Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Therese Lindgren om produkterna, hundarna och kraschen som blev en karriär

Utarbetad, stressad, deprimerad och med panikångestattaker blev Therese sjukskriven endast 26 år gammal. Från sjuksängen blev Youtube en distraktion och snart startade Therese sin egna Youtubekanal där skönhet, makeup och vård var i fokus. Idag är hon en av Sveriges mest kända personligheter och från att den första filmen visades 2013 är hon nu författare till två böcker som toppat bästsäljarlistorna, en förespråkare för djurrättsfrågor och har nu även lanserat Indy Beauty - en stor kollektion med veganska hudvårdsprodukter!

09 okt, 2018

 

- Jag har precis skaffat två valpar, säger Therese och strålar med hela ansiktet, -Två rescue dogs från Irland. De hittades i en kartong när de var jättesmå och nu är de fyra månader gamla och bor hos mig. Det har vart min dröm så länge och det är helt underbart! Hundarna har fått mig att se livet på ett annat sätt. Tidigare har jag jagat saker hela tiden. Jag har haft problem med självkänslan och velat få bekräftelse om mitt utseende, jagat vänner, karriären, pengar...jag behövde nästan krascha, få hjärtat krossat för att vakna upp. Nu, med mina hundar, kan jag gå på promenader helt osminkad och slappna av! Jag har också alltid konsert i bilen, haha. Jag sjunger Molly Sandén eller Disneylåtar HÖGT! Det hade aldrig hänt innan. Hundarna har verkligen förändrat och förbättrat mitt liv!

Från att ha en youtubekanal där Therese testade nagellack och makeup har innehållet svängt och skiftat till att bli en inspirations -och motivationsplattform med allt från veganska bakverk och roliga utmaningar till psykisk ohälsa. Såklart har skönhet fortfarande en stor plats i Thereses hjärta. Det var ju med det allt började. Så det kom som ett naturligt steg för Therese att skapa egna produkter. På så sätt vet hon EXAKT vad som är i dem, var de kommer ifrån och att de är jättesnälla mot miljö, djur och hud. Och plånboken. Det var även självklart att produkterna skulle vara veganska och Cruelty Free.

Jag förstår att ni undrar. Jag kan bara bekräfta att Therese är exakt så härlig i verkligeheten som hon är i sina filmer. True story! 


- För mig är den bästa stunden på dagen den halvtimmen på kvällen när jag står och smörjer huden och verkligen tar hand om mig. Mitt företag heter Independent Beauty Sweden och produkterna heter Indy Beauty. Så Indy kommer från Independent – att ta hand om sig själv för sin egen skull. Jag hade så länge saknat prisvärda och bra produkter som dessutom är tillgängliga, veganska och cruelty free på marknaden. Därför valde jag att ta fram mina egna drömprodukter. I dagsläget är Indy Beauty ett av få hudvårdsvarumärken som är certifierat av Djurens Rätt, säger Therese. De små texterna på förpackningarna är små budskap till användaren. För mig är det viktigt att det är personligt, att man känner att dessa är MINA produkter. Och jag är en sucker för citat! Jag lever efter sköna quotes!

 

Det är inte första gången som Therese tar fram produkter, men det är första gången hon är beställaren och den som bestämmer exakt hur det ska vara. Tidigare har hon varit en del av processen och har fått tycka till, med Indy Beauty har hon vart med i hela processen från start till mål. Men resan har inte enbart varit en dans på vita pioner.

 

-  Det var JÄTTESVÅRT att göra produkterna. Jag hade riktigt bra hjälp av CCS Healthcare (CCS Healthcare är en av Nordens största tillverkare av hudvård och hygienprodukter, ligger i Borlänge, reds amn.) som är ledande inom området och utan dem hade jag ju inte klarat varken det kemiska eller den tekniska biten. Jag har vart Kreativ Chef under hela processen och har fått kravställa, det betyder att jag får säga vilka produkter jag vill ta fram, hur de ska se ut, kännas, dofta, göra och hur de ska fungera. Jag ville att alla produkter skulle vara anpassade för de flesta hudtyper och ge både fukt och glow och därför innehåller nästan alla produkter extrakt från näckros och vit pion som är lugnande och återfuktande egenskaper. Men hela processen är ju svår för du ska hitta exakt den doften som du gillar, en textur som känns skön, det ska funka på huden och den ska se ut på ett visst sätt. Det är jättesvårt! Det är mycket lättare att göra en Yotubevideo! Bara att ta fram en DOFT är ju supersvårt. Du blir doftblind efter ett tag. haha. Först doftar ALLTING gott, sen doftar ingenting gott. Men jag landade i en kombination av kiwi och melon som doftar supermums, säger Therese.  

 

Förutom fokusgrupper har Thereses tittare har hjälpt henne i processen med att ta fram färger, känslan och vilka produkter som bör finnas. Har hon undrat något eller ville ha feedback från sina fans var det bara att slänga ur sig en fråga och få snabba svar. Så även Youtubetittarna har fått säga sitt

 

Det är ju inte så ofta man sitter på en släktmiddag och frågar: ”Jo men vad tycker ni om det här med förpackningar?”

- Jag vet ju hur jag själv är och vad jag gillar, men det är ju inte så ofta man sitter på en släktmiddag och frågar: ”Jo men vad tycker ni om det här med förpackningar?” Så jag har lärt mig oerhört mycket från denna resa. Jag är såklart jättenöjd med alla produkterna. Det är ju jag som har ställt kraven på hur de ska vara och vad de ska göra.Men den produkt jag ANVÄNDER mest är fuktmasken. Den är den bästa fuktmasken jag testat i hela mitt liv! Den innehåller havreolja och jag sover med den eller lägger den som återfuktande och svalkande mask efter en peeling tillexempel, säger Therese. Jag gillar också att droppa Indys olja i fuktkräm för extra fukt eller i min foundation om den är lite för matt för min smak, då blir det ett härligt glow. Oljan är ju också jättebra i en handkräm eller runt nagelbanden för extra återfuktning.

 

Nu lanseras en helt sprillans NY produkt! Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist! En sådan produkt som är perfekt att ställa vid datorn och att hela tiden hålla huden återfuktad och härlig. Men det var inte superlätt att utveckla och ta fram ansiktssprayet.

- Det var svårare än vad jag trodde! Jag ÄLSKAR mistar och jag använder alltid mistar och jag har väl bara tänkt att det är vatten med nåt slags återfuktande i. Och sen insåg jag att du kan ha i en MASSA olika ingredienser, så jag fick fundera på vad jag ville att misten skulle göra för huden. Indys mist innehåller tillexempel nnehåller en kraftfull antioxidant som skyddar mot blue light (dataskärmar, mobiler etc) hyaluronsyra och vitamin C, bara bra saker! Sen gällde det att hitta en förpackning och en pump som INTE sprutar för hårt så du får allt i ögat och som inte sprutar för smalt så den inte täcker ansiktet. Vi hittade ett bra munstycke, men då fungerade inte riktigt formulan som vi hade tagit fram, haha. Men NU har vi hittat den perfekta kombinationen! Återfuktar, har en skyddade barriär, luktar jättegott OCH har ett jättebra munstycke, haha!

Du får så mycket att verka så enkelt. Du skriver böcker, driver välbesökt youtubekanal, engagerar dig i djurrättsfrågor och nu har du en hel skönhetsvårdsserie. Hur gör du allt detta?
-       Jag blir både glad och bekymrad över att jag får det att verka enkelt. Glad för att jag genuint älskar mitt jobb, och är glad över att den känslan går igenom kameran, men också bekymrad över att jag eventuellt är med och förmedlar bilden av att man måste göra så jäkla mycket hela tiden. Det var precis den bilden av andra som fick mig att bli utbränd för sex år sedan - tron om att ”alla andra klarar av att driva flera företag, ha en härlig kärleksrelation, ett rikt socialt liv och dessutom alltid vara skitsnygga”. Så enkelt är det inte, inte för mig eller någon annan heller. Jag har det senaste året saktat ner tempot i min karriär rejält för att ge plats åt mer fritid, med anledning av att jag helt enkelt inte höll ihop. Det går inte att hålla ett högt tempo i flera år, även om det ser så ut på instagram.

 

Finns det något projekt du har misslyckats med? 
-  Det beror på vad man definierar som ett misslyckande. Jag stängde till exempel ner min blogg efter mindre än ett år och avbröt mitt samarbete med ett klädföretag jag gjorde kollektioner för, och enligt vissa skulle nog de två exemplen definieras som misslyckanden. Jag däremot tror att det är viktigt att våga testa olika vägar i sin karriär, men precis lika viktigt att veta när det är dags att ”kill your darlings”. Jag insåg att bloggande och kläder inte riktigt är min grej, men det skulle jag aldrig fått reda på om jag inte vågat testa, därför har jag svårt att klassa projekten som misslyckanden. Det gick kanske inte som planerat, men jag fick ju ut mer av dem än om jag hade avstått att prova.

