RIde or die med Nellie Berntsson

Nellie Berntsson har bloggat i mer än hälften av hennes 19-åriga liv. Såklart handlar en stor del av hennes kanaler om ridsport då Nellie är elitryttare och äger och tränar hästar, men en lika stor del handlar om girlpower, självförtroende och livet i stort. För det är ju ganska omvälvande att visa upp sig själv varje dag till hundratusentals personer och då gäller det att vara stark. Men känner Nellie press inför detta? Vad gör hon när hon inte är i stallet och viktigast av allt - vilka är Nellie Berntssons Ride or die-produkter? Lyko Magazine har svaret!

22 okt, 2019
6 gillar
Nellie började blogga som nioåring och blev känd för en bredare publik när hon var med i SVTs program "Ponnyakuten". Idag har hon över 350 000 följare på instagram och bloggen är större än någonsin. Men, vem ÄR Nellie Berntsson egentligen?
-  Nellie är en målmedveten och glad tjej. Mycket humör som kommer från mitt spanska blod... Älskar att vara aktiv hela tiden och utvecklas i vardagen, säger Nellie till Lyko Magazine.

Tänk att kunna skriva och veta att så många läser det du säger. Vad tycker du är det bästa - och det sämsta - med att vara en känd bloggare och influencer?
- Det bästa är att man kan påverka så mycket och nå ut till så mycket människor. Det är en speciell känsla. stark. Sämsta skulle jag vilja påstå är att en del människor glömmer av på vägen att jag också har känslor. Ingen robot. Jag har mött en del människor som har en förutfattad mening utan att ens känna mig, men de känner mig bara via text- min blogg, säger Nellie.
- Jag vill förmedla Girlpower till alla kvinnor där ute!
Nellie Berntsson


Din blogg handlar ju verkligen inte bara om hästar och ridsport utan du använder ju ofta din blogg som en plattform för att påverka och boosta unga personer. Vad brukar du säga då?
- Jag vill förmedla Girlpower till alla kvinnor där ute! Alla som följer mig ska kunna förknippa mig med det. Men jag vill inte heller använda mina kanaler som att livet svävar på rosa moln sju dagar i veckan, för så är det inte. Jag må leva ett speciellt liv och har gjort det i tio år. Upplevt mycket som många andra inte har trots min unga ålder. Allt har jag dock skapat själv med mitt eget driv och händer. Så om jag kan förverkliga en dröm för mig så kan du det med!

Jag förstår inte riktigt hur du hinner med allting! Utöver hästarna, ridsporten och dina sociala medier, vad tycker du om att göra?
- Då jag har ett hektiskt liv och två krävande jobb sju dagar i veckan så tycker jag om att slappa av hemma. Inga måsten och sätta hjärnan på off. Oftast har jag mycket energi och då gillar jag att åka iväg till en trevlig plats för att ta ett glas vin och hänga med några härliga människor, säger Nellie. 

Du jobbar ju en del som modell också, hur är det? Är det stor kontrast till ditt ”vanliga” jobb i stallet? 
-Jag tänker inte så mycket på det. Roligt att variera jobben såklart. Men modellandet är inget yrke som jag vill satsa på men det kan som sagt vara kul att göra då & då. Jag gillar konstigt nog att vara framför kameran & känner mig bekväm, säger Nellie. 

Du har ju enorma mediaplattformar. Känner du en press på dig att alltid vara ”snygg” för att du har så stora sociala kanaler?
- Absolut inte. Jag tror att min sport har gett mig den tryggheten i mig själv och mitt utseende. Det funkar inte att ha lager med smink på sig när man tränar och är bland hästar och skit. Där av gillar jag mig själv mycket mer naturlig och känner inte att jag måste "göra mig till" för andra trots mitt följareantal, säger Nellie.

Det funkar inte att ha lager med smink på sig när man tränar och är bland hästar och skit.


Nu snackar vi lite beauty! Jag tänker mig att du kanske inte använder så mycket makeup på vardagarna, men när du är i stallet och ute mycket så kanske hudvården är lite viktigare. Hur tänker du där?


- Mitt hår slits mycket på grund av min hjälm som jag nästan har på mig varje dag. Där av måste jag vara noga med produkter som räddar mitt hår några procent iallafall. Torkar tex alltid håret efter en dusch, använder värmeskydd och försöker att ta bra tips utifrån. Sociala medier och profiler tipsar ju mycket om skönhet idag, man hjälper varandra. Just nu använder jag Maria Nila. Deras silver schampoo använder jag ibland när håret känns lite gult. Även deras Conditioner. Tycker om känslan med produkterna men är absolut öppen för andra tips om just hårdvård, säger Nellie.


Du tävlar ju en hel del. Hästtävlan har ju oftast en ganska strikt klädkod för både ryttare och häst. Hur förbereder du dig och hur ser du ut på tävlingar?
- Man tävlar med vit skjorta oftast, vita byxor och en kavaj. Jag gillar den stilrena stilen och känner mig snygg i det. Jag kör på ovan, förbereder mig med att ha allt tvättat och rent. Matchande outfit till hästarna. Jag rider oftast bättre med ren och tvättad outfit, det gör känslan bara bättre.


Men hästarna då? Jag kan tänka mig att dina hästar ofta blir ompysslade och välvårdade! Kan man säga att det finns skönhetsprodukter för hästar? Vilka är det i så fall och hur används de? - Ja det blir de. Vi skrubbas hovar varje dag och oljar dem. Hästarna får en dusch om de är svettiga efter ett pass. Dusch med schampoo och balsam innan tävling. Vita hästar är det oftast mycket planering med för att ta bort gula fläckar som kan komma under natten. Man vill ju hålla en vit häst så ren som det bara går så vi använder också silver schampoo som vi blonda. Det finns en del populära märken i hästbranschen.

Man vill ju hålla en vit häst så ren som det bara går och då används också silver schampo, precis som vi blonda gör!
Men om vi nu snackar skönhet så går det ju inte att undvika frågan: Vilka är dina bästa ”ride or die-produkter”?
Jag har nu blivit besatt av serum från Fan
cy Handy. Märker en stor skillnad på min hy som är mycket mjukare och allmänt friskare med det. Skulle idag inte kunna leva utan det! Ögonbryn är viktigt för mig trots att jag gillar att gå osminkad så ger den lilla fyllnaden så mycket. Så en enkel ögonbryns penna, säger Nellie. 


Har du några bra ”skönhetshacks”?
- Sömn , mycket vatten, sminka dig inte i onödan så huden får vila. Omge dig med människor som får dig att le. Ett leende gör dig vacker. Försök sova ”dina timmar”. Rengör huden och återfukta alltid. Va i en bra relation, den speglar i hur du mår= hur du ser ut, säger Nellie. Sista frågan: Hur ser framtiden ut för Nellie Berntsson?

- Framtiden ser spännande ut! Vi har precis köpt en gård för att underlätta tiden i vår nystartade verksamhet med hästarna. Jag håller nu på att tävla svår hoppning med två hästar som Young Rider och har två hästar underifrån som inom snar tid kommer att gå samma klasser. Vi har däremellan hästar för kunder som vi utbildar varje dag och vissa hästar till försäljning. Mitt andra yrke som Influenser kommer jag också att fortsätta utveckla. Förnya ideèr och bara vara mig själv med mina åsikter och öppenhet , det har ju gått ganska bra hittills, säger Nellie.

För att komma till Nellies blogg, klicka HÄR!

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion


Fotograf: Isak Rautenberg, Nellie Berntsson

22 okt, 2019

Tyck till om artikeln

6 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter