Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Yvonne Ryding: ”Det jag brinner för allra mest är att utveckla hudvårdsprodukter.”

Beautyqueen Yvonne Ryding är modell, entreprenör och driver i dag sin egen hudvårdsserie sedan 23 år tillbaka. I en intervju med Lyko Magazine berättar hon om skönhetsknep, om sin passion för hudvård och om framtagningen av sina hudvårdsprodukter.

25 maj, 2018

Av: Julia Grufving

 

1984 vann Yvonne Ryding Miss Universum, som är världens största och mest prestigefyllda skönhetstävling. Miss Universum var med den tidens mått mätt världens tredje största tv-program, efter OS och fotbolls-VM. Sedan dess har Yvonne jobbat som modell, konferencier, programledare och startat sin egen skönhetsserie.

 

Vem är du Yvonne?

 

–      Jag är en glad och utåtriktad 55-åring som gillar fart och fläkt. Det jag brinner för allra mest är att utveckla hudvårdsprodukter.

 

Yvonne har jobbat med hudvård i 23 år och tillsammans med kemisten Lena har hon tagit fram och utvecklat produkterna genom åren. 

 

 

 

 

 

–      Många hudvårdsföretag köper färdiga recept till sina produkter, men för mig är det viktigt att jag förstår ingredienserna och att jag står bakom allt jag stoppar i mina produkter.

 

Produkterna har från start producerats i Sverige och fabrikerna ligger i Gustavsberg i Nacka och i Falun.

 

–      Min vision har alltid varit att bidra med arbetskraft i Sverige, och sen är ju lokalproducerat en viktig miljöaspekt. 

 

Vad särskiljer Yvonne Ryding hudvård från andra hudvårdsmärken?

 

–      Jag har varit ganska tjuring med produkternas egenskaper. Min serie är baserad på naturliga ingredienser och aktiva ämnen i en terapeutisk dos. Det är också viktigt att ha rätt mängd av aktiva ämnen, för att det ska ge resultat och det är något jag och kemisten Lena har lagt extra mycket krut på.  Därtill har jag till exempel valt att utesluta solskydd i mina produkter, för att skulle innebära en hel del kemiska ingredienser.

 

Aktiva ämnen kan vara till exempel fuktgivare från havet, såsom Hyanify. Samtliga produkter är alkoholfria, parabenfria och inte testade på djur.

 

Hur ser processen med att ta fram produkterna ut?

 

–      Ofta är det önskemål från konsumenter som har inspirerat mig till att ta fram nya produkter. Deodoranten är ett sådant exempel. Mitt stora intresse för mikrobiologi har gjort mig extra nördig när det gäller ingredienser. Av den anledningen har jag valt att aldrig använda burkar, för att undvika allt för mycket konserveringsmedel.

 

 

Yvonne berättar att hon tänker väldigt praktiskt när det gäller att ta fram produkterna. Det ska vara enkelt att använda och produkterna ska ha flera funktioner. Till exempel kan badoljan användas som kroppsolja om man har extra torr hud, och eftersom den är baserad på vegetabiliska oljor kan den kan även användas som sminkborttagning, säger Yvonne.

 

 

Varför heter vissa produkter i sortimentet ”Spa”?

 

–      Jag döpte serien till Spa för att jag vill att man ska kunna ge sig själv en riktig spabehandling hemma, en lugn och skön stund. Serien innehåller bland annat ansiktsmasken Spa facial peeling/mask. Som namnet antyder är det en ansiktsmask och peeling i ett.

 

Om du fick välja en favoritprodukt från Yvonne Ryding, vilken skulle det då vara, och varför?

 

–      Det är lite olika beroende på tidpunkter på året, men just nu är det helt klart fuktserumet Multi lift facial serum. Den återfuktar huden väldigt effektivt och ger en strålande lyster.

 

 

När jag frågar vad hemligheten bakom välmående hud är svarar Yvonne att det inte går att komma ifrån ordentlig rengöring morgon och kväll. Sen kommer man långt med ansiktsvatten och fuktkräm. Peeling är också väldigt bra, det fungerar lite som hudens motion, och ger huden bra spänst. Peeling ökar genomströmmingen av blod samtidigt som den tar bort gamla hudceller, berättar Yvonne.

 

 

Vad gör du med ditt hår?

 

–      Jag använder sulfatfritt schampo då det är skonsammare för hår och hårbotten. Jag har faktiskt märkt att mitt hår har växt bättre sedan jag började använda sulfatfritt. Jag tvättar håret ungefär en gång i veckan och då lägger jag ner mycket tid på styling efteråt. Först fönar jag håret för att undvika friss, sen böjer jag till håret med en värmeborste från Remington för att få upp volym. Jag undviker torrschampo och annat sånt klet som sätter sig i hårbotten. Det funkar ju som nödlösning ibland, men det är nog inte så bra att ha i varje dag. 

 

 

Vilket är ditt bästa skönhetstips?

 

–      Först och främst: less is more. Sen tror jag på kombinationen av inre och yttre vård. Man kan inte köpa en massa målarfärg och måla på en gammal flagad panel och tro att det blir bra, precis fungerar det med huden, avslutar Yvonne.

 

 

Spa facial peeling/mask

 

Som namnet antyder är detta en ansiktsmask och peeling i ett. Den innehåller enzymer från papaya, risgranulat och frön från svartavinbär som återfuktar huden och samtidigt rensar bort gamla hudceller.

 

 

Duo action gel

 

Ett antirynk-serum paketerat som praktisk roll on. Peptider stramar upp och förminskar fina linjer och djupare linjer såsom ”bekymmersrynkan” mellan ögonbrynen. Används efter rengöring, innan serum och hudkräm.

 

 

Spa multi-lift facial serum

 

En riktig fuktboost för huden som reducerar fina linjer och slussar in fukt i huden. Serumet innehåller bland annat enbärsskottsextrakt som har en hög koncentration av antioxidanter, som verkar fuktbevarande. Serumet används bäst under ansiktskräm. 

 

 

Spa bath milk

 

En badolja baserad på raps- och solrosolja som verkar lugnande och skyddande för huden.  Oljan har en svag doft av citron. Badoljan funkar även bra som kroppsolja där man är väldigt torr. (om man som jag har ”krokodilhud” på skenbenen efter en lång vinter…) Den funkar också bra som sminkborttagning.

 

 

25 maj, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019