100BON - Naturliga dofter som är bra för sinnet

Välkommen till Lyko 100BON! Detta unika, franska parfymhus har skapat dofter sedan 2017 och inriktar sig på att göra parfymer med 100% naturliga ingredienser, överkomliga priser och en over all miljövänlig filosofi. Alla flaskor kan fyllas på, de har alltså ett refill-system! Dessutom är alla kartonger och förpackningar hållbart framtagna. Så här har du ett miljövänligt, smart, snyggt och prisvärt alternativ, någonting som BON100s VD Nicolas tycker är en självklarhet för alla varumärken år 2019. Lyko har fått en exklusiv intervju med grundaren.

29 mar, 2019
100BONs grundare, Christophe Bombana och Nicolas Brassier

Nicolas Brassier är 34 år gammal, har två barn, kommer från västra Frankrike och är idag VD för det allra första parfymhuset som är dedikerad enbart till helt naturliga ingredienser och dofter – 100BON. Det är inte av en slump att Nicolas började i parfymbranschen. Innan han valde att starta 100BON tillsammans med medgrundaren Christophe Bombanda jobbade han på Hermés doftdivision. Enligt en källa är Nicolas varm och genuin men samtidigt en snabbtänkt och smart businessman. Hans passion och driv är stort nog att revolutionera skönhetsbranschen. 

Hej Nicolas! Berätta för oss, vad är 100BON? Vad är det unika?
- 100BON är ett helt nytt parfymeri där vi går tillbaka till den sanna essensen av vad parfym egentligen är – rena känslor. 100BON är dedikerad till ditt välmående, ett parfymeri som ska få dig att må bra tack vare våra naturliga ingredienser. 100BONs grundpelare är enkla. Det ska vara TILLGÄNGLIGHET eftersom vi vill nå så många som möjligt. NATURLIGA för att naturliga ingredienser är de enda som kan påverka och locka fram ÄKTA känslor, essentiella oljor kan på riktigt få dig att må bättre och GRÖNA eftersom vi tycker att år 2019 ska alla produkter vara så ekologiska som möjligt, säger Nicolas.

Vad är det som gör att era dofter och parfymer blir så unika och speciella?
- För första gången har vi skapat parfymer som kommer från en 100% naturlig komposition, enbart gjorda på naturliga ingredienser. Det är en HELT annan värld, ett levande parfymeri i en känslomässig värld, säger Nicolas och fortsätter - Våra kompositioner är baserade på ekologisk vetealkohol och vi garanterar spårbarhet av alla våra råmaterial. Eftersom naturen är nyckfull är det en komplicerad process att skapa naturliga dofter. Det krävs att parfymören är oerhört kreativ, eftersom endast 300 råmaterial står till förfogande vid tillverkning av naturliga dofter jämfört med 3 000 molekyler för syntetiska parfymer.

Hur skapar ni de speciella dofterna från 100BON och var tillverkas de?
- Våra dofter skapas i Grasse, Frankrike. Från den stad som alltid har varit hjärtat i den franska parfymtraditionen och som gjort sig ett världsomspännande namn inom parfym, säger Nicolas.

Vad är den största skillnanden mellan naturliga -och syntetiska parfymer?
- Det är en helt annan värld på det sätt vår näsa uppfattar doftsensationen! Det är levande molekyler, det är dofter som väcker känslor och välmående. Våra naturliga parfymer är inte nödvändigtvis förförande utan koncentrerar sig på att du ska må bra, säger Nicolas.

Berätta om namnet 100BON. Vad står det för?
- 100BON uttalas ”Scent Bon” och är ett traditionellt sätt i Frankrike att uttrycka sig om dofter och parfymer. Sent är en förkortning av franskans Sentir som betyder "att dofta" och Bon betyder bra. Men det står också för att vi har en 100% naturlig flaska som är en refill, säger Nicolas.


Har ni bara rena parfymer? Finns det andra produkter också?
- 100BON har idag tre olika kollektioner, Cologne, EdP och en dusch&badkollektion med flytande tvålar. Vi utvecklas hela tiden så det kommer mer….säger Nicolas.


Hur ser du på 100BONs framtid? Vad händer härnäst?
- Vår mission är ”Detox your nose”, alltså detoxa din näsa. Vi vill att du ska få en ren näsa och på så sätt rensa ditt sinne och älska ditt liv! För att gå ännu längre med vårt välbefinnande-tema så vill vi säga att naturlig parfym är nästintill mentalvårdande, säger Nicolas.

Okej, som avslut: Vilken parfym är din ABSOLUTA favoritdoft från 100BON, OCH VARFÖR?

Jag gillar Eau de thé & gingembre, för att den är fräsch och den ger mig så mycket energi! 
Carvi & Jardin de figuier, för den väcker så många, fantastsiska minnen i mig, säger Nicolas. 
 


Se hela BON100-kollektionen

GENOM ATT KLICKA HÄR!

Av: skönhetsredaktör krizz norman
29 mar, 2019

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019