Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sminkguide: Så länge håller ditt smink

Det är svårt att skiljas från sitt favoritsmink men makeup har, liksom mat, ett bäst före datum. Vi listar när din makeup har gjort sitt och det är dags att byta mot nytt.

01 okt, 2014

Ögonskugga och eyeliner
Kosmetiska produkter som används nära ögat kan, om olyckan är framme, orsaka infektioner. En kajalpenna får nytt liv när den fräschas upp med vässning, medan en blöt liner bör slängas efter fyra månader. Torra produkter som ögonskugga kan hålla ett-två år, men då får du vara noga att inte peta i dem med fingrar eller använda orena sminkpenslar.

 

Sminkguide bild 1

Sminkpenslar
Rester av olja från huden kan förvandla sminkborstar till portilltäppare. Håll dem fräscha genom att tvätta dina borstar med babyschampo eller mild borsttvål varje vecka, då kan du använda dem i många år.

 

LÄPPSTIFT – LÄNGRE HÅLLBARHET ÄN LÄPPGLANS

Läppstift innehåller inte vatten, vilket gör dem mer hållbara än läppglans. Medan läppglansen ska slängas efter ett år, kan du behålla läppstiftet i ytterligare ett.

 

Mascara
Precis som all annan makeup är mascaran gjord för att hålla länge, och det är ytterst ovanligt att en gammal mascara ger några problem (annat än möjligen klumpiga fransar). Men det ÄR en flytande produkt som används nära ögat, så efter tre-sex månader bör du slänga den. Börjar den lukta illa innan dess är det tyvärr sophinken som gäller.

 

Sminkguide bild 2

ROUGE – OLIKA SORTER HAR OLIKA HÅLLBARHETER

Krämrouge har en livslängd på 18 månader, puderrouge kan du tryggt använda i tre år. Bildas ett mörkare lager ovanpå – skrapa bara bort det, det är olja från huden som hamnat på produkten. Finns det sprickor i produkten ska du vara försiktig, för där kan bakterier samlas och orsaka problem.

 

Nagellack
Ju mindre syre du får in i flaskan, desto längre håller lacket. Särskilt om du förvarar det i kylen. Har lacket separerat sig inuti flaskan? Skaka. Om det INTE blandas, ska du slänga det. Annars kan du behålla det hur länge som helst!

 

Flytande foundation
Håller vanligtvis ett-två år, kortare om du förvarar den varmt eller i direkt solljus. Släng din foundation om den har oxiderat, ger ojämn täckning eller luktar konstigt.

01 okt, 2014

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018