Modulär hårvård med svenska Martinsson King

Tänk dig att du kan ge ditt hår EXAKT vad det behöver NÄR det behöver det! Martinsson King heter företaget som lär dig att bli din egna kemist, rakt i handen I DITT EGNA BADRUM! Det är detta som kallas modulär hårvård och det hör definitivt till framtidens koncept. - Detta är väldigt spännande produkter som kommer att revolutionera hårvårdsvärlden, säger Catrin Sköld, senior stylist på Lyko Concept och Education Manager på Martinsson King.

10 okt, 2019
7 gillar

– Precis som med huden så ändras hårets förutsättningar och krav hela tiden, även under dagen, men med dessa smarta och innovativa produkter kan du ge håret skräddarsydd hjälp precis när som helst, säger Catrin som nu har arbetat med Martinsson King i ett år.

Catrin Sköld, Senior Stylist på Lyko Concept och Educational Manager på Martinsson King.

Grundarna till Martinsson King heter David Glover, stjärnfrisör från Melbourne och entrepenören Anders Sjöstedt från Malmö. De träffades i New York för tio år sedan, Anders hade då bott där ett halvår redan och David var “fresh off the boat” men med en tydlig vision.

Hur var det när du och Anders bestämde er för att ”slå era påsar ihop” och starta företag tillsammans? Vems idé var det med hårvård?
- Vi började prata om det för fem år sedan. Jag har jobbat som hårstylist hela mitt liv, först med fotograferingar och modevisningar, sedan för olika brands som Kevin Murphy och Davines. Anders bakgrund är inom entreprenörskap och digital transformation, så det kändes naturligt att kombinera våra erfarenheter, säger David.

Så jag känner bara: WOW! Vilka produkter detta är!

Att starta upp ett helt nytt hårvårdsmärke på en marknad som sedan länge känns mättad är oerhört modigt. Hur kommer det sig att ni vågade dra igång Martinsson King?
- Det började med att Anders frågade mig: “Med alla produkter som finns på marknaden idag, varför är alla kvinnor vi känner så missnöjda med sitt hår?” Det satte igång allting. Marknaden är inte mättad, för alla erbjuder ju egentligen samma sak, säger David.

- Vi behöver flexibla hårprodukter som vi kan forma efter våra behov. Vårt hår är ju inte samma från dag till dag och inte heller från rötter till toppar.
Grundarna av Martinsson King, Andreas Sjöstedt och David Glover. Men vad är då det unika med Martinson King-produkterna och konceptet?
- Vi behöver flexibla hårprodukter som vi kan forma efter våra behov. Vårt hår är ju inte samma från dag till dag och inte heller från rötter till toppar. Till exempel, om du har fint eller tunt hår så köper du ett volymschampo, men det ger inte ditt hår någon fukt, så du får torrt hår, framför allt om det är färgat. Kombinerar du det med en återfuktande produkt, blir håret platt igen.  Du ska inte behöva anpassa dig efter produkterna, de ska anpassa sig till dig. De ska också ha högsta möjliga prestanda och vara så miljövänliga som möjligt. Vi kallar det “personal, professional, pure”. En ganska uppenbar tanke, men det har tagit fem år att få rätt lösning, säger David.

 

Martinsson Kings produkter genomsyras av de tre ”P:na” - Personal, Professional och Pure.  

Personal – står för att DU blandar själv din perfekta mix av schampon, balsam och serumboosters som du mixar direkt i handen. Detta kallas för Modulär hårvård.

Professinal – står för att detta är högkvalitativa, professionella frisörprodukter skapade av världsfrisören David Glover. De är lågmolekylära, smarta,. Bygger upp ditt hår och ger ett långvarigt resultat.

Pure – står för att det är veganska, naturliga produkter i smarta förpackningar med minimalt antal ingredienser. Allt är nedbrytbart, cruelty-free, veganskt och klimat-smart.

Catrin Sköld som är Senior Stylist på Lyko Concept träffade David Glover för lite mer än ett år sedan under Stockholm Fashion Week. Ljuvt samtycke uppstod och David skickade med Catrin de produkter han ville utveckla för att få hennes feedback.
- Redan där och då kända jag att detta var nåt unikt! Varför har ingen tänkt på att göra modulär hårvård innan? Det finns ju jättemycket modulär hudvård! Hårets förutsättningar ändras ju också, både från dag till dag men även UNDER dagen!

Catrin har arbetat som frisör på Lyko Concept i över fem år och har lång erfarenhet av hårvård och olika produktserier. Hon berättar att trots att produkterna är så effektiva är de även supersnälla mot hår och hårbotten.

- Jag är ett typiskt ”eksembarn” och jag är allergisk mot typ allt. JAG kan använda dessa produkter utan problem vilket är fantastiskt! Och om jag kan så kan alla. Så jag känner bara: WOW! Vilka produkter detta är, säger Catrin.

Ja men vad är grejen med Martinsson King då? JO! Idag består serien av 11 produkter. Fyra produkter ingår i serien ”Wet Line”. Sedan har vi den ”modulära effekten” med det som kallas för ”Infusion Serums”. Det är HÄR den modulära magin börjar! Med dessa tre olika serum, Volume Infusion, Hydrating Infusion och Smoothing Infusion, kan du bygga och blanda den effekt du är ute efter. Serumen kan blandas i både shampot, balsamet OCH användas för sig själv på både blött och torrt hår!

Men hur GÖR jag då?
- Det är mycket enkelt. Först väljer du schampo och balsam - har du lite tunnare hår väljer du Essential, för lite tjockare hår väljer du Vital. Om du vill kan du sedan lägga till serum beroende på vilka behov du har. Volume för lyft, Hydrating för fukt och Smoothing för glans och anti-friss. Vår JBF Volume-spray ger dig ytterligare volym och JBF Texture ger lite mer rufs. Smexy är en flexibel hårspray du själv kan ställa in för olika styrka. Sedan har vi vår Invisible Cleanse, ett helt osynligt torrschampo som också är lite fuktgivande. Alla våra produkter har samma doft, vår egen Martinsson King-doft, som jag utvecklat på plats hos ett parfymföretag i Grasse i Frankrike, säger David.

Men, inte nog med det!
- Du kan använda ALLA produkter både i blött OCH I TORRT HÅR! Så detta minskar platsen i ditt badrum och kostnaderna för inköp drastiskt, säger Catrin!

Förpackningarna är inte bara snygga, de är så genomtänkta också. Korken är en ”snapp-kork” som du kan trycka på med en hand och det finns ett gummihölje längst ner så man får bra grepp när de blivit blöta i duschen. Serumen har pump så man enkelt ska kunna blanda dem med schampo eller balsam i handen.


 

 

Hur känns det att ni nu lanserar på Lyko, nordens största e-handel för skönhet?
- Superkul. För