Made in Sweden

Sverige är inte bara en guldgruva när det kommer till musik, IKEA, Volvo och H&M vi är även bra på skönhetsprodukter. Jag menar: vi är RIKTIGT bra på skönhetsprodukter! Du vet ju säkert att trendsäkra Depend produceras i Halmstad, men exporteras i till hela världen och har du läst Lyko Magazine tidigare har du ju även koll på att miljösnälla Maria Nila tillverkas i Helsingborg. Men har du koll på att IsaDora är helsvenskt? Att även hårföretaget Grazette hudvårdsföretaget Verso och tandblekningen Brilliant Smile är helsvenska. Coolt va? Extra coolt är ju att du såklart kan köpa alla dessa varumärken på Lyko.se!

13 sep, 2018

Jag tänkte bjuda dig på en halv djupdykning ner i några fascinerande svenska skönhetsföretag som bjuder på genuin historik och magiska produkter. Det finns såklart MÅNGA fler än dessa, men det är ett litet axplock så ni kan se hur fantastiska Sverige är även på skönhet! 

Vi börjar med Foreo:

Foreo: Högteknologi och skönhetsvård


Det svenska varumärket FOREO har under sina fem år lyckats vara först ut med många innovationer. De var först med att lansera en rengöringsborste i silikon som blev världsomtalad och kopierad i mängder. Målet för tech- och skönhetsföretaget har alltid varit att skapa högteknologiska produkter som kan förbättra miljontals individers liv, samtidigt som man vill förändra branschen med stilren produktdesign. Idag kan du köpa allt från rengöringsborstar, laserfokuserat blått LED-ljus för att motverka acne och tandborstar till ögonmasserare och eltandborstar för barn.


Över tio miljoner produkter har idag sålts, under 2017 såldes en produkt VAR TREDJE SEKUND världen över,
och företaget har mottagit över 100 priser i olika skönhets -och designtävlingar. Teamet har vuxit från två anställda på huvudkontoret i Stockholm, till 2000 anställda i 42 kontor världen över – på bara 5 år!

Nu satsar Foreo på mer individanpassad hudvård och med nylanserade UFO får du en ansiktsbehandling på 90 sekunder och det rykande heta  tillskottet, LUNA fofo, är helt AI-driven och erbjuder användaren en unik upplevelse där dataanalys av ditt ansikte presenteras i en app för mesta möjliga individanpassning! Fantastiskt häftigt tycker vi på Lyko!


 

 

Palina  - Makeup och hudvård

Makeupartisten Lina Ivarsson slet sitt hår i frustration över att hon inte kunde hitta makeup som inte ”bara” var snäll för huden, utan även BRA för huden. Så hon bestämde sig för att själv är bäste dräng och så skapade hon Palina – utan kompromisser. Detta var år 2010 så at enkelt söka upp en fabrik på nätet gick inte. Lina fick resa runt i världen själv på jakt efter det ultimata sminket. Efter två år kom de första makeupprodukterna ut på den svenska marknaden och mottagandet var enormt! Men kunderna ville ha mer!

Såklart var det så, har du en gång testat mascaran Drama Queen så vill du bara ha mer! Så 2017 lanserade Lina SKIN PHILOSOPHY. En hudvårdsserie med allt från serum, rengöringar, dag- och nattkrämer till scrub, masker och ögonkrämer.

Skin Philosophy har redan blivit många skönhetsredaktörers favoritprodukter och serien kommer att fortsätta växa. Sweet Dream Cream, Heavenly Drops och For Your Eyes Only är några av bästsäljarna i hudvårdsserien. De senaste nyheterna innefattar Charcoal Detox Cleanser, en rengöring som går under kategorin K-beauty och innehåller aktivt kol som rengör på djupet. Vi på Lyko är förälskade i många av prpdukterna och är så glada att vi kan erbjuda hela sortimentet!


Rosenserien – anrik ekologisk hudvård

Rosenserien. Ett sådant vackert och liksom, anrikt ord. Bara jag som tänker på DaVinci-koden? Det låter liksom mystiskt: ”följ Rosenserien och du skall finna evigt liv….”Men! Det kanske kan vara vägen till evig ungdom, vad vet jag?. Grunden i hela hudvårdsserien är ju såklart rosor som har använts över hela världen i hundratals år för sina välgörande egenskaper och balanserande hudvårds effekt.


