla hudtyper, framförallt en känsligare hud. Enzymerna löser upp bindningarna mellan de förbrukade cellerna. 

 

Kemisk peeling (syrapeeling): Innehåller heller inte några korn utan i likhet med enzympeeling löser syran upp de gamla bindningarna mellan cellerna. Den mest effektiva varianten av peelingar men det finns i många olika styrkor så den kan lätt anpassas efter hudtyp och hudtillstånd.   

 

Nedan hittar du några förlag på härliga exfolierare!

 

Mekanisk peeling:

 

 

Enzympeeling:

 

 

 

Kemisk peeling:

 

 

 

Missade du vår artikel om ansiktskrämen? Du hittar den här!

14 maj, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018