Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Charlotte Perrelli: "Ibland är jag rädd för att inte vara intressant"

Hon började turnera som dansbandssångerska vid tretton års ålder. Idag är Charlotte Perrelli lika delar affärskvinna, discodiva och småbarnsmamma. Vi pratar karriär, hälsa och skor med musikalartisten som står inför sitt livs största roll.

14 okt, 2014

När Charlotte Perrelli kliver in genom dörren till studion är hon Evita Perón. Det finns inget flamsigt över henne, inga ostiga TV-leenden. Istället är det en lugn och vänlig affärskvinna som gör entré. Den paljettprydda kroppsstrumpan som tog Tusen och en natt till Eurovision för 15 år sedan känns avlägsen.

 

“Folk förväntar sig att jag ska dyka upp i en glittrig klänning men privat är jag en jeanstjej och det är lika mycket Lindex som Vera Wang i min garderob. Fast jag har svårt att köpa billiga skor”, säger Perelli.

 

I ROLLEN SOM KULTFÖRKLARAD PRESIDENTHUSTRU

Nu medför visserligen inte rollen som Evita en ensemble av foppatofflor, för den kvinnan kunde också sin couture, men Perrelli lämnar lite av flärden bakom sig när hon kliver in i rollen som den kultförklarade presidenthustrun. Musikalen är inte Perrellis första, men hennes största utmaning hittills.

 

“Berättelsen är viktig, och det är häftigt att få spela en så stark kvinna. Jag får svårt att hoppa tillbaka in i något glättigt igen”, säger Perelli.

 

Andrew Lloyd Webbers historia om flickan som blev presidenthustru skildrar inte bara en person som kämpade för de fattiga, utan också en glammig fashionista av rang, långt ifrån omtyckt av alla.

 

“Många hade svårt för det Evita stod för. Hon levde ett liv i lyx men gav också mycket. Folk har ofta svårt att godta när rika ger till fattiga”, säger Perelli.

 

Hon vet vad hon talar om. Själv lyxkompenserar hon sin fäbless för designerskor med fem fadderbarn, något som en del inte tycks tro på.

 

“Jag läste någonstans att det inte kan stämma att jag hjälper andra eftersom jag själv lever så lyxigt. Men jag gör vad jag kan.”

 

I Charlottes fall innebär det resor till Afrika och en del fältarbete med Unicef då hon åkt ner för att bygga skolor. Tidigare i år tog hon även med sig sina tre barn och bodde ett par månader i Mombasa för att hjälpa en familj föräldralösa barn.

 

“Det arbetet är viktigt för mig, men vissa har problem med det. Som att jag borde göra mer”, säger Perelli.

 

LÄRT SIG STÄNGA AV OCH PÅ

Hon rycker lite på axlarna utan att visa några som helst tecken på att vara sårad. Efter 27 år i rampljuset är huden på näsbenet hårdare än stål och hon tycks ha accepterat att bli granskad med lupp.

 

“Jag har lärt mig att stänga av och på. Jag har valt att vara offentlig och jag kan inte kontrollera bilden som visas upp av mig”, säger Perelli.

 

Säga vad man vill om pressens ovilja att stryka medhårs, men gömma sig har aldrig varit Perrellis melodi. Hon står rakryggad och lika tungt sminkad genom varje gliring om att se ut som en spacklad transa.

 

“Jag har alltid fått mycket skit för hur jag sminkar mig, men jag skiter i det. Jag har gjort TV och plåtningar i 22 år, det finns miljoner hemska bilder på mig! Jag kommer aldrig kunna styra över det.” Det enda som fungerar är att trivas med sig själv, menar hon. Att acceptera att kroppen har förändrats efter tre barn, och istället för att försöka se ut som en 20-åring sträva efter att vara en välbevarad 40-åring.

 

“Visst, jag kommer få rynkor men det kommer alla andra också. Jag orkar inte bry mig om att andra ska tycka jag är snygg. Jag gör det bästa jag kan med det jag har fått”, säger Perelli.

 

FRÅN HÅRDA DANSBANDSSKOLAN TILL TEATERN

Charlotte Perelli

Men även om Perrellis tidvis extravaganta livsstil sticker i ögonen på medelsvensson är hennes framgångar inte serverade på silverfat.

 

Bortom bilden av en trebarnsmamma fullt sysselsatt med blöjbyten och fotbollscuper, kändismingel och lyxiga outfits, är det lätt att glömma att det även rör sig om en workaholic av rang.

 

En småstadstjej från Växjö som började arbeta som sångerska vid 13 års ålder och därefter har släppt åtta soloalbum. Som inte bara står på teaterscenen, utan även hinner med turnéer, konserter och TV-framträdanden. Och inte minst, med att driva egna parfymserien The Girl, som lanserades 2012.

 

Men efter att ha gått livets hårda dansbandsskola (“då slet jag på riktigt”) och levt i turnébussen, sjungit och dansat med publiken timme ut och timme in, beskriver hon fortfarande sitt arbete som ett privilegium.

 

“Jag kunde stå fem timmar på scenen och avverka sextio låtar, idag sjunger jag fem låtar för tio gånger pengarna. Det gör mig ödmjuk. “Ibland är jag rädd för att inte vara intressant längre, att bubblan ska ta slut. Då är det viktigt att stanna upp och vara tacksam. Jag ser nya artister med så mycket attityd, men man har inget för att spela svår”, säger Perelli.

 

Hon är inte bara 40 år och 27 år in i karriären. Med två tweens, ny bebis och ny musikal ser hon heller inte ut att vara på väg att trappa ner tempot någon gång snart. Själv tror Perelli att nyckeln till balans i vardagen är att leva i nuet.

 

“Jag är lycklig nu, men ingenting i livet är hundra procent bestående. Det kan vara jobbigt att tänka på för när man är lycklig vill man pausa tiden. Men jag väljer att hoppas. Jag är nöjd med att vara mitt i livet och förhoppningsvis får jag fyrtio år till.”

 

Det är uppenbart att ingen, varken Argentina eller någon annan, behöver gråta för Charlotte Perrellis skull.

 • Namn: Charlotte Perrelli.
 • Ålder: 40 år.
 • Familj: Sönerna Angelo, 10 år, Alessio, 9 år, och Adrian, 1 år. Sambon Anders Jensen.
 • Bor: Djursholm, Stockholm.
 • Gör: Schlagerdrottning, musikalartist, programledare, skönhetsentreprenör, hälsoprofil och författare till två träningsböcker. Bloggar på Damernas Värld.
 • Aktuell: I rollen som Evita på Göta Lejon.

I sminkväskan:

 • Chanel Vitalumière Aqua Foundation, 455 kr.
 • YSL Touche Eclat, 349 kr.
 • Chanel Lèvres Scintillantes Glossimer #188 Sunny, 269 kr.
 • EzFlow Brush on resin nagelklister (NH Nails) 135 kr.
 • Lernberger Stafsing Small Dressing Brush, 249 kr.
14 okt, 2014

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018