Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

I mitt badrumsskåp med Emilia De Poret

Vi har sett henne på Tv4 under våren med ”Min stil” i Nyhetsmorgon och till hösten är hon aktuell med en stilbok tillsammans med journalisten Ebba Kleberg von Sydow. Som nybliven tvåbarnsmamma finns det en del givna skönhetsknep för sångerskan, producenten och den ständigt välklädda Emilia de Poret.

13 aug, 2015

VEM ÄR DU EMILIA DE PORET?

Jag brukar säga att jag har ett ben i musikbranschen och ett i modebranschen. Jag visste redan som liten att jag ville jobba med musik och sjunga. Med ett par albumsläpp, internationella turnéer och singlar som toppat radiolistorna i ryggen blev jag så småningom introducerad till modebranschen. Mode och musik gifter sig ju så bra och jag genom mitt jobb lärde jag känna modedesigners och stylister.

 

För mig som artist var kläderna ett självklart sätt att kunna förstärka min musik, och på scen fanns aldrig några förbud, allt var tillåtet - det blev den perfekta catwalken att testa och experimentera.

 

Sedan ett par år tillbaka är musikkarriären vilande och mitt fokus är helt och hållet på mode. Mina uppdrag varierar från tidningar till radio och TV. Bland annat är jag TV4 Nyhetsmorgons modeexpert och har under våren varit programledare för Min Stil. Ett program som handlar om modemöten och som visats under åtta söndagar.

 

Jag driver en blogg på ELLE.se (emiliadeporet.elle.se) där jag skriver om mode och livsstil och i höst släpps även min första bok, ”Säker Stil”, en mode-handbok som skrivit tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow.

 

VILKEN DOFT BESKRIVER DIG BÄST?

Jag dras gärna till unisexa, något diskretare dofter. Just nu är jag besatt av det svenska parfymhuset Agonist.

 

VAD ÄR SKÖNHET FÖR DIG?

Man kan inte sticka under stolen med att skönhet faktiskt är viktigt. För mig handlar skönhet mycket om att känna sig stark att må bra i kropp och själ. Skönhet handla även om att välkomna sina brister och göra det bästa av dem, ingen är perfekt!

 

När jag var liten hade jag komplex för min näsa som jag tyckte var alldeles för stor, idag är jag istället stolt över den då den ger mig karaktär.

 

VILKEN PRODUKT RÄDDAR DIG EN STRESSIG VARDAGSMORGON?

Med två små barn och ett ganska stressig vardag finns det sällan tid över för mig själv i badrummet så min morgonrutin måste vara blixtsnabb! Jag går sällan utanför dörren utan mascara men oftast hinner jag med att lägga foundation, concealer, rouge, mascara och läppglans på mindre än två minuter.

 

Två produkter jag inte klarar mig utan är ”Perfection Lumière Velvet” från Chanel och ”Terrybly Rose de Rose” från By Terry.

 

VILKEN ÄR DEN SENASTE PRODUKTEN SOM FLYTTAT IN I DITT BADRUMSSKÅP?

Ett läppglans som fungerar i alla lägen: Clarins Instant Light Lip Balm Perfector

 

VAD FOKUSERAR DU HELST PÅ NÄR DU SMINKAR DIG FÖR EN FEST?

Alltid ögonen, och de får gärna vara dramatiska. Jag älskar ett sotat öga i en slags grå/brun/beige färg. För att ge ögat lite extra tryck lägger jag en svartkajal penna ”i” ögat, liksom under den övre fransraden. Kajalpennan ska helst vara vattenfast, ”Stylo yeux waterproof” från Chanel sitter som berget. Pricken över i:et blir flera lager av mascara, och jag böjer alltid fransarna innan jag applicerar den.

 

HUR TAR DU HAND OM DIN HY? VAD MISSAR DU ALDRIG?

Jag lägger mig aldrig utan att rengöra huden ordentligt. Det spelar ingen roll hur trött jag är. I mitt yrke bär jag ofta mycket smink och jag vet av erfarenhet att en ren hy återhämtar sig mycket snabbare. Jag ser till att smörja och återfukta huden då jag har en tendens att bli lite torr.

 

Det har tagit mig många år att hitta rätt i ”krämdjungeln”, och jag önskar att jag började tidigare med anti-aging krämer. Går jag med smink en hel dag bär jag med mig en fuktspray i väskan, som fräschar upp underlaget när det behövs. Claudalíe är en klassiker, som du förmodligen hittar i de flesta supermodellers handbagage under långflygningar.

 

VAD GÖR DU MED DITT HÅR? HUR TAR DU HAND OM DET?

Jag går till frisören regelbundet samt gör en ordentlig inpackning minst en gång i veckan. Jag använder även torrschampoo så jag inte behöver tvätta håret i onödan. Det finns många bra produkter man kan massera in i håret och låta sitta i över natten. Till exempel ”Over Night Hair Repair” från Sachajuan. Den gör under!

 

VAD ÄR DITT BÄSTA SKÖNHETSKNEP?

Ni har säkert hört det förr men det finns inga genvägar även om jag många gånger önskade det. Bästa skönhetsknepen är sömn, varierad kost, träning och bra produkter.

13 aug, 2015

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018