Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sommarens sminktrender med YSL

Den sminkade looken à la Kim Kardashian med contouring och lager-på-lager är inget som syns på säsongens catwalk – i sommar är det mer naturligt och avskalat. ”No-makeup makeup” med en naturlig glowig bas, fjäderbryn och matta läppar känns rätt i sommar. Jag har träffat två av YSL’s sminkexperter för att prata om sommarens sminktrender.

16 maj, 2018

Av: Julia Grufving

 

Till att börja med: Kom ihåg att inte följa trender slaviskt, välj smink du trivs och passar i.  Det handlar mer om att inspireras och ta till sig trender med en egen twist. Så hitta din egen uttrycksform och lek med sminket som accessoar!

 

Vad är sommarens största sminktrender? 

–      Just nu är det hett med naturliga underlag och en hud som utstrålar lyster och en daggfräsh finish. Färgmässigt är det färgglatt och mycket pastell med korn- och marinblå i extra fokus. Ögonbrynen får också gärna vara naturliga och ha en fjäder-känsla med definierade strån. På läpparna är det extra hett med en matt högpigmenterad finish, säger Sofie Johansson, produktexpert YSL. 

 

Vad särskiljer YSL från andra sminkmärken? 

 

–      YSL är lyxiga men har samtidigt en känsla av rock och attityd. En till sak som särskiljer YSL från andra är att sminkkollektionen tar ut svängarna när det gäller färger vilket gör sminket till en trendsättare, säger Sofie.

  

Jag har även träffat Maria Eriksson, make up artist på YSL, för att prata med om sommarens trender i YSL sminkkollektion. Vi tittade närmare på Touche éclat- basprodukter, det nya matta läppstiftet Tatouage, och två smarta paletter för ögon och bryn.

 

 

  

YVES SAINT LAURENT TOUCHE ÉCLAT BLUR PRIMER

 

En lystergivande primer som slätar ut och ger en jämnare hudtextur, en ”blur-effekt” (tänkt blur i Photoshop). Den ger även ett lätt gyllene skimmer. Använd under din foundation.

 

 

YVES SAINT LAURENT TOUCHE ÉCLAT LE TEINT 

 

Lysteraktiverande foundation som reducerar glåmighet och ger huden glow. Innehåller SPF 22 och sitter i upp till 8 timmar.

 

 

YVES SAINT LAURENT TOUCHE ÉCLAT

 

Touche eclat concealern är en av YSL’s storsäljare och paradprodukt. Att den kallas ”trollstaven” är faktiskt inte taget ur luften. Denna multiprodukt är en kombinerad highlighter och concealer och är dessutom väldigt smidig att använda. Man pumpar upp den flytande krämen till penseln genom att trycka på en knapp, väldigt smidigt! Under ögonen tycker jag den inte täcker tillräckligt för att ha ensam, men den fungerar perfekt som en highlighter över concealern. Touche eclat slätar ut fint och gör att concealern inte lägger sig inte i veck. Touche eclat har en given plats i handväskan.

 

–      Det går också bra att använda Touche eclat som highlighter på kindbenen, längs näsryggen, längs amorbågen och precis under ögonbrynen för att skapa en strobing-effekt. Lägg i ögonvrån för att ljusa upp blicken, säger make up artisten Maria Eriksson.

  

 

 

YVES SAINT LAURENT DESSIN DES LÈVRES NATURAL

 

Forma läppkonturen och fixera färgen på dina läppar med en läppenna som grund. Den här pennan ger rena, jämna linjer och är smidig att applicera. Den är något krämig i sin konsistens vilket gör att den sitter bättre. Grunda med återfuktande läppbalsam, därefter läppenna. Avsluta med ditt favoritläppstift.

 

 

 

YVES SAINT LAURENT TATOUAGE 

 

YSL Tatouage Couture Matte är ett högpigmenterat matt läppstift. Den snedställda applikatorn gör det enkelt att applicera och forma läppstiftet med precision i läppkanten. Läppstiftet finns i 18 matta nyanser.

 

–      Förbered gärna läpparna innan med ett återfuktande läppbalsam, annars kan läppstiftet krackelera efter några timmar om man har torra läppar. När läpparna är återfuktade sitter Tatouage väldigt bra och ger ett naturligt och snyggt resultat. Det här krämiga läppstiftet går även bra att använda som cremerouge, säger Maria.

 

 

YVES SAINT LAURENT COUTURE PALETTE BALLETS RUSSES

 

Den här praktiska ögonskuggpaletten har 5 ögonskuggor i olika färger, med matt eller pärlemor-finish. Färgen är högpigmenterad, sitter länge och ger ett väldigt jämnt och fint resultat.

 

–      De här ögonskuggorna är så intentiva att de även går bra att använda som ett substitut för eyeliner – tryck försiktigt in ögonskuggan vid fransraden. Gör gärna detta innan bas-makeupen, säger Maria.

 

  

YVES SAINT LAURENT COUTURE BROW PALETTE

 

En all-in-one-ögonbrynspalett för att tämja, forma och fylla i brynen, för en naturlig look. Använd någon av de mörkare nyanserna för att fylla i mellanrum mellan stråna och borsta ut den ljusare nyansen för att forma hela brynet. Paletten innehåller också en minipincett och en vinklad ögonbrynsborste – praktiskt när du är på språng! Och som Maria sa när jag frågade hur man får till jämna ögonbryn: ”Tänk att ögonbrynen är syskon, inte tvillingar. Då känns det genast lite lättare.” 

 

  

 

 

 

16 maj, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019