Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lyko, Impact Day och Barncancerfonden 2018

För 9:e året i rad organiserades viktiga Impact Day över HELA världen samtidigt. Impact Day är en otroligt viktig dag för cancersjuka barn och deras familjer då den blir en välbehövd paus i vardagen. Att för en stund få skifta fokus från behandlingar och sjukhusvistelser till något HELT annat. Lyko var självklart på plats för att sprida glädje, hopp och en väldig massa glitter!

28 sep, 2018

-       Jag är så glad att vi kan göra detta för barnen och familjerna, säger Adam Clegg, Concept Manager på Lyko Concept. - Hela dagen har vart en känslomässig berg-och-dalbana men det har gett mig otrolig energi att få ge detta till dem. Jag blev förvånad över att det inte var ett dugg svårt, allt blev så naturligt. Du förstår den enorma kärleken mellan tvillingsystrar där de igen fick chansen att se likadana ut, trots att en bar peruk. Det var otroligt att få uppleva det. Hela dagen var fantastisk, givande och rolig!  

Adam Clegg lockade hår HELA dagen! 

Jessica från Lykos Marknadsavdelning blev en hejjare på att sätta guldtatueringar! 

 

 

Det är Discovery Networks Sweden som tillsammans med Bancarcerfonden organiserar den svenska versionen av Impact Day. Över hela världen är det ungefär 4000 medarbetare som denna dagen deltar för att sprida glädje.

En massa lack att välja på. Gissa vilken nyans som var mest poppis? 

 

 

 

Impact Day syfte är dels att hjälpa lokala organisationer men framförallt att skicka hopp, glädje och skratt till familjer som försöker hantera det ohanterbara. Att få tänka på något annat en hel dag – och vilken DAG det blev! Impact Day förvandlar hela Kanal5 och Discoveryhuset i Stockholm till en fantastisk lekplats för stora och små. En plats där både sjuka barn, friska syskon och föräldrar tas omhand.

 

 

 

 

Carina Berg och Adam Alsing guidade barnen i "Programledare för en dag". Innan de gick in i studion fick de såklart star treatment av Lykos team! 

Hudterapeuten Emelie trendspanar med guldtatueringar! 

 

Familjerna får verkligen en supermysdag tillsammans. De får baka söta kakor tillsammans med TV-kocken Sebastien Boudet, de får leka programledare i en riktig TV-studio tillsammans med Adam Alsing, Carina Berg och Christine Melzer och det bjöds på massage från Smögen Spa för både stora och små. I ett stort rum fanns en ”slajmstation” där grönt, härligt slajm tillverkades hinkvis under hela dagen, sockervaddsmaskiner, popcornmaskiner och slush serverades på takterassen. Självaste Linda Sundblad hade sånghörna och spelade och sjöng popsånger så det poppade i hela huset.

Sockervaddsmaskinen gick varm! 

TV-kocken Sebastien Boudet lagade macarons till allas stora lycka.

 

Men kronan på verket var ju såklart Lykos skönhetsstation där alla kunde få sin drömfrisyr med hjälp av Lykos superstylister, hudterapeuter och skönhetsnördiga medarbetare. Högar med accessoarer, glitterspray, nagellack och guldtatueringar mötte barnen när de kom in i vår lilla salong. Vi tillverkade örhängen, nagelsmycken och specialfärger för att lyfta fram varje barns unika personlighet. Och vilken glädje det var i rummet! Svårt att säga om det var barnen, föräldrarna eller vi från Lyko som hade roligast – vi kan vara överens om att dagen i Lykos skönhetssalong var väldigt lyckad!

Efter att ha sprayat några hår i fantasifulla kreationer ser Lykos Skönhetsredaktörs hand ut såhär. Den var glittrig och fin i flera dagar. 

 

 

-       Det var en helt fantastisk dag, säger Clara Swartz, mammaledig butikschef från Lyko i Täby Centrum. – Denna upplevelse har varit otroligt annorlunda än vad jag först trodde det skulle vara. Jag trodde det skulle vara tungt, gråtmilt och att jag skulle få gå till sidan och gråta ut. Men så var det verkligen inte! Jag kände BARA glädje och hopp från barnen och föräldrarna. Barn säger ju saker så ofiltrerat också. Medans de fick håret fixat sade en sjuk syster till sin friska syster ”alla på skolan är så avundsjuka på oss idag”. Vilken otrolig insikt. Det var så fantastiskt höra det. Hon satte verkligen tonen för hela dagen!

 

 

 

 

I slutet av dagen hade Lyko delat ut lika många kramar som glitterörhängen och alla hade ont i smilbanden!  

 

 

 

Dubbelfix med tre frisörer som plattångar håret! Superlyxigt! 

Otroligt gött! 

av: krizz norman

 

28 sep, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • Medarbetare på Lyko -
  för 2 månader sedan

  Underbart!

  Så härligt! Sådant skulle man hemskt gärna vara med om!
  gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018