Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Rädda Sommarhåret med Märtas mästartips

Märta jobbar som frisör på Lyko på Mall of Scandinavia och har en hel hög med supertips för att rädda sommarhåret under vintern. "När temperaturen blir svalare så ändras hårets kvalité. Då kan vi inte fortsätta använda samma produkter vi gjort under sommaren. Solen gör stråna spröda och känsliga och bryts lätt av. Rensa din hårgarderob och fyll på med rätt produkter och det håret behöver när vädret blir kallt." Här kommer Märtas bästa tips för ett fint höst hår!

22 aug, 2018

"Klippningen och produkterna du använder är det absolut viktigaste för håret. Men låt din stil vara bekväm och personlig, 'kom som du är-känsla'. Du behöver inte lägga tid på ditt hår eller följa trender slaviskt. Många produkter idag är så smarta, enkla och gör så mycket. De kan ha inbyggt värmeskydd, glans, solskydd, stadga och mer. Men är klippningen inte bra spelar det ingen roll vad du har för produkter", säger Märta.

 

Märta har arbetat som frisör i över 12 år och har gedigen erfarenhet av hår och hårvård. De senaste åren upplever Märta att stilen överlag har blivit lösare, ledigare och lite coolare.  "Kostymkillarna" hon tidigare klippte i en snäv mittbena har idag lättat på vaxet och busar till frisyren lite, en mer personlig look. Märta märker att många vågar lite mer, det blir mer attityd och mer roliga frisyrer. Hon säger att det viktigaste är att få fram dig själv och inte stirra dig blind på en trend.

"- När hösten kommer är det är viktigt att du rensar din hårgarderob och byter ut de fuktgivnde produkter du använder på ditt sommarhår till de mer reparerande produkter som ett höst-hår verkligen behöver."

 

"Jag älskar att vara frisör på Lyko. Vi är inget "löpande band koncept" utan varje kund får sin tid och som frisör tillåts jag vara kreativ och jobba med nästan alla marknadens varumärken. Det betyder att jag inte är låst utan kan plocka ut de perfekta produkterna till varje kund. Och det behöver inte vara de dyraste, ibland kan ett billigare schampo med rätt egenskaper tillsammans med en dyrare hårinpackning vara exakt rätt för min kunds hår!"

 

Hårvården är viktig för ett hälsosamt hår och det är skillnad på de produkter som håret behöver under den varma sommaren och under den kalla vintern. 

- Sluta inte ta hand om håret bara för att det är sommar, det är då håret behöver skyddas och få mycket fukt. Solen bleker håret och när håret blir ljusare så försämras hårets kvalité och styrka. Ju varmare det är desto sämre är det för håret då det blir uttorkat och sprött. Det märks oftast inte direkt utan när kylan kommer så kan håret ändra karaktär väldigt snabbt." säger Märta.

 

Märta tipsar oss om att använda kokosolja i håret under sommaren för att förbereda håret på den värmechock som kommer. Att sova med olja är Märtas bästa supertips. Kokosolja innehåller mättade fetter och hjälper håret mot den uttorkning som sker under sommaren. 


"När hösten kommer är det är viktigt att du rensar din hårgarderob och byter ut de fuktgivnde produkter du använder på ditt sommarhår till de mer reparerande produkter som ett höst-hår verkligen behöver." säger Märta.

 

 

 

 

”Att reparera ett hår ta tid och det är viktigt att inte bara använda en produkt en gång och bli sur om inte det föreställda resultatet visar sig direkt. Jag har sett fantastiska transformationer på skadade hår med hjälp av rätt produkter och tålamod”

 

 

Att fortsätta med samma produkter året runt kan bli katastrof menar Märta. Reparerar du inte håret blir det ännu mer slitet och uttorkat, du kan behöva klippa dig oftare och mer och om du vill färga kan färgen släppa fortare eller bara inte bli så snygg som du hade tänkt dig. Men det är svårt att reparera ett skadat hår.

 

"Du behöver bra produkter och ett bra tålamod" säger Märta. ”Att reparera ett hår ta tid och det är viktigt att inte bara använda en produkt en gång och bli sur om inte det föreställda resultatet visar sig direkt. Jag har sett fantastiska transformationer på skadade hår med hjälp av rätt produkter och tålamod”


Märta har valt ut sina absoluta favoritprodukter för att reparera och få ett hälsosamt höst hår:

"Här kommer en ganska ful och ganska gammal produkt. Men det är min absoluta favorit! Den ser ut som en medicinburk - OCH DET ÄR MEDICIN FÖR DITT HÅR! Så himla bra! Har du supertunnt hår kan det bli lite tungt av denna inpackning, men det gör också att den fungerar reparerande och återfuktande. Super!"”Här har du keratiner och proteiner som lagar håret. Du ser resultat efter en månads användning och då är det som att du har fått ETT HELT NYTT HÅR! Detta är min bästa reparationsprodukt!”


”Wella Fusion Intense. Denna serie är så himla bra! Den enda riktigt reparerande serien som inte tynger ned håret det minsta och fungerar på alla hårtyper, även det tunna, fina håret.”

”Kevin Murphys Leave-in repair. Super-super-super-superbra produkt! Lägger sig som ett skyddande lager på hårstrået och bygger upp det.” 

”Bästa och smartaste produkten för alla blekta blondinder - Paul Michell Forever Blonde Dramatic Repair. En sprayprodukt som ger OMEDELBARA resultat samtidigt som den jobbar långsiktigt”"Matrix reder ut, ger fukt, boostar. Toppar och längder repareras och hålls ihop. Riktigt bra budgetalternativ. 

 "Och! En produkt som inte är reåparerande men som hör till styling, jag kan bara inte låta bli att tipsa om denna. Jag går igenom flera flaskor här i veckan på salongen. REF Spray Wax. Jag har aldrig vart med om en sådan bra produkt - du kan göra allt! Den ger stadga, men inte för mycket, håller undan frizz, ger struktur och är bara så himla lätt att arbeta med! 

 

 

 

 

 

 

av: krizz norman
av: krizz norman

 

22 aug, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • för 3 veckor sedan

  Produkter för lockigt korr hår

  Jag skulle vilja ha tips på produkter för lockigt hår. Just nu använder jag Goldwell schampo curly twist, conditioner och deras serum. I sommar har jag även använt elixir oljan för mina toppar var så torra.
  Monica
  gillar
  • anna
   Lyko Kundtjänst -
   för 2 veckor sedan
   Hej Monica. Såklart ska du få lite tips.
   Varför vill du byta från Goldwell? Kan du specisera lite vad du vill uppnå med ditt schampo och balsam? 🙂

   gillar
  • monica
   för 2 veckor sedan
   Hej Nej jag vill inte byta tänkte bara om det var något mer som du skulle rekommendera för ett lockigt hår. Ett lockigt hår blir så slitet i topparna och blir då lite risigt eller tovigt.
   gillar
  • anna
   Lyko Kundtjänst -
   för 2 veckor sedan
   Aha, då förstår jag. Jag tycker du har en bra grund med det du har och kan då komplettera med en bra olja som du nämner eller kanske till och med något som håller dina toppar i gott skick då du upplever att de är dom som gör det risigt och tovigt. Kolla på produkten i länken, den kan vara värd att testa.
   https://www.lyko.se/goldwell/goldwell-kerasilk-rec...split-ends-28ml
   Hoppas att detta kan hjälpa dig något.
   gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018