Emma Wiklund berättar allt om hudvård och om sin vägran att bli tant

Emma Wiklund (före detta Sjöberg) är världsmodellen turned into ekonomistudent turned into hudvårdsentrepenör. OCH nybliven 50-åring! För Lyko Magazine berättar hon om hur det är att ta fram produkter, att åldern kanske bara är en siffra men att huden ändå påverkas och att EmmaS produkterna absolut inte är testade på djur…bara på barn!

19 okt, 2018

Emma Wiklund är på just nu på turné genom Norden för att träffa säljare och berätta om sin nya hudvårdsserie Ultimate. Jag ringer upp henne när hon sitter utanför ett café mitt på en myllrig gata i Århus i Danmark. Det är inte konstigt att Emma själv vill följa sina produkter.

– Jag tycker att det är så fantastiskt att träffa alla som jobbar med Emma S. Såklart har jag superduktiga utbildare också men när jag har möjlighet att få göra det själv, så är det helt fantastiskt! Jag får möta de personer som jobbar med mina produkter, jag får feedback på hur produkterna fungerar och hur allt går och hur det ser ut. Det är mitt ”öra mot rälsen” och det är underbart att få uppleva det! 

 

 

 

 

 

 

Det är många av oss som minns Emmas alla otroliga reklamkampanjer och hur hon gjorde oss stolt som vår modellexport på 90-talet. Idag har Emma helt sadlat om och har blivit expert på områden som hon inte ens visste fanns för några decennier sedan.

 

-       Jag kommer alltid att vara ”den där före detta fotomodellen” och det är okej. Jag är jättestolt över min karriär. Men många vet kanske inte att jag både har ett hudvårdsmärke OCH att jag har startat det OCH att jag driver det. Jag är en hudvårdsentrepenör! Det hade jag ju ingen aning om att jag skulle bli när jag blev pensionerad modell vid 30 års ålder.


Hudvårdsmärket Emma S föddes när Emma studerade affärsekonomi på IHM samtidigt som hon satt i Lindex styrelse. I styrelsen satt även Nora Larssen och hon och Emma fann varandra ganska snabbt. Nora tyckte att Emma skulle använda sitt varumärke till någonting och Emma hade faktiskt redan då haft tankar om att få göra sin egna hudvård. Så tillsammans satte de ihop en plan.

 

-       Jag och Nora kompletterar varandra så bra. Hon är en sådan buisnesstrateg! Vi gjorde också en ordentlig hemläxa. Vi utförde rejäla marknadsanalyser och kom fram till att i Sverige finns det inte så många personliga varumärken. Vi har Kerstin Florian och Yvonne Ryding och så inte så mycket mer. Och jag hade en EXAKT vision på hur jag ville hur min hudvård skulle vara…och det är ju bra då jag tryckte in alla mina pensionspengar i företaget, hahah, säger Emma. - Det är ju alltid någon som ska satsa hus och hem och denna gången var det jag!

 

Allt detta tog ungefär två år. Det tar tid att hitta rätt tillverkare. Bara att landa i att CCS skulle få göra produkterna tog ett år av research på olika fabriker utomlands och i Sverige. CCS (CCS Healthcare är en av Nordens största tillverkare av hudvård och hygienprodukter, reds.anm) har jobbat mycket med medicinsk hudvård och det kände sig Emma otroligt trygg med.

 

-       Jag köpte alltid mina produkter på franska apotek när jag var modell. Då fick man hjälp av en hudläkare att hitta säkra, bra och effektiva produkter men inte så utmanande designmässigt. Alla modeller använde dessa produkter och för mig är det fortfarande så att den dagliga hudvårdsrutinen ska vara säker och bra och någonting du har råd med! För det är någonting du ska känna att du kan använda hela tiden. Idag kostar en del hudvård så otroligt mycket och enligt min erfarenhet behöver det verkligen inte vara svindyrt med bra produkter. Då är det bättre att köpa bra hudvård och lägga resten av pengarna på ett gymkort, bra mat och en ansiktsbehandling då och då, säger Emma.

 

Emma visste direkt vilka tolv produkter hon ville börja med att utveckla. En av dem var den populära Enzympeelingen som Emma berättar hade räddat hennes hy under modellåren. Trots att Nora inte ens visste vad en enzympeeling var hon villig att köra på Emmas vision och idag är den en av de mest bästsäljande produkterna. Det som är OTROLIGT ENASTÅENDE för Emma S produkterna är att alla har UNIKA recept. Produkterna är alltså utvecklade från scratch med helt produktunika formuleringsrecept. Det betyder att ingenting är kopierat eller färdigköpt från några andra produkter utan Emma S äger sina recept.

 

-       Jag vill inte copy pasta någonting och ”bara sätta mitt namn på” utan jag vill ha egna, unika produkter. Vi tittar jättemycket på innehåll, vi är på råvarumässor, vad är det för ämnen som kommer inom fukt, vad är det för spännande ingredienser som gäller inom Anti-Age. Det händer så mycket inom hudvårdsmarknaden! Det är jätteroligt att ta fram egna produkter, det är nästan det bästa jag vet, säger Emma.

 

Emma menar att det är STOR skillnad på en ”vanlig fuktkräm” och en ”vanlig fuktkräm”. För Emma är det viktigt att förpackningen håller, innehållet ska vara bra och allt ska bara funka. När Emma lägger en beställning på vad hon vill ha för produkt börjar de stora testandet.

 

-       Då får vi hem några prover på olika formuleringar som jag och Nora testar. Vi testar på oss själva och på mina barn, haha, skrattar Emma. - Vilken rolig claim: Emma S är inte testat på djur – den är testad på barn!

 

Emma S. är inte testat på djur – den är testad på barn!

 

Emma har precis fyllt 50 år och firade det med en hejdundrande fest, något hon rekommenderar ALLA att göra. Hon firar även med att släppa en ny hudvårdsserie som heter Ultimate. Att fylla 50 räknades kanske tidigare som en ”rejäl medelålder” och Emma berättar att hon minns så väl när hennes mamma och pappa fyllde femtio och hur gamla de tycktes vara då. NU uppskattar Emma sin ålder otroligt mycket.

- Man vet vad man vill. Man vet vad man INTE vill. Jag är selektiv och kan tacka ja och nej på ett helt annat sätt. Jag har fått ett sådant lugn nu och jag känner mig inte gammal alls, säger Emma. Det är inte som att jag klär mig på ett annat sätt, du behöver ju inte gå in i ett ”tant-stadie” bara för att du har fyllt 50, haha! En risk är ju när man kommer upp i åldern att man bara ger upp. Jag är kanske inte lika modig på att hoppa på nya saker som jag var förr. Som när jag var 23 år gammal och tackade ja till att ha en egen talkshow, eller som när jag gick med på att spela in Taxi-filmerna…på FRANSKA! Nu när jag är lite äldre kanske jag har insett att jag inte kan bli pilot längre men jag har alltid haft inställningen att jag kan lära mig nya saker. Jag kan alltid utmana mig själv. Jag har ju tillexempel lärt mig allt om lagerhållning, logistik, EAN-koder, fraktsystem, batchnummer och allt sådant. Nu kan jag det riktigt, riktigt bra. Du ska vilja lära dig nya saker och aldrig sluta vara nyfiken! Du kanske inte blir bäst på allt men du har ju lärt dig en hel del!

 

Inom hudvård däremot, där gäller lite andra regler.
- Du märker att det händer ganska mycket med kroppen och med huden när du kommer upp runt 50 år, säger Emma. Huden återhämtar sig kanske inte lika snabbt som innan, den är tunnare och känsligare, den behöver kanske mer hjälp och djupgående fukt. Rynkor stör mig inte men jag vill ha en tjock och hälsosam, pigg och fräsch hy som är återfuktad. Även om du har ett ”levande ansikte” med härliga rynkor, säger Emma.

 

Studier visar att den naturliga Hyaluronsyran i huden börjar sjunka runt 30-årsåldern men droppar drastiskt vid 50. Även elastinet och kollagenet droppar vid 50 årsåldern. Men den goda nyheten är att det går att motverka detta med rätt sorts ingredienser.

 

 

 

 

 

 

 

 

-       Så då började vi leta efter dessa bio-aktiva ingredienser som hjälper Elastinet och Kollagenet och djupgående fukt. Och så har vi kombinerat de ingredienserna med Bruna Alger och en ört som heter Getania som är en auruvedisk ört. Den har faktiskt vunnit pris som ”årets ingrediens” på någon innehållsgala, haha. Den ska vara jättebra för att motverka just de vertikala linjerna och påskynda cellföryelsen. Vi jobbar också mycket med peptider mot pigment och och självklart vitamin A.

 

Produkterna i Ultimate har även genomgått oberoende studier vilket betyder att de har skickats till ett laboratorie för grundlig testning. Just Ultimate skickades till Tyskland. Emma och Nora väntade med spänning på resultatet av undersökningen.

 

-       Vi fick att våra produkter signifikant påskyndade hudens cellförnyelse och återfuktning! Det var en sådan lättnad för det är jättedyrt att göra dessa tester och har du otur kan testerna visa att inget speciellt händer med huden. Men nu fick vi att Ultimate har en bevisad effekt på huden och det är vi såå glada för! Därav det lite dyrare priset då vi har mycket dyrare ingredienser i.

 

 

 

Emmas tips:

En bra kombo för hemmakur är att först köra enzympeelingen och sedan nattmasken (Treatment Overnnight Repair Mask) som en kvällsrutin! Detta gör jag varje söndag! Enzympeelingen och nattmansken är riktigt goda vänner där en tar bort gamla hudceller och en reparerar och återfuktar.

 

Oljeserumet (sensitive oil serum), som är helt parfymfritt, brukar jag kombinera med min dag -eller nattkräm för lite extra fukt. Speciellt på vintern när huden blir så torr. Då tar du bara två droppar av serumet och blandar det med krämen – eller vilken produkt du vill – för att få lite högre fetthalt. Du kan även boosta din body lotion med den om du känner att du har råd, haha. Och blir det över lite olja i handen kan du krama in den i hårtopparna. Oljan kan du alltid ha hemma och addera där det behövs.

av: krizz norman

 

19 okt, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.