Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Skydda ansiktet under vårens första solstrålar!

Efter en lång vinter törstar vi alla efter energin som solen ger oss, kanske har du bokat in en välförtjänt solsemester för att komma undan den svenska kylan, för att riktigt ladda på med energi och glädje. Dock är det viktigt att ha ett bra och högt solskydd (UV-skydd) anpassat för just din hud. Glöm de gamla tilltäppande krämerna som ger finnar, nu finns det en mängd moderna och lätta varianter att välja på som inte bara skyddar utan även mjukgör och återfuktar. Här kan du läsa värdefulla tips från Lykos auktoriserade hudterapeut och se vilka produkter som rekommenderas inför våren och solsemestern!

13 mar, 2017

Hitta en SPF för just din hud

På våren och även på vinterns solresor är inte huden van med solens strålar och det är lätt att bränna sig och skapa onödiga skador. Tyvärr kommer mycket av hudens åldrande från solens härliga men skadliga strålar. Det är därför bra att satsa på ett högt SPF och att det skyddar mot både UVA och UVB men även att det innehåller antioxidanter som motverkar fria radikaler. Trots att det är viktigt med UV-skydd under den starka solen, är det lika viktigt att använda solskydd året om. UV-strålning kommer även från annat håll som från din dator och annan elektronik, tillsätt därför ett effektfullt UV-skydd till din dagliga hudvårdsrutin.

Det finns en mängd effektiva och bra skydd för alla olika hudtyper, oavsett om du har en torr eller lite fetare hud. Nedan finns några bra alternativ!

 

ELIZABETH ARDEN PRO TRIPLE ACTION PROTECTOR SPF 50

 

En antiaging-produkt med en unik kombination av skyddande ingredienser, inklusive ett DNA Enzyme Complex™, ett proteinskyddande antioxidantkomplex i kombination med ett bredspektrat solskydd SPF 50. TAP 50 är ett fysikaliskt solskydd, med en fuktgivande formula och i en nyans som passar alla hudtyper. Enligt en klinisk studie publicerad i The Journal of Drugs in Dermatolology2 minskar den revolutionerande solskyddslösningen i TAP 50 de effekter av solskador som är associerat med förtidigt åldrande av huden.

 

DERMALOGICA OIL FREE MATTE SPF30 50ML

 

En ultralätt mjukgörare med bredspektrigt UV-filter. Absorberar överflödigt fett - huden håller sig matt och fräsch hela dagen.

 

MURAD ENVIRONMENTAL SHIELD ESSENTIAL-C SUN BALM SPF35

 

Ett kraftfullt SPF-skydd, speciellt för områden som blir extra utsatta för sol såsom näsa, panna, axlar, dekolletaget och händer.

 

AKADEMIKLINIKEN DAY MAXIMAL SENSE SPF50 50 ML

 

Ett mjukgörande solskydd med anti-age egenskaper som ger ett högt UV-skydd mot både UVA- och UVB-strålar och som går utmärkt att använda under makeup. Day Maximal Sense SPF 50 passar bra för alla som vistas mycket utomhus, samt för känsligare hudtyper och på extra utsatta områden (näsa, händer och dekolletage). Högt solskydd rekommenderas även efter ingrepp och behandling, då huden kan vara extra tunn och känslig. Krämen har en lätt och silkeslen konsistens som snabbt tas upp av huden utan att lämna en vit och kladdig hinna.

 

 

En ny generation med brett spektrum som skyddar mot både UVA-och UVB-strålar, samt skyddar mot föroreningar, fria radikaler och miljöskador. Den absorberas snabbt och har en oljefri formula som även jobbar på att ljusa upp, återfukta och ge huden ett lyft. Använd istället för din dagliga fuktighetskräm eller som ett solskydd som sista steg i din hudvårdsrutin beroende på din huds behov. Parakrasseextrakt ökar hudens fasthet och hudstrukturen förbättras. C-vitamin jämnar ut hudton och hudstruktur, det minskar även uppkomsten av åldersfläckar och pigmentering. Mjölksyra exfolierar och eliminerar orenheter och finnar försiktigt. 

 

 

BB- och CC-krämer med UV-skydd

Vill man ha lite färg och utjämnande effekt på sitt UV-skydd finns det även en mängd BB- och CC-creams att välja på! BB står oftast för Blemish Balm och passar mycket bra för en bland till lite fetare hud. CC cream betyder Colour and Correct och är oftast lite mer täckande och motverkar rodnad. 

 

 

Den optimala hudvården som neutraliserar ojämnheter i huden med hjälp av förkapslade färgpigment. Huden skyddas mot påverkan av skadliga UVA- och UVB-strålar. Palmitoyl Tripeptide-5 stöttar hudens kollagensyntes. Huden blir dessutom långvarigt utslätad och ”upp-puffad”. De beigefärgade pigmenten i CC Cream SPF 20 Color Correction för hud som verkar trött, förvandlas vid appliceringen till en lätt makeup-foundation och anpassar sig till den individuella hudtonen. Förvandlar hud som verkar trött åter till en jämn, ”uppväckt” hud.

 

BIODROGA MD CLEAR+ BB BLEMISH

 

Biodroga MD Clear + BB Cream Blemish Balm SPF 15 finns i två nyanser – 01 sand och 02 honey. Den innehåller bland annat Hyaluronsyra som ger huden massor av fukt, Clear complex (bestående av BioEcolia + magnolia-extrakt) som verkar mot orenheter och stimulerar till en naturlig och hälsosam hudflora, samt ljusreflekterande pigment som ger en vacker och jämn hud. För vem? Den är speciellt lämpad för en oren hud då den hämmar förökningen av bakterier som orsakar tilltäpptheter, komedoner och acne. Hudskador, rodnader och inflammationer reduceras och huden blir jämn. 
En produkt som ger solskydd, makeup, förebyggande och skönhetseffekt i ett! Ger optimal finish och täcker små ojämnheter tack vare sitt trevliga, naturliga utseende. Innehåller SPF 15 som skyddar mot UV-strålning. Verkar lindrande på lätt rodnad och irritation och förstärker syraskyddsmanteln i huden. Boostar huden med fukt och lagrar den under lång tid. Hudskador, rodnader och inflammationer reduceras och huden blir jämn. 

 

DR DENNIS GROSS SKINCARE INSTANT RADIANCE SPF

 

Skyddande och korrigerande färgad dagkräm med ett fysikaliskt solskydd. En lystergivande och korrigerande färgad dagkräm som omedelbart förvandlar grå och livlös hud till strålande felfri samtidigt som den skyddar mot skadliga fria radikaler och UVA/UVB-strålar med ett brett fysikaliskt skydd på SPF 40. Instant Radiance är utvecklad med ett intelligent färgkorrigerande komplex bestående av C-vitamin, melatonin och en pigmentteknologi som anpassas och smälter in perfekt och ger oslagbar lyster till vilken hudton som helst. Dessutom hjälper den till att både täcka och motverka hudproblem såsom rodnader och hyperpigmenteringar. Passar alla hudtyper och hudtillstånd.

 

JUICE BEAUTY STEM CELLULAR™ ANTI-WRINKLE COLLECTION STEM CELLULAR™

 

Stem Cellular ™ CC Cream Warm Glow är rik på antioxidanter och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Färgen anpassar och döljer på ett naturligt sätt småskavanker och orenheter. 

13 mar, 2017

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018