Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lykofrisören Paola Stjernspetz om vinterhår, sandrömmar och statiska katter

Längst in i den ganska stora skönhetsbutiken i Nacka Forum huserar Paola med sina borstar, saxar och färgtuber. Att hon älskar sitt jobb råder ingen som helst tvekan om. - Att arbeta som frisör är så himla mycket roligare än vad jag någonsin kunnat tro att det skulle vara, säger Paola och skrattar så ögonen gnistrar. Det var verkligen en rolig förmiddag som jag fick spendera i Paolas frisörstol. Många skratt, gott kaffe och massa tips om trender, produkter och hår...även katthår!

22 okt, 2018

Sedan Paola var liten har hon drömt om att arbeta med hår. Hon älskar att pilla, färga, skapa med hår och drömmen var att en dag faktiskt få JOBBA med hår. Paola har jobbat som säljare i olika butiker sedan hon var 17 år och för tre år sedan fick hon jobb som

skönhetssäljare på Lyko i Nacka. Arbetet som skönhetsexpert och säljare på Lyko var roligt och utvecklande och med tanke på att Lyko är en frisörkedja så stärktes tankarna om att utbilda sig till frisör. Så en dag bestämde sig Paola för att statsa järnet och utbilda sig till sin dröm! Så efter att i tre år ha sålt hårvårdsprodukter fick Paola nu använda all sin kunskap på sina nya kunder PÅ SAMMA LYKOSALONG! Snacka om att vara Lyko i själ och hjärta!

- Att vara frisör är SÅ mycket roligare än vad jag någonsin kunde tänka mig. Jag får klippa, färga, träffa kunder, gotta ner mig i hårvårdsprodukter det är SÅ HÄRLIGT! Det allra roligaste är att färga! Då får jag vara kreativ och det finns så himla mycket variationer i färg! Jag har alltid varit en skapare. I grunden är jag musiker och har tidigare skapat musik. Nu skapar jag hår. Det är fantastiskt. Jag hade haft väldigt svårt att ha ett kontorsjobb. Jag vill jobba med händerna, get dirty och KLADDA! Det är det bästa, haha, säger Paola. På Lyko har jag verkligen fått möjlighet att växa. Först som säljare och sedan som frisör!

Paola suger åt sig inspiration från olika instagramkonton. Just nu har hon fastnat i en ”skägg-våg” och följer många barberarkonton pga snygga och coola looks och bilder.

-       Som frisör har jag upptäckt att vi är lite ”mesiga” i Sverige. Vi vill gärna ha håret precis som vi hade det innan. Många VILL kanske ha något nytt men vågar inte riktigt gå hela vägen. Då brukar jag byta ton på nyanseringen (en toning som läggs på i schamponeringen) och då kan de känna sig JÄTTEVÅGADE i sin nya look, haha, säger Paola.

Den största överraskningen som frisör fick Paola när kunder allt som ofta kommer in med bilder på kändisar, från Instagram eller från tidningar som är otroligt photoshoppade eller redigerade. 

-       Sociala medier påverkar så himla mycket. En kund kommer in, pekar på en bild med tio filter på och säger: ”jag vill ha det här”. Då kan det vara svårt att nå fram och förklara att vissa saker inte GÅR att göra. Oftast är det bilder på personer som inte ens har riktigt hår, det kan vara löshår eller Photoshoppat! Men det är den looken kunden vill ha så då får man förklara att möta just de förväntningarna kan bli svårt, och att det kan ta många besök och mycket tid.  

Fokuserad och oerhört trevlig förvandlar Paola mina urtvättade längder och gråa botten till en mjuk sombre med mörka rötter. 

 

När vi pratar om rådande trender så tar det inte många sekunder innan Paola säger vad hon VERKLIGEN tycker.

- Jag är så extremt less på den där superkalla trenden! Jag är jätteglad att det nu börjar svänga ordentligt mot en mjukare, varmare blond ton och att folk blir mer öppna för en mer naturlig look. Varma toner när det kommer både till blont och brunt hår hör verkligen hösten till. Det är jättefint på några få att ha superkallt hår men det är inte så många som faktiskt passar i det, men de har liksom BESTÄMT att de ska ha den looken. Jag ser att trenden verkligen går mot en ”fixad men inte fixad-look”. Det är inte så skarpa lockar nu som det var för något år sedan, det är mer naturlig textur på håret. Färgerna blir mjukare, naturligare och det är inte så många helblekningar längre.

Nu är ju vintern påväg in och det är viktigt att vi uppdaterar vår hårvård för att möta den torra, kalla luften. Att tillföra fukt till håret är alltid viktigt. Under vintern blir håret lätt statiskt men med rätt produkter kan du förebygga och dämpa. Paola har några riktigt bra tips! 

1) Sebastian Sublimate.
En produkt du använder för att avsluta din styling med. Den tar bort frizz, ger lite stadga och kontrollerar statiskt hår.

2) KMS Moistrepair Revival Crème
innehåller MASSOR med fukt OCH reparerar ditt hår samtidigt som den vårdar och tar bort statiskt hår och frizz. Jag har tvingat Mamma att använda denna, hon har tunt nordiskt hår, och…jag har även använt den på min KATT! Han är en norsk skogskatt (som heter Romeo, reds.amn) och han får så HIMLA statisk päls på vintern så jag smorde in honom lite med KMS…det funkade SKITBRA!

 

3 ) Andra saker att tänka på under vintern är att ta extra D-vitaminer
då vi inte får så mycket sol här uppe. Jag använder mig av A-K vitaminer, det är sprayvitaminer som är jättesmidiga att ta. Du behöver inget vatten utan du bara sprayar dem i munnen när som helst. Superbra att ha i väskan! Jag hade önskat att den smakade gott men den smakar…hostmedicin. Men den är ritkigt bra!

 

4) Under vintern kan du också råka ut för torr hårbotten. ALLT torkar ju ut, händer, nagelband och även hårbotten. Jag rekomenderar att du VARVAR med ett specialschampo för känslig/torr hårbotten och/eller använd ett hårbottenserum för torr hårbotten. Det är jätteviktigt att ta hand om huden där, den glöms oftast bort.

 

Sedan Paola började som skönhetssäljare på Lyko har hon blivit lite av en hudvårdsexpert. Under uppväxten hade hon dålig hy men säger att nu på Lyko har hon fått så bra internutbildning och har fått koll på ALLT när det gäller hudvård.

 

- Nu är jag ju helt hooked på hudvård och jag har upptäckt att jag ÄLSKAR Babor! Det trodde jag kanske inte innan jag testade, men deras produkter är FANTASTISKA! Min känsliga och överaktiva hy älskar Babors Calmin Cream och rengöringen som heter HY-ÖL, bara det är ju roligt att säga, är så himla bra! Den tar precis allt smink och du blir så himla ren efteråt. Den är så effektiv så den tvättar till och med bort mina synder, haha! Babors ampuller är också to die for. De är ju helt amazing! Jag har testat alla, till och med Anti-Age ampullerna fungerar bra på mig som är så känslig. De ger glow, släthet, fukt, lyster – jag ALLT! Älskar dem, säger Paola.

Lyko Nacka Forum

 

av: krizz norman

 

 

22 okt, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • Medarbetare på Lyko -
  för 5 månader sedan

  Bästa Paola!

  Så duktig frisör och så kul att läsa! 😍 du är bäst Paola!!
  gillar
  • paola
   Frisör på Lyko -
   för 5 månader sedan
   Men åh tack Ida ❤️
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Frisör på Lyko -
  för 5 månader sedan

  Härligt Paula!

  Intressant att läsa om din vardag som frisör i Nacka
  gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019