Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lyko Education Day

Passion, enkelhet och kunskap är nyckelorden hos Lyko. Målet är att leverera en kundupplevelse i absoluta VÄRLDSKLASS. Men "gemenskap" borde också vara ett av orden eftersom Lyko varje år ordnar en hejdundrande trevlig frisörträff för alla Lykos härliga och passionerade frisörer från alla våra 40 butiker runt om i landet!

20 sep, 2018


-Vi är ju kollegor allihopa! Oavsett om du jobbar ensam på en salong eller om ni är flera frisörer så tillhör ju vi ALLA Lyko! Vi är ett stort team och vi vill ge alla en bra utbildning, chans att utvecklas och jättemycket inspiration, säger Erika Lyko, Studioansvarig på Lyko.

 

På Lyko finns ungefär 70 frisörer utspridda över hela landet. För att säkerhetsställa att alla får lära sig de senaste klippteknikerna och har samma utbildning när det gäller produkter får alla åka en dag till Stockholm och träffa Education Team och utbildas, inspireras och mysa tillsammans. I år var Matrix på plats och berättade om sina nya och gamla färger, någonting som enligt deltagarna var bra då de kunde ställa frågor som de länge undrat över. Nya infallsvinklar uppdagades och många blev sugna på att sätta tänderna i nya färgsättningar.

-       Vi tog även tillfället i akt att prata om våra egna Lykoprodukter. Det är väldigt, väldigt hög kvalité på Lykos hårvård och det är så roligt att få dela det med våra frisörer och vi tror att dessa produkter kommer att användas mycket på salongerna runt om i landet, de är så unika i sin sammansättning. 

Kemisten (som gömmer sig bakom publiken) heter Magnus Pettersson från INZO och han berättar exakt hur bra Lykos produkter är! Klipptekniker, färgkunskap, Lykos egna produkter, fika, saxhållning - ja, Lykodagen var fylld med kunskap, inspiration och ett och annat asgarv! 

 

Sarah Ekberg och Jack Lawrence hör till Lykos Education Team och är de som leder utbildningsdelen för frisörerna.

Sarah och Jack från Education Team är några av dem som håller i trådarna för att säkra en hög kvalité och härlig inspiration hos Lykos nästan 80 frisörer! 

 

- Vi har jobbat med Lykos Education Day de senaste åren. Inför dessa dagar så förbereder vi från Education Team oss hela tiden genom att diskutera, planera och se till att vi är samspelta på det vi ska lära ut. Målet är att höja nivån på alla frisörer och att säkra kvalitén på servicen. Men det viktigaste, påpekar Sarah, är att alla ska få möjligheter att utvecklas och bli uppdaterade på trender och tekniker. Vi vill att frisörerna ska våga pusha sig själva för att bli bäst på det de gör, säger Sarah.


Sedan Jack och Sarah började jobba för Lyko har det hänt massor. De har stylat för Elle-galan, Jack har hjälpt självaste David Beckham med sin lansering av hårvårdsprodukter och de har sett Lyko växa upp.

- Det är roligt att vi kan göra så mycket olika saker nu för att vi är ett sådant stort företag, säger Sarah. Vi är liksom både stora online och har 40 butiker med frisörer så det händer ju saker hela tiden! Det är kul! 

Jacks favoritprodukt att arbeta med är Ample Angora från Shue Uemura, ett helt viktlöst stylingmousse som är helt perfekt på tunna, nordiska hårstrån. Ger volym utan att synas. Sarah älskar Kevin Murphy Anti Gravity Spray som ger textur, volym och lite torrschampokänsla. HELA Education Team ÄLSKAR Oribes Dry Texturizing Spray. En perfekt "go to" product när håret behöver lite kärlek och glamour!

 Betina och Kristina har rest ända från Norge för att få njuta av alla svenska kollegor. Lyko har en salong i Vinterbro utanför Oslo där ett gäng härliga skönhetsfantaster arbetar.

- Det är roligt att arbeta för Lyko eftersom det känns väldigt trendigt och i tiden och har ett väldigt brett urval av spännande varumärken, makeup och nagelvård, säger Kristina som har arbetat som frisör i 5 år.

