Allt om N-Beauty

Lyko Magazine har tidigare skrivit om fenomenet K-beauty och J-beauty, men nu kommer N-beauty med stormsteg! Vad är det då? New Beauty? Noggrann Beauty? Nej nej nej, N-beauty står ju såklart för NORDIC BEAUTY! Lyko Magazine har tagit reda på allt du behöver veta om de nordiska skönhetsrutinerna och produkterna.

16 apr, 2019
6 gillar
I samhället i stort gäller ju att när det sker en reaktion på någonting så kommer det strax en motreaktion som ofta är helt tvärt om. Från K-beautys många skönhetssteg och J-beautys extremt komplicerade innehåll så blir motreaktionen såklart att vi vill ha FÄRRE steg i vår skönhetsrutin med produkter som har ett ENKELT och rent innehåll.
Resultatet är såklart N-Beauty!


För en som bor här i norden så kanske inte hjortron, lingon och björksav känns så hett, men i resten av världen är det det absolut hetaste just nu. Inspirationen från de karga, nordiska vidderna och de växter som klarar klimatet här uppe är extremt exotiskt – och smarta företag har ju såklart tagit fasta på detta och använder sig av det som naturen har att ge såsom bär, rent källvatten och mossa.

Produkterna inom N-beauty kännetecknas av en kort ingredienslista, naturliga produkter från den nordiska floran med effektiva resultat, skydd och återfuktning.

Det finns såklart nordiska företag som INTE använder sig av dessa ingredienser och det finns såklart företag lokaliserade i övriga delar av världen som ANVÄNDER sig av dessa ingredienser. Tex Koreanska företaget E Nature som ligger i framkant när det kommer till hudvårdsteknologi och där Birch Juice Hydro-kollektionen är en bästsäljande under varumärket. Birch betyder björk så Birch Juice översätts enkelt till Björksav. Detta måste ju ändå räknas in under "N-beauty".

Men för att göra det lite roligt kan vi väl bara prata om Nordiska företag som sysslar med NORDISK skönhet! En blänkande stjärna på denna himmel är ju såklart finska Lumene. 


Lumene startades 1970 och är idag marknadsledande inom kosmetika i Finland. Lumene säger sig tillverka prpdukter för den nordiska kvinnan och håller hårt på sitt ursprung och speciellt med de nordiska ingredienserna. Lumene är förresten namnet på en sjö nära grundarens sommastuga och uttalas typ Looomeneeeee. Ingredienserna kommer ofta från de exceptionellt läkande och vårdande egenskaperna hos en rad nordiska naturresurser. Tex Hjortron som är är naturligt rika på C-vitamin och antioxidanter tack vare den unika ljuscykeln i norr. Lingon innehåller quercetin, som är en effektiv antioxidant som skyddar huden och gör huden fastare och bidrar till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor samt Havtorn som är en av Finlands äldsta naturliga växter och dess bär är bland de näringsrikaste i världen. I århundraden har man känt till de fördelaktiga effekterna inom kost och hudvård. Det här superbäret innehåller alla essentiella omega-fettsyror och över 190 mineral- och spårämnen.

 

Björk är ett svenskt varumärke som grundades i Bohuslän med en strävan av att göra professionell hårvård miljövänligare. Björk använder sig av björkextrakt för att lugna hårbotten, alger för att stärka hårstrån och solrosolja för att skydda nyfärgade hår mot färgförlust och UV-strålar. Björk produceras i Sverige och jobbar tillsammans med Naturskyddföreningen och Vi-skogen som planterar träd för var tionde såld produkt. 


IDUN Minerals är ett svenskt makeup, hår-och hudvårdsmärke baserat på högrenade mineraler. Produkterna är utvecklade i nära samarbete med forskare och hudexperter och innehåller ingredienser som skyddar och vårdar huden. De flesta produkter har även namn från nordiska gudinnor eller nordisk fauna, tex heter den flytande foundationen Norrsken, en concealer heter Idegran, en mascara heter Eir (läkekonstens gudinna), rouget Åkerbär och quadsen med ögonskugga som heter Lejongap. 
Lykos egna produkter. 
En stor del av Lykos fantastiska produkter är tillverkade i Sverige, nästan all hårvård och ALL HUDVÅRD (JA! Lyko har hudvårdsprodukter!) och är också helt veganskta. Alla  hårprodukter innehåller Lyko Care Complex som består av plantkreatin vars beståndsdelar är hydrolyserat majs-, vete- och rädisa som tillsammans är återfuktande och uppbyggande. Lykos deodoranter innehåller bland annat fläderblom och arktisk bomull som huvudingredienser! Arktisk bomull, som växer på tundran, är väldigt lugnande på huden samtisigt som det är motståndskraftigt för just temperaturväxlingar. Maria Åkerberg vill vara en del i resan mot ett hållbart samhälle och gör det med hjälp av genuina och svensktillverkade produkter. Produkterna tillverkas av ekologiska ingredienser av bästa kvalitet på den halländska västkusten och innehåller ibland annat ngredienser såsom Rödklöver, Gurkörtsolja, Nyponfröolja och Havtornsolja. 


Scents from Norra Norrland
kanske inte RIKTIGT passar in - innehållsmässigt i N-beautyfacket, men DEFINITIVT i upplevelse N-beautyfacket! Det lilla parfymeriets filosofi är att det går att skapa lyxiga parfymer med utgångspunkt från norra Sverige. Företaget startade 2015 med en första parfym som fick namnet Scent of Aurora. Aurora kommer från det latinska namnet för norrsken; aurora borealis. En doft av norrsken. I botten på flaskan ligger åkerbär vilket illustreras med mörkröda pärlor. Sedan dess har företaget lanserat ytterligare en parfym som är inspirerat av den lilla byn Älvsbyn som kallas för "norrlands pärla". Det blir ju inte mer N-beauty än så! 
 

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion

 

16 apr, 2019

Tyck till om artikeln

6 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019