Rosenserien tillverkas utanför Östersund och sköts idag av Carina Swartz, dotter till grundaren Laine Nilsson.

– Mamma jobbade som frisörska när jag växte upp och kemikalierna då var ju otroligt okontrollerade och farliga. Men ingen visste ju att det var farligt och när mammas hud började reagera insåg hon allvaret. 1984 tog hon fram produkten som blev grunden till Rosenserien. Det låg helt rätt i tiden och idag finns vi på ca 150 hudvårdssalonger och spa:n runt om i Sverige, säger Carina.

Idag har Rosenserien och RS Biokosmetik (som utvecklar produkterna) har vunnit åtskilliga priser för bra företagsamhet och produktserien fortsätter att utvecklas, det släpps mer produkter och företaget får fler nöjda kunder för varje år. På Lyko är den bästsäljande produkten självkart den klassiska Morotsoljan! En exxklusiv ansiktsolja som ger huden näring och en fräsch lyster och är helt underbar! Upptäck ett fantastiskt spännande sortiment från Rosenserien här på Lyko!

 

 

Evy - En svensk hudvårdsrevolution

Evy kämpar för att minska utbrotten av ”okunskapens sjukdom” – hudcancer. Respekten för solskydd är inte vad den borde vara så Margret Pinto, EVYs grundare, tog saken i egna händer och utvecklade EVY. EVY betyder liv och Evys produkter är multifunktionella och passar alla, inklusive den mest känsliga huden. Formulan är ett mousse som började som en medicinteknisk klassad uppfinning mot eksem, kontaktallergi och hudirriterande ämnen. Denna mousse kan ”laddas” med olika ämnen som antingen skyddar huden, berikar huden eller både ock!

EVYs mousse bildar en osynlig hinna som varken syns eller känns och som direkt börjar imitera hudens egna funktioner. Det unika med produkterna är att formulan (alltså moussen) fördelas i hela översta hudlagret istället för att lägga sig på ytan!! På så sätt så blir det inte kladdigt, den försvinner snabbt och skyddar huden i upp till 6 timmar.

Moussen förstärker hudens naturliga barriär och skyddar huden mot uttorkande och hudirriterande ämnen, som exempelvis kemikalier, sol, värme, vind och vatten. Moussen rinner inte av vid bad eller lättare tvätt och den hjälper huden att bibehålla sin fukt.

Denna produkt är FANTASTISK och solskyddet skyddar fantastiskt bra utan att kladda och sitter på bad efter bad. Även toppen för barn!Tips: Evy Daily UV Facemousse är toppen att använda som dagkräm över ett serum! Den ger dig allt du behöver + SPF30!

 

 

Acasia – Ny och prisvinnande svensk hudvård

Lykos skönhetsredaktör testar Start Me Up Sheetmask från AcasiaACASIA SKINCARE är en ny svensk hudvårdsserie utvecklad av hudterapeuten Anna Karin Wahlberg. Anna Karin har under sina 30 år som hudterapeut och över 50 000 utförda behandlingar noterat vilka produktsammansättningar och ingredienser som är verksamma och mindre verksamma. Så tillsammans med riktigt erfarna kemister och flera års testning och 100% närvaro i alla steg har Anna Karin utvecklat en okomplicerad hudvårdsserie som håller absolut högsta nivå på kvalitet och effektivitet. 

 

Alla produkter i ACASIA SKINCARE har en mycket väl utvald kombination av ingredienser som arbetar tillsammans för att balansera och bygga upp huden, och efter bara något år på marknaden har redan en av produkterna, Lift Me Up Sheetmask, vunnit ÅRETS SHEETMASK 2018 på Daisy Beauty Awards.

 

Idag finns fem hudvårdsprodukter under varumärket och fler är på gång, vilket vi på Lyko längtar efter! Favoritprodukten på redaktionen är Acasia Recovery Mask…Eller den nyaste shetmasken Start Me Up Sheetmask. Svårt val. Testa båda!

 

 

 

N.C.P Olfactives - Signaturdofter


Det är inte bara Byredo som gör svensk, hipp parfym! Supercoola Noomi Rapace, kreativa geniet Steve Terry samt den omåttligt populära och erfarna ”näsan” Yann Vasnier har tillsammans med några andra skapat ett doftkoncept under namnet N.C.P Olfactives. N.C.P = Now Collective Products och Olfactive betyder doft. Tanken bakom parfymerna är förra årets skönhetsord ”layering”. Det betyder att du med de dofter som finns från N.C.P Olfactives ska kunna skapa din egna perfekta doft för varje tillfälle.

 

Att skapa dofter med hjälp av layering kan låta komplicerat. Men det är faktiskt enkelt.


Varje doft fungerar utmärkt var för sig men det är när du använder dofterna i lager som det riktigt unika händer. Dofterna är framtagna för att gifta sig med varandra, och du kan skapa helt nya upplevelser och känslor och då får du genast en signaturdoft som ingen annan har! Parfymerna är framtagna i Paris och för att hitta just din perfekta doft finns en låda med sju 10 ml flaskor där du kan mixa och matcha.

Om du sedan skulle hitta din perfekta kombination finns dofterna att köpas i 50 ml flaskor. Denna låda är ju en perfekt julklapp till en person som gillar doft. Det finns även ett halsband som har fått namnet ”The Piece”. Följer du Noomi på Instagram så ser du att hon har det på sig hela tiden!

 

 

 

 


Estelle&Thild – högteknologisk ekologisk hudvård


Pernilla Rönnberg grundade svenska Estelle & Thild 2007 och varumärket är döpt efter hennes två döttrar. Estelle&Thild är ekologiskt certifierade produkter med teknik från de senaste innovationerna inom ekologiskt hudvård.  

Pernilla blev medveten om den mängd skadliga kemikalier, tillsatser och syntetiska ämnen i hudvård under sin tid som VD för ett svenskt skönhetsföretag. När hon fick sina döttrar Estelle och Mathilde började hon reflektera kring nästa generation och vad vi lämnar efter oss till dem. Hon bestämde sig då för att skapa ett innovativt skönhetsvarumärke med effektiva produkter och ekologiska ingredienser.

 

Estelle & Thild blev snabbt en succé i Skandinavien och internationellt. Idag finns Estelle & Thilds breda sortiment hos ledande kedjor i Skandinavien, Europa och Asien samt hos utvalda webshopar som Net-a-Porter – OCH SJÄLVKLART PÅ LYKO! Vi har hela sortimentet på 130 produkter och det är riktigt bra och fina grejer! Bästsäljande Estelle & Thild BioDefense Instant Recovery Night Cream är perfekt att kombinera med Estelle & Thild BioCalm Optimal Comfort Rescue Oil under vinterns torra klimat!

 

 

Lyko
Under Lykos tak finns det flera generationer med samlad kunskap och erfarenhet om skönhet, hårvård och makeup. Med all denna talang och drivkraft tar Lyko uppdraget att göra skönhet tillgängligt för alla på allvar. Tillsammans med de senaste teknikerna, de bästa ingredienserna och vassaste kemisterna har vi nu utvecklat noga framtagna hårvårdsprodukter, snygg makeup, trendiga nagellack, professionella värmeverktyg och effektiva stylingprodukter.


Produkterna har tagit tid att utveckla. Vi gör allting själva utan mellanhänder för att få bäst kontroll och kunna erbjuda lägst pris. Delarna i Lyko Repairing serien och silverschampot har testats så många gånger att alla har tappat räkningen. Men det är viktigt för att produkterna ska leverera exakt rätt. För att hitta rätt tillverkare för makeupen och nagellacken har vi rest över hela världen och tillbaka. Nagellacken tillverkas i Frankrike samma fabrik som gör Chanels nagellack. Hårvården är tillverkad i Sverige och är helt vegansk!  

 

”- Det viktigaste var att ta fram produkter som har riktigt hög kvalité och som är tillgängliga för ALLA, säger Erika Lyko. - Min favoritprodukt är Arganoljesprayen som är en riktigt fantastisk multiprodukt! Den vårdar och reder ut håret så det blir friskare och vackrare samtidigt som den ger lite volym och lätt stylingkänsla, och du har dessutom värmskydd i den.”

 

Vi är jättestolta över våra egna produkter som är så himla mycket bättre än vad en först tror att de är. Vi på Lyko kan VARMT rekomendera dessa pärlor!

av: Krizz norman
13 sep, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.