Kristina och Betina från Norge njöt av dagen.


- Dessa dagar när vi får träffa andra frisörer ger otroligt mycket inspiration och motivation, säger Betina, friör sedan 4 år tillbaka. Det finns inga gränser för vad vi får lära oss eller som vi får möjlighet att lära oss. Vi utvecklas hela tiden!

 

Trendmässigt i Norge är det mycket en naturlig look som gäller just nu. Långt hår eller ”lob” är det som gäller. Inga uppklippningar och gärna kalla färger. Maria Nila är mycket populärt i salongen i Vinterbro men även Sebastian går hem hos kunderna.

 

-   Mina favoritprododukter är Sebastian Penetraitt Repair-masque och Maria Nila heat protection spray, säger Betina. - Och jag gillar verkligen torrschampot från Maria Nila, säger Kristina.

 

Catrin från Lykos Educationteam ger lite extra tips när det kommer till klippning och styling - inga pekpinnar, bara inspiration! 

Linn Claesson har arbetat som frisör i 9 år och de senaste åren har hon varit på Lyko i Linden, Norrköping. Linn gillar verkligen förändringen att gå från att vara egenföretagare och gå över till att vara anställd på Lyko.

Linn Claesson från Norrköping

- Det är så roligt att Lyko satsar så mycket på frisörerna med träffar och utbildningar. Det är en ständig utveckling. Som "egen frisör" vet man hur dyra utbildningar är, men här ser de till att vi får utbildning, från Lykos egna utbildningsteam, som en del av vårt arbete. Visningar är ju roligt att gå på för information, men på dessa dagar får vi både inspiration OCH kunskap! Det är också så roligt att träffa folk från andra saloner och att kunna prata "samma språk". Vi är ju så många på Lyko och har så mycket samlad kunskap, säger Linn.

- Mina favoritprodukter är Kevin Murphys Bedroom hair - ett torrt texturspray som ger flexibilitet, texur och volym som ger en skön känsla. Doften är dessutom "unisex" så den fungerar verkligen för alla. Jag gillar också Sebastian Hydra-serien som ger otroligt mycket fukt utan att tynga ner och den doftar jätte jättegott, säger Linn. 

Allt inspekteras noga av Victoria från Lykos Education Team. Des ser till att nivån och kvalitén hos Lykos frisörer är perfekt! 

Rebecka Östin har arbetat som frisör i sju år varav tre på Lyko i Bergvik, Karlstad. Hon gillar verkligen att dagen innehöll en gedigen utbildning på Lykos egna produkter men roligast var nog ändå att träffa alla kollegor.

- Lyko är så stort så man får ju nytändningar hela tiden, jag trivs skitbra, säger Rebecka. Det är så roligt att hela tiden utvecklas!

Rebecca vill gärna tipsa om sina favoritprodukter som är:
- Maria Nilas hårspray Styling Spray! Det är ett jättebra spray som är så användbart på många områden. Du kan ha det på lockar, på rakt hår och även på långt hår. Det går att bygga på utan att håret blir hårt. Jag gillar också KMS Hairstay Anti-Humidity Seal. Vi kallar den för "paraplysprayet" för att den skyddar håret mot ALL fukt. Har du lagt en masssa extratid på att göra lockar eller fönat håret så skyddar detta spray även om det regnar ute. Håret blir inte frissigt, säger Rebecca. 

 

 

Juliette från Education Team tipsar om smarta sätta att hålla saxen för att få bästa schvunget i klippningen!

 

 

av: krizz Norman
20 sep, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • Frisör på Lyko -
  för 2 månader sedan

  Musik i mina öron!

  Detta är musik i mina öron, utbildning är jätteviktig då man aldrig, aldrig blir fullärd och har alltid något nytt att lära av både nyutbildade och mer erfarna frisörer. Träffa kollegor och utbyta erfarenheter är också sånt som ger kick när man är tillbaka på den egna salongen. En mycket bra artikel Krizz!
  gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018