Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Michaela Wissen: Influencerfotograf med Amazonberoende och glow

När Michaela Wissen berättar om sitt liv är det nog ganska många som önskar byta sitt mot hennes. Iallafall för en dag. Ordet ”goalz” passar bra in när hon nämner sitt hus i Malibu, sina jobb med ELLE USA och har perfekta beach curls helt naturligt. Själv kan hon inte förstå att hon är en inspiration för så många ”Jag är ju bara samma person som jag alltid varit”, säger Michaela.

31 aug, 2018

 

Vi träffas under en influencerinspelning på LYKO Concept i Stockholm. Michaela har varit i Sverige i fem månader nu. Hon känner sig lika mycket hemma i Sverige som i USA, där hon just flyttat från New York till Los Angeles. 

- Det är enklare att leva i Los Angeles, allt är så öppet där. Det finns natur, enkelhet och alla är så avslappnade. Det är stor skillnad mot New York där allt handlar om business, det är stressigt och instängt. Men NY har sin charm också såklart. Jag tror att det bara handlar om vem du är och vad du gillar. Jag måste ha natur omkring mig och det har jag där, säger Michaela.

 

 

Michaela är född i Sverige, uppvuxen i USA och åker nu mellan de båda länderna för jobb och kärlek. Hon bor i en villa i Calabasas, utanför Malibu, med sina tre hundar och en sambo. I mina öron verkar hon verkligen leva drömmen men själv är hon inte så säker.

- Jag inspireras så mycket av människor som går sin egna väg, helt orädda personer. Entrepenörer. Jag är lite försiktig av mig. Jag tvekar mycket. Jag skulle önska att jag slutade tänka och analysera så mycket utan bara körde! Det blir ju nästan alltid bra ändå! Jag försöker hålla distansen till sociala medier så jag inte blir helt tokig. Och ibland får jag ta en ”reality check” som när jag fick jobb för Elle USA och jag bara tänkte ”hur hamnade jag här”?

 

 

 

Orsaken att Michaela landade ett jobb för Elle har med hennes otroliga öga för fotografier att göra. Michaela är 26 år, säger sig vara mångkulturell, nyfiken, lättinspirerad och väldigt easy going. Och hon tar otroligt mycket fotografier hela tiden. Men hur är det att bo under en stekande sol hela tiden?

 

- Håret skyddar jag inte så mycket, det kanske jag borde göra. Men jag gör inpackningar och använder Moroccanoil i topparna ör att återfukta det. Jag fönar aldrig håret utan låter det bara självtorka. Jag älskar Kerastases inpackningar och just nu använder jag hela serien Extentionalist för att stärka upp sommarhåret. 

 

Men synen på skönhet måste ju skilja sig otroligt mycket från USA och lilla Sverige?

- Man ”ser” skönheten så mycket mer i LA. I Sverige ska du inte dela med dig om du gjort filler, en ansiktsbehandling eller botox, i USA skryter du om vad du har gjort och vem som utförde behandlingen. Det ska också gärna synas att du gjort ett ingrepp. I Sverige är det ”hemligt” om du gjort något. Det är säkert lika många som ”gör saker” här i Sverige som i USA, men ingen berättar om det här, haha. 


Ingrepp är inget för Michaela. Hon satsar på ansiktsbehandlingar, lite makeup, bra hudvård och starkt solskydd. Och att dricka mycket vatten. Hon gillar den naturliga, välvårdade looken och hon är mest bekväm helt utan makeup.

 

- Jag har SPF15 i min CC cream från By Terry varje dag och håret får flyga fritt i vinden. Mitt bästa tips är att färga fransar och ögonbryn hemma! Här i USA är det typ olagligt att färga fransar och bryn på salong, jag hörde det någonstans iallafall, så jag gör det själv hemma med Depends ögonbryn -och fransfärg. Jag blandar och mixar färger, jag blandar ofta mörkbrunt med lite svart för att få det extra intensivt. Och så har jag det på liiite längre än rekommenderat, hehe. Det blir så bra och håller superfint! 


Michaela köper en mängd produkter från Amazon som skickas hem direkt till henne. Allt från hudvård  och kamerautrustning till pasta. Det är på vinst och förlust såklart. Hon säger själv att en del av Amazons charm är ”att bli besviken”. Det är billiga produkter och det är inte alltid säkert att det är äkta grejer. Michaela har fått produkter som helt tydligt är testade och använda och andra där man inte alls kan tyda instruktionerna. 

Men när hon använder säkra produkter är det ingen tvekan om vad hon gillar. Ur sin necessär plockar hon fram sina bästa ”go to products” som hon alltid återvänder till.
 

- Lumene Invisible Illumination älskar jag! Den ger lite glöd och exakt sådär mycket som jag vill ha det. Jag lägger den som sista produkt på min enkla morgonmakeup och använder lite på nästippen, på kindbenen och på amorbågen. Det är sista ”piffen”.

 

- Som läppmakeup använder jag YSL Rouge Volupte Shine, älskar den! Perfekt nyans, känsla och lyster på läpparna. Under använder jag en läppenna från NYX i färgen Nude. Den är helt perfekt och sådär ”MLBB” (My Lips But Better) Och sen måste jag ha en Lypsyl med mig alltid! Den är inte sexig men den är SÅ bra!

 

- Jag har ett sådant supertips när det gäller naglar! Det är Sugar Bear Hair! De är helt otroliga. Jag har ätit dem nu i 6 månader och jag kunde verkligen inte få långa naglar innan, de var som äggskal! Nu växer de ut och är långa och starka! De har verkligen, verkligen funkat för mig. PLUS att de är SÅ goda! Mitt favoritlack från Essie är Mademoselle och så använder jag också Samoan Sand från OPI. 

 - Jag fönar väldigt sällan mitt hår, men på senare tid har jag börjat få självlockigt hår så om jag inte vill att det ska bli frissigt så måste jag föna till det lite. Jag änvänder bara Kérastase i håret, jag älskar detas inpackningar! Just nu använder jag hela serien Kérastase Extentioniste eftersom jag vill stärka mitt hår och få det lite längre. Jag har också alltid Moroccanoil i topparna, det är jättebra och den doftar SÅÅÅ gott! 


 

- Skönhetsmissar har jag ju självklart gjort. För ett tag sedan var jag på en superhärlig förfest och efter några glas vin skulle jag bara använda lite concealer. Men jag tog såklart fel och använde min highlihger! Så jag lyste upp allt jag ville dölja, haha! Och för 6 år sedan jade jag en period när jag färgade topparna på håret grönt med engångsfärger och det funkade bra. Så jag testade att lägga i rosa i hela håret. Det var en sådan färgspray som skulle släppa efter en tvätt. Det gjorde det inte. Mitt hår var hårt, trassligt och rosa i en vecka hur mycket jag än tvättade. Det var hemskt, haha, säger Michaela. 

Se mer av Michaela på @michawissen på Instagram.

 

 

av: krizz norman
31 aug, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018