Under intervjun fick vi lite feeling och testade att multimaska med Indys fuktmask och den rengörande lermasken. 

VI SÅG UT SOM NÅGRA KONSTIGA DJUR, HAHA! Men maskerna var verkligen jättebra! 

Vad skulle du vilja säga till någon som själv försöker starta upp en hjärtefråga till att ”bli” eller ”göra” något?
-  Man älskar ju passionerade människor. Jag finner mig ofta tittandes på Youtube-videor om ämnen som egentligen inte alls intresserar mig, det kan vara flugfiske, innebandy, uppfödning av ankor, eller vad som helst egentligen, med anledning av att personen som pratar utstrålar sådan entusiasm! Så mitt enda råd är nog att verkligen visa att du brinner, att du är intresserad och engagerad, det smittar av sig!

 

Så mitt enda råd är nog att verkligen visa att du brinner, att du är intresserad och engagerad, det smittar av sig!

Hela, rena och superlena efter multimasking med Indy Beauty! Fuktmasken är VERKLIGEN TOPPEN!

Visst kan framtiden verka oviss, och Therese har hela tiden fullt upp, inte minst nu med sina två nya hundvalpar. Men det hindrar inte henne från att hela tiden sikta högre och bredare. Therese har klara mål när det gäller Indy Beautys framtid.

- Hm..jag kan inte säga så mycket mer än att det FINNS en plan för vad nästa produkt ska bli! Men det är lite hemligt just nu, hihi. Jag tror att det finns stor potential för Indy Beauty och målet är att vi ska bli Skandinaviens ledande varumärke för veganska, tillgängliga och prisvärda skönhetsprodukter. Och även om vi inte blir det så hoppas jag att vi kan influera andra varumärken att tänka till när det gäller ingredienser som är snälla mot djur och natur. En del företag använder sig bara av gamla, sunkiga ingredienser som inte är så snälla för att de liksom alltid bara har gjort det. Tänk om Indy Beauy kan få dessa företag att våga prova andra, snällare, ingredienser! Det vore stort, säger Therese.

 

En person som använder sig så mycket och frekvent av Indy Beautys produkter måste ju ändå ha självklara favoriter. Och såklart vill Therese tipsa om sina.
- Indys fuktmask är som sagt den bästa jag testat och när jag först upptäckte serum så lades grunden för min kärlek till hudvård. När jag utvecklade Indys serum så ville jag att det skulle vara rejält återfuktande och innehålla hyaluronsyra så den verkligen verkar på djupet. Ögonkräm är så himla svårt att hitta en som är bra, inte rinnig, inte glittrig men ändå ljusreflekterande. Indys ögonkräm är helt oparfymerad, innehåller hyaluronsyra, har svalkande effekt som dämpar puffighet och innehåller även ljusreflekterande- och vita pigment som dämpar mörka ringar. Den är toppen! 

 

Men Therese gillar ju även produkter utanför Indy-segmentet. Här är hennes topp tre produkter som INTE är från Indy Beauty
- Jag gillar REN, de har en rengöring som har AHA och BHA syra i. Den tycker jag är skön. Sen gillar jag verkligen Dermalogica Daily Microfoliant som är lite så ”anti ageing”, den gillar jag verkligen. Och Veganmärket RAW har fina läppprodukter som inte lämnar så mycket färg utan bara ger en skön känsla.

Ta hand om dig själv för din egen skull.

Har du något superbra skönhetstips till alla Lykos skönhetsälskare?
- Min mamma är min skönhetsförebild. Hon har uppfostrat mig att alltid tänka att det inte finns någon press runt skönhet. Hon är vacker och tar hand om sig själv. Det kanske är en klyscha men hon är min förebild inom skönhet. Så det skönhetstips som är det bästa jag har och det enda jag försöker leva efter är: Ta hand om dig själv för din egen skull. Det handlar inte om att dricka vatten eller noppa ögonbrynen utan det ska vara kul och det ska vara skönt och då blir det bra. Det kommer från hjärtat, säger Therese. 

 

av: krizz norman
09 okt, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018