Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Styling med Osis - expertens hetaste tips

Ingen kan väl ha missat volympudret Dust it som har tagit hårvärlden med storm. Osis från Schwarzkopf Professional har förutom Dust it, hårstyling i alla dess former. Lyko Magazine har träffat hårexperten Chris Karlsson som berättar om varumärket Osis, om sina hetaste stylingtips och om hur man får lockar att hålla en hel dag.

16 apr, 2018

Av: Julia Grufving

 

Lyko Magazine har träffat Chris Karlsson, som har jobbat med styling och utbildning av frisörer på Schwarzkopf Professional i 20 år. Hon jobbar med allt från produktutbildning till visningar och shower.

 

Chris Karlsson, frisörutbildare.

 

Vad särskiljer Osis från andra varumärken?

 

– Osis är ‘Made to create’ och har ett brett sortiment med innovativa produkter för både frisörer och konsumenter. Vi jobbar efter en look-baserad filosofi för att du lätt ska hitta de produkterna som passar dina stylingbehov. Osis är unisex och de diskreta dofterna passar bra till alla.

 

Vad kommer namnet Schwarzkopf ifrån? Hur många felstavningar stöter du på per vecka?

 

– Det är efternamnet på grundaren Hans Schwarzkopf, som startade märket i Berlin 1898, så vi fyller faktiskt 120 år i år. Haha, vi stöter på väldigt många felstavningar per vecka, men det är okej. Ibland kan det dock vara svårt att hitta de som använt våra hashtags på sociala medier eftersom det finns en uppsjö av olika stavningar, säger Chris och skrattar.

 

Vad står Osis för? Är det en förkortning?

 

– Från början står det för Only Sold in Salon – med det menas att Osis bara säljs av frisörer och i utvalda webbshopar som har en koppling till frisörer.

 

Era fem mest sålda produkter?

 

– Session, Dust It, Volume Up, Flexwax och Grip

 

Dust it och Session är två storfavoriter på Lyko. Dust it är en volymprodukt som ger både stadga och volym vid hårbotten. Pudra försiktigt intill botten i benor och fördela med fingertopparna. Session är en finfördelad, torr finishspray som ger stadga utan att bli klistrig. Den går även bra att borsta ut och är gjord för att klara av omstyling.

 

 

Varför tror du att Dust it och hårsprayen Session har blivit storfavoriter på Lyko?

 

– De är ju två av våra bästsäljare och produkter som ger volym och stadga är just det många vill ha av en stylingprodukt – och de här produkterna håller vad de lovar! Det har också varit en trend med mycket volym, berättar Chris.

 

 

Hur funkar det egentligen med värmeskydd? Kan en produkt verkligen skydda håret upp till över 200 grader?

 

– Alla ingredienser i värmeskyddande produkter måste tåla den höga värmen utan att dess egenskaper förändras, och samtidigt skydda och leda bort värmen från håret. Vissa produkter såsom moussen Plumping stinne mousse skyddar mot fönvärme (upp till 80 grader) och vissa, som Flatliner, klarar att skydda mot extrem värme från tex plattång. Ett värmeskydd skyddar inte håret till 100% från slitage, så det är viktigt att inte överanvända värmeverktyg.

 

Alla produkter inom Schwarzkopf Professional tas fram och kvalitetssäkras i laboratorier för att de ska hålla måttet, och vad de lovar. I labben görs olika tester och simuleringar för att produkten ska vara skonsam för håret, och samtidigt ge önskad stylingeffekt.

 

– Vårt mål är att skapa innovativa produkter som utmärker sig i funktion, konsistens och resultat, säger Chris.

 

 

Vad är skillnaden mellan Session Label och vanliga osis?

 

– Osis Session Label är en premium stylingserie där vi utgått från de krav en session stylist har på sina produkter. Det är högpresterande produkter med torra texturer som ger omedelbar men omformbar stadga och kontroll utan krispighet. Session Label är för den som ställer extra höga krav på sin styling.

 

 

Vilka trender inom hårvård ser du just nu?

 

– Just nu är en av trenderna att styla lockar på ett mer rockigt sätt, och att framhäva sitt självfall.

 

 

Hur får man sin hårstyling att hålla en hel dag utan att det känns som att lockarna hänger ut sig?

 

– För att få lockarna att hålla måste man preppa håret ordentligt innan styling. Börja med att föna in mousse i fuktigt hår. Spraya sen i en volymgivande produkt i botten för ett extra lyft. På med värmeskydd innan du använder värmeverktyg. När du har gjort en lock, fäst den med en hårnål mot hårbotten. Gör så med alla lockar och låt de vila uppsatta medan de svalnar. Vänta med att reda ut håret tills det är helt svalt. Avsluta med finishspray.

 

 

Om du fick välja en favoritprodukt från Osis, vilken skulle det då vara och varför?

 

– Min favorit är Volume up som är en fantastisk volymgivande spray. Den är perfekt för lite tunnare, finare skandinaviska hår som lätt blir platta. Använd den på torrt hår, lyft upp håret och spraya in där du önskar mer volym.

 

Chris bästa skönhetstips för håret är att komplettera sin styling med en vårdande hårvårdsserie och att förebygga mekaniskt slitage genom att tex kamma ut håret på rätt sätt.

 

– En vårdande hårvårdsserie, som till exempel BC Bonacure, är mitt bästa tips. Hårvård kan jämföras med din hudvårdsrutin och styling som hårets makeup. Ett annat tips är att vid utredning använda en gles kam när håret är blött, och att börja kamma nedifrån och sen jobba sig uppåt för att undvika trassel. Om du har ett långt hår som lätt trasslar sig är balsamspray ett bra komplement, avslutar Chris.

 

16 apr, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
  • för 6 månader sedan

    What to use???

    As an bit older person with really long red hair, that easy goes flat and just hangs there, what should I use to get real volume and shine to my hair??? Would love to have it more fluffy and ..well looking fuller and not lay flat against my head, hair cuts is nothing to consider when I lives in an area with no hairdresser would love an answer and help because I'm going to see a concert and meet up with friends after and would love to look my best. Thanks for a great magazine and great article // Anchy
    gillar
    för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018