Nästa generations ekologiska skönhetsprodukter är här!

– Jag vill göra ekologisk hudvård till ett självklart val för den nordiska konsumenten, säger Emma Bergkvist, terapeut och grundare av ekodistributören Tree of Brands. Under paraplyet finns ekologisk snippolja, makeup och högteknologisk - och supergrön - hudvård! Lyko Magazine har grävt djupt för att ta reda på allt om nästa generations ekologiska skönhet!

07 maj, 2019
6 gillar
Tove Svanlind och Emma Bergqvist, grundare av Tree of Brands

Emma Bergkvist är en grön hjältinna i själ och hjärta. Med 16 år som Ekologisk hudterapeut, tidigare marknadschef på Weleda, ordförande i NOC (natural, organic cosmetics of Sweden) och vart med och utvecklat ekologisk hudvård på den svenska marknaden har hon nu tagit steget och grundat ekodistributören Tree of Brands.  


- Intresset för naturlig skönhet är enormt. Det gäller NU att vi gör nästa generations produkter tillgängliga. Jag älskar allt som har med natur, odling och skönhet att göra, säger Emma. 

Vad exakt ÄR Tree of Brands?
- Vi är en nordisk distributör som är specialiserade på äkta naturlig, ekologisk hudvård med fokus på resultat. Tree of Brands är inne på sitt tredje år och företaget grundades då vi kände att det är viktigt, ur flera perspektiv, att ekologisk hudvård växer och blir mer tillgänglig. Vi tyckte att utvecklingen på den nordiska marknaden gick alldeles för långsamt och därför ville vi ta in och lyfta fram nya härliga varumärken.

Emma menar på att kundernas efterfrågan på ekologisk och lättanvänd kosmetika, i kombination med nya, trendiga märken, är nyckeln till framgång för alla företag. 


Vilka märken har Tree of Brands valt att jobba med?
- De varumärken som finns på Lyko är:

Marina Miracle, norsk ansiktsvård med unik historia och fokus på spännande ingredienser såsom probiotika och fruktsyra som ger ett enastående resultat och som samtidigt är en unik upplevelse.
Nvey Eco utvecklat på Australisens största utbildningsinstitut för hudterapeuter och en kombination av vetenskap och naturligt. Här arbetar man med stamceller från växter. Unisexa produkter med en lätt textur och en fantstisk känsla på huden.
Lip Intimate Care, världens coolaste intimmärke som verkligen är banbrytande och kaxigt och som inte bara gör superbra produkter utan ockås är en röst för kvinnors rättigheter.

Hur känns det att finnas på skönhetsjätten Lyko?
- Vi vill ju förändra kvinnors skönhetsrutin till att mer och mer använda ekologisk hudvård då vi är helt övertygande om att det är det bästa för huden, hälsan och omvärlden. Att då kunna nå ut till alla härliga kvinnor som handlar på Lyko känns helt fantastiskt.

- Vi vill ju förändra kvinnors skönhetsrutin till att mer och mer använda ekologisk hudvård då vi är helt övertygande om att det är det bästa för huden, hälsan och omvärlden. Att då kunna nå ut till alla härliga kvinnor som handlar på Lyko känns helt fantastiskt


Men då måste vi ju börja med att prata om ”elefanten i rummet”. Intimvårdsprodukter som är lite mer ”härliga” än de som en kan köpa på apoteket ploppar ju upp lite här och där. Vad ÄR Lip Intimimate Care?
- Lip Intimate Care är oljebaserade intimprodukter som både är förebyggande och problemlösare på samma gång. Loggan och förpackningen är verkligen kaxig och jag älskar att de är så snygga att man vill dekorera badrummet med dom. De tar hänsyn till vad våra underliv behöver och bevara såväl pH-balansen som motverkar bakterier och svamp, säger Emma. 


Har du provat Lip Intimate Care själv? Vad tycker du?
- Så klart jag har! Jag har provat alla produkter vi har i vår protfölj!
Just Lip Intimate Care använder jag dagligen för rengöring. De används också flitigt av mina döttrar. Jag tycker väldigt mycket om dom av olika anledningar.

Dels så tvättar de rent väldigt milt utan att klimatet i underlivet störs men också så tycker jag att jag känner mig fräsch under dagen då formulan arbetar för att förebygga bakterier. Jag tycker att det borde vara lika naturligt att ha en Lip Intimate tvättolja i badrummet som en tub med tandkräm. Jag är också säker på att om alla kvinnor slutade tvätta sönder sina sköra blygdläppar och slemhinnor med tvål och vatten och istället bytte ut mot en tvättolja så skulle vi inte ha så mycket problem med våra underliv som vi faktiskt har, säger Emma.

