Lyko vårtrender 2019

Det är alltid svårt att säga att någonting var en ”trend” för ens vågen är över och vi ser tillbaka och inser att, jo, men mörkbrun lipliner var en grej och trådsmala ögonbryn en annan. Men det finns faktiskt några saker som vi KAN förutspå. Eftersom mycket inom mode och skönhet går i cykler kan vi försöka gissa vissa saker och det finns faktiskt företag som röstar fram årets färg varje år. Och vi ska prata mer om JUST DET i denna lilla trendspaning från Lyko Magazine 2019!

14 maj, 2019
8 gillar

Här kommer fem trender inom skönhet som Lyko förutspår kommer bli stora under 2019. Detta är ju ingen exact sience men det kan vara lite roligt att försöka naila vad som kommer hända! Ok, så here we go:


Trend 1:
Pärlor.


Förr i tiden var pärlor en symbol för månen och ansågs ha magiska krafter som kunde bringa lycka och långt liv. Pärlor har äve använts i medicinskt syfte, en gubbe i japan åt två äkta pärlor varje dag och levde tills han blev 94. Dyrt men ptja…han levde ju ganska länge. Pärlor symboliserar också renhet och kärlek och så är de supernsygga! Vi har sett stora klämmor, hårnålar och hårsmycken ett tag nu, och det kommer att fortsätta. Men nu vill vi kombinera den looken med tidlösa pärlor. Pärhalsband, pärlörhängen och pärlor i håret är superinne i år och är lika snyggt som det är klassiskt. Du kan inte göra fel med pärlor. Kolla här på Lykos fantastiska utbud!
Trend 2.
Korall och gult.


Gult är ju verkligen den nyans som har DOMINERAT alla catwalks from i höstas. Modeindustrin vill verkligen att vi ska ta till oss den där härligt, solgula nyansen som är fruktansvärt glad och vacker och oerhört svårburen (i alla fall för mig som har en…mja, låt oss säga ”degig” hudton) Men det är inte bara i modeindustrin som gult trendar, även i makeupens underbara värld ser vi det på ögonskuggor, eyeliners och läppstift! Roligt och kul med gul! Det finns en till nyans som trendar. Varje år utser färgföretaget Pantone ”Årets färg” och i år avslöjade Pantone Color Institute att årets färg 2019 är Pantone® 16-1546 Living Coral. Colourhouse.se översätter motiveringen så här till svenska: "Denna korallfärg symboliserar havens betydelse, korall-reven vi så gärna vill behålla och ta vara på. Färgen är också en av de vackraste blomfärgerna, fruktfärgerna, som den glädjespridare världen behöver." Naturligtvis drizzlar dessa två kulörer ner till makeup och hårprodukter och du klan ju hitta en hel hög med läckra nyanser här hos oss på Lyko!Trend 3.
Hållbart och extra snällt

I Gretas kölvatten ser vi fler och fler företag som faktiskt gör snälla saker. Inte bara ”tar bort parabener” (för att marknaden har blivit galen och rädda för ett konserveringsmedel som använts i över 70 år.) utan som VERKLIGEN gör skillnad och som jobbar med hållbarhet på en massa olika sätt. Organiska och ekologiska företag blir större, starkare och framförallt BÄTTRE.
Indy Beauty tillexempel som redan från början kört oerhört hårt på sin veganska linje, Maria Nila som planterar träd och rensar hav över hela världen och skönhetsjätten L’Oréal som vet att de har ögonen på sig och faktiskt satsar STENHÅRT på hållbar innovation. Målet är att innan år 2020 se till att 100 procent av företagets produkter bidrar till en gynnsam utveckling av miljön eller samhället. Det är ett bra mål! Och det är många företag som jobbar på liknande sätt, men det är inte alla som skryter om det. Idag går det snabbt med googlingfingret att ta reda på om ett företag är snällt på riktigt eller bara låtsas göra det med sk. ”green washing” (när de använder kanske en brun förpackning med en avocado på för att verka miljövänlig när de verkligen inte är det)Trend 4.
Minimera och multitaska.

Efter K-beautys enorma produktkonsumtion går trenden nu mer mot att dra ner ANTAL produkter och istället göra de produkter som väl används superhögpresterande. Vi vill inte använda engångsartiklar, vi vill ha multifungerande artiklar som gör flera saker samtitidig och som gör det bra! Lip/cheek tint, multipennor som används på ögon, bryn OCH läppar samt byggbara foundations, rengöringspriodukter som rengör hår, tar bort makeup och gör kroppen fräsch. Allt på samma gång!
Trend 5.
DIY – do it yourself.

Det absolut bästa du kan göra för din hy (förutom spf) och välmående är att gå regelbundet på ansiktsbehandlingar hos en duktig hudterapeut (jag rekomenderar självklart Concept Skin, de är FANTASTISKA) men, mellan behandlingarna finns det idag så OTROLIGT mycket spännande och nytt som du kan göra för att hålla hud och kropp tipptopp! Vad sägs om LED-ljus, microström, sidenörngott, UFO-ansiktsmasker och jonterapi? Så himla mycket kul!

Låt mig bryta ner det då det kräver lite mer förklaring. Dr Gross har en ansiksmask (som ser ut som ett hockeymålvaktsskydd) med 162 LED-lampor som på bara 3 minuters användning per dag jobbar kraftfullt mot anti-age och inflammationer i huden. NuFace Trinity är en liten apparat som du drar över ansiktet 5-10 minuter om dagen några dagar i veckan och genom microström så får huden spänst, linjer reduceras samt förstärker ansiktskonturen. And it WORKS! Sidenörngott kanske inte låter så high tech, men det är fantastisk för att minska slitaget på hår, minska sovrynkor i ansiktet, materialet andas, suger inte åt sig nattkrämen, ger glow till hyn och är dessutom väldigt snygga! Foreos UFO-apparat har ni säkert hört talas om. Det är ett oerhört snabbt sätt att få ner en hel sheetmask i din hy på bara några minuter med värme, kyla och annat spännande! Talika är ett företag mest förknippat med riktigt bra fransnäring men de har SÅ mycket mer. Talika Pigment Control hjälper dig att ta bort pigmentfläckar med bla grönt ljus och den spännande lilla musslan Light Duo jobbar med bla jonterapi som hämmar inflammationer och drar igång kollagenproudktionen. SÅ MYCKET SPÄNNANDE PRODUKTER!!!!


AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion


14 maj, 2019

Tyck till om artikeln

8 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter