Ungdomens källa finns i Täby

Vad sägs om en helsvensk uppfinning, tillverkad i Täby, som kan reparera ditt DNA, minska inflammationer, förbättra hjärt -och kärlfunktioner OCH ge en spänstig hud full med lyster? (Bieffekter: mer hår, viktnedgång, snabbare återhämtning efter träning) Nå? Vill du veta mer? Jag med! Lyko Magazine tog sig ett studiebesök på Nutrinovates fabrik och såg på när de prisvinnande Reserolprodukterna tillverkades.

29 apr, 2019
5 gillar

Det finns någonting som kallas för den ”Franska Paradoxen”. Det är i korta drag en studie från 90-alet som visade att bland befolkningen i södra Frankrike fanns det en lägre förekomst av hjärt- och kärlsjukdomar. Med tanke på att det typ bara åts feta ostar, gräddig pasta och dracks vin i mängder denna region så ansåg forskarna bakom studien att detta var en vetenskaplig paradox.

Efter lite mer research såg man att det var just i det röda vinet som nyckeln till hälsan fanns. I vindruveskalet finns nämligen ett ämne som heter Reservatrol. Det är en molekyl, en växtpolyfenol, som skyddar druvan mot hetta, kyla, bakterie -och virusangrepp OCH reparerar druvans celler. Idag är Reservatrolet en välstuderad substans med över 9000 studier. Hos människan har man sett att dessa egenskaper följer med in i kroppen och där kan även Reservatrolet reparera DNA, minska inflammationer, förbättra hjärt -och kärlfunktioner OCH ge en härlig lyster till huden.

Magnus Nilsson Vall och Mikael Lindblad

Så…hur kan jag få i mig Reservatrol då? Skulle du svälja ett piller med Reservatrol skulle din kropp tro att du hade råkat svälja en blomma eller en pinne och i princip bara bryta ner det så snabbt som möjligt för att forsla ut det. Måste jag också dricka en massa vin? Och nu snackar vi inte en härlig helg-konsumtion utan du måste liksom dricka ganska mycket varje dag för att få i dig höga halter av Reservatrol. Det är här som Mikael Lindvall och Magnus Nilsson Vall med företaget Nutriovate kommer in i bilden.

Både Mikael och Magnus har arbetat många år inom läkemedelsindustrin på de enorma storföretagen Galderma och Omega Pharma. När de träffade den svenska uppfinnaren Fredrik Hübinette föll allt på plats och de sade upp sig från sina välbetalda jobb för att satsa på Fredriks nya uppfinning.

Reserols unika "film"

Fredrik hade nämligen forskat fram en HELT ny teknologi för upptag av näringsämnen oralt - alltså genom munslemhinnan - istället för att svälja piller eller injicera. Teknologin ser ut som ett litet…oblat. Eller en foliebit. Kanske ett mandelflarn? Men det kallas för en ”film”. Denna ”film” kan laddas med olika ämnen, tex vitaminer, koffein, mineraler eller…just det, Reservatrol! 

 

Enligt den senaste studien kan de kan se att Reservatrolet tas upp 400% bättre genom munslemhinnan än det absolut bästa upptaget från Reserolkapslar genom magen.

 

 - Potenta molekyler har ofta mycket biverkningar, tillexempel Botox, som kan ge toxiska nivåer i kroppen, men det gör inte Reservatrolet, säger Magnus.

Rent Reservatrol i pulverform. Svindyrt! 

 

Varje liten film laddas med 20 mg Reservatrol, det är att jämföra med ca 7 flaskor vin!

Varje liten film laddas med 20 mg Reservatrol, det är att jämföra med ca 7 flaskor vin,  och Nutrinovate skapar ämnet syntetiskt ur jäst för att varje dos ska ha samma styrka. Filmerna görs av en brunalg från norska kusten som blandas med sorbitol och Reservatrol.


Hur detta går till rent handgripligen fick jag själv se på Reserols fabrik i Täby. Trots att företaget är litet, de har faktiskt bara fyra egna produkter, så är produktionen i full gång nästan jämt. Och allt, ALLT, görs för hand när det kommer till Reserol Boosting Films. 


För att tillverka filmerna så blandas brunalgen och Reservatrolet till en slät smet som ställs i ett kylskåp tills alla luftbubblor är borta. Sedan är det dags att med exakt precision smeta ut mixen jämt och fint på stora glasplattor. Sedan är det skjuts in i ugnen med de stora glasplattorna tills smeten har torkat ordentligt. Sedan kommer det mest pilliga: Varje glasplatta täcks med ett rutnät och för hand skärs varenda Reserolbit ut. Sedan plockas de med flinka fingrar upp från glasplattan och 12 bitar placeras i tättslutande Reserolförpackningar som sedan försluts under hög hygienfaktor och unika batchnummer.

Här hälls Reservatrolalgsmeten ut på stora glasplattor...
...och här är de uppskurna och plockas för hand och läggs in i paket. 


Otroligt spännande att se på plats. Och det verkar ju fungera bra! Förutom på Lyko så finns Reserol på Apoteket och utvalda hudsalonger. Dessutom har de vunnit prestigefyllda pris världen över, nu senast vinnare av Innovationspriset på Nutraingredient Award i Asien.

Varje påse stämplas ihop för hand och får ett Batchnummer så alla går att spåra. 
Men det är inte bara dessa Reserolfilmer som Nutrinovate utvecklar. Kroppen KAN faktiskt ta in Reservatrol genom huden också, så Reserol finns både som serum, sheetmask och en Overnight Moisture Mask. Nattmasken vann nu senast Daisy Beauty Award för ”Årets Mask 2018”, också det ett otroligt presigefyllt pris!
Så här använder du Reserol Boosting Films:

  • Applicera 2 filmer på insidan av vardera kind eller i gommen och låt de smälta. Filmen löses upp efter ca 3-5 minuter.
  • Tag 2 filmer per tillfälle - efter frukost, lunch och middag. För bäst effekt bör du inte äta eller dricka inom 30 minuter efter det att filmen lösts upp.
  • Rekomenderad dos för vuxna är 6 filmer per dag.

Reserol Skin Serum - är hudvård i sin mest koncentrerade form. Designad för att föryngra din hud och göra den mer motståndskraftig mot föroreningar, stress och sol.Reserol Overnight Moisture Mask - En Daisy Beauty Awards 2019-vinnande nattmask med hexapeptider, shea butter och vitaminer som bidrar till att bevara hudens fukt. Ger en mjuk och len hud med minskning av synliga linjer och skyddar huden mot uttorkning.Reserol Retreat Sheet Mask – en ansiktsmask med återfuktande och vårdande serum innehållande hyaluronsyra, botaniska extrakt och antioxiderande ingredienser som verkar återställande, balanserande och skyddande. Huden kan bli mjukare, slätare och få mer lyster och fina linjer kan bli mindre framträdande.Så, nu väntar välden egentligen bara på vad som ska bli Nutrinovates femte produkt, och OM den ska vinna lika måga priser som alla de andra har gjort!

 

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion

29 apr, 2019

Tyck till om artikeln

5 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter