Ta hand om huden efter sommaren

Under sommaren är det lätt att det dyker upp pigmenteringar och ojämnheter i huden och nu är den perfekta tiden att börja reparera och återställa. Våra auktoriserade hudterapeuter har samlat sina bästa tips och produkter för att återställa huden efter en sommar av sol!

18 aug, 2017

Hyperpigmentering är ett samlingsnamn för alla pigmentförändringar med extra mycket pigment och orsakas av en ökning i melanin, ämnet i kroppen som är ansvarig för vårt pigment. En av de vanligaste typerna av hyperpigmentering är melasma (även känt som kloasma). Detta tillstånd kännetecknas av ljusbruna eller bruna fläckar, oftast i ansiktet men kan även uppkomma på dekolletage och på handryggen. 

 

Solexponering är en vanlig orsak till hyperpigmentering och kommer att göra redan hyperpigmenterade områden mörkare, det kallas ofta åldersfläckar eller solfläckar. Hyperpigmentering kan också uppstå under graviditet eller hos de som äter p-piller men även vid intag av vissa andra läkemedel. Ibland kan de försvinna efter avslutad graviditet, men inte alltid.

 

Det finns en mängd serum och krämer för hemmabruk att testa, de är milda och säkra att använda. Vissa hämmar melaninproduktionen så att nya fläckar inte bildas så lätt, andra verkar genom att exfoliera, det vill säga lösa upp det yttersta hudlagret, och öka cellförnyelsen. När det hela tiden bildas nya fräscha celler, försvinner de mörka fläckarna och både hudton och hudstruktur blir allt jämnare.

 

Hudterapeuten väljer!

Här är några serum speciellt anpassade för att hjälpa till att jämna ut hudtonen och motverka pigmenteringar. Viktigt att inte använda ett bleknande utan uppljusande, uppklarnande och utjämnande.

 

 

Glöm inte att peela huden för att få bort torra döda hudceller: 

 

 

 

Tillsätt fukt

 

Det aldrig dumt att lägga till en fuktmask för att öka fuktnivån efter en sommar med sol och bad. Här några favoritermasker!

 

 

 

 

Glöm inte solskydd bara för att sommaren går mot sitt slut. Att använda solskydd året om är viktigt för att skydda mot solens farliga strålar och mot fria radikaler som kan åldra huden i förtid.

 

 

 

 

Att bli av med en pigmentförändring är svårt och tar lång tid – du kan inte bli av med dem över en natt, inte ens på en månad men med tålamod, envishet, antipigmenterings-produkter och högt SPF som passar just din hud kan du se få en fläckfri hud i framtiden. För när fläcken väl är där så lurar den under huden, det räcker med några minuter utan solskydd så är den där igen.

 

Vissa fläckar behöver tuffare produkter som skrivs ut av läkare. Det finns även behandlingar man kan göra på salong eller klinik, som laserbehandlingar, kemiska peels, frysbehandling och microneedling. Vill du boka tid hos våra auktoriserade hudterapeuter? Klicka här!

 

18 aug, 2017

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019