Jag tycker att det borde vara lika naturligt att ha en Lip Intimate tvättolja i badrummet som en tub med tandkräm.
Emma Bergqvist


- Det finns hur många historier som helst om Intimate Lip Care, säger Emma. Det finns de som upplever att de får färre svampinfektioner, de som smörjer flera gånger om dagen då de har så sköra, torra slemhinnor och som fått en otrolig hjälp men också de som bar aälskar att man kan prata intimvård på ett självklart och öppet sätt. De är en riktigt ice-breaker på kundmöten och event, säger Emma. 


Hur kom det sig att ni valde att arbeta med Intimate Lip Care?
- Det känns som ett självklart varumärke i vår portfölj. Det är nytänkande, fräscht, modernt, woman-power-brand och arbetar för exakt samma mål som vi gör. Vi har fått så mycket positiv feedback! Alla vi pratar med tycker om såväl produkterna som varumärket. ”Äntligen” brukar vara en vanlig kommentar. Det är dags att prata om kvinnors underliv och de besvär vi ofta har.

Om vi nu går vidare i ert ”träd” så har ni även tagit över omtalade och etablerade Nvey Cosmetics. Berätta om det varumärket!
- Nvey Eco är ett av världens största ekologiska make-up varumärken. Samtliga produkter är väldigt bra för känslig hud och de är berikade med vitaminer. Då de är helt naturlig, ekologisk make-up så blir det en förlägning av hudvården. Varumärket togs fram för make-up artister men används idag av väldigt många konsumenter runt om i världen. Produkterna är lätta att arbeta med och resultatet är både hållbart och enastående, säger Emma. 

Har du provat produkterna själv? Vad tycker du?
- Jag sminkar mig med dom varje dag, eller, de dagar jag använder smink. Jag älskar foundation, alla tre varianterna, de smälter samman med huden på ett mycket fint sätt och de sitter hela dagen. Rougen "Dawn" är min absoluta favorit och den rika pigmenteringen gör att man inte behöver ta så mycket. En annan personlig favorit är cake eyliner som är superlätt att lägga men som också funkar som brynfärg, säger Emma. 

- Ett tips är att samtliga ögonskuggor går jättebra få intensivare genom att måla med vatten som man kan addera i skuggan, kakan torkar sen och funkar precis som vanligt nästa gång, säger Emma. 

Övriga favoritprodukter är samtliga lipgloss, som är supersnygga, de verkar mjukgörande och sitter väldigt bra på läpparna. Världens bästa corrector, den döljer vilka mörka ringar som helst och jämnar ut ojämnheter i huden.
Mascaran, många ekomascaror blir en besvikelse men den här sitter bra och har en djup svärta, säger Emma.


På Lykos sida står det såhär om Marina Miracle ” Marina Miracle är ett norskt lyxigt varumärke med 100% naturliga ingredienser och världsunik
formula för den som uppskattar effektiv ansiktsvård av mycket hög kvalité.” och det låter ju helt otroligt med en världsunik formula! Berätta mer om det och om varumärket.


- Marina själv är en oerhört driven entreprenör som är väldigt noga med detaljer. Marina ville ha sina produkter på ett mycket speciellt sätt och har därför tillsammans med sin producent utvecklat helt unika tillverkningsmetoder. Sammansättningen av ingredienser hittar man inte heller i något annat varumärke. Hennes produkter är ett fantastiskt hantverk, säger Emma. 

Sammansättningen av ingredienser hittar man inte heller i något annat varumärke. Hennes produkter är ett fantastiskt hantverk

- Jag blev kär i Marinas produkter för flera år sedan när jag första gången testade dom på en mässa. Jag använder allihopa dagligen och varje vecka. Jag tar emot vissa VIP-kunder på behandlingar då jag är ekologisk hudvårdsterapeut och då arbetar jag alltid med Marina Miracle, säger Emma. 


- Vi får även höra historier om dessa produkter väldigt ofta! Så många kvinnor som fått hjälp av Marinas produkter. De är väldigt lätta att använda och det krävs inte så mycket för att få ett jättefint resultat. Vi ville arbeta med Marina Miracle för att det är bland det bästa vi någonsin provat! Vi har så många tacksamma kunder som säger att de aldrig kommer byta ut sina produkter nu när de väl hittat Marina Miracle, säger Emma.

en anti-pollution cream som skyddar mot såväl luftföroreningar, UV-ljus och skärmstrålning. Jätteskön, lätt fuktcreme med probiotika.Här är mina (Emmas) favoritprodukter från Marina Miracle:
- Sweet and Creamy Oil Cleansing – krämig rengöring med probiotika. Den tar effektivt bort make-up, är lätt att skölja av och de goda bakterierna i probiotikan skyddar huden. Herbal face oil – den perfekta sammansättningen av fukt (färsk aloe vera) och vegetabiliska oljor. Allt huden behöver. Den innehåller också massor med olika örtor och kryddor som alla verkar anti-inflammatoriskt och lugnande. Acai Hydra Cream – en anti-pollution cream som skyddar mot såväl luftföroreningar, UV-ljus och skärmstrålning. Jätteskön, lätt fuktcreme med probiotika.

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
07 maj, 2019

Tyck till om artikeln

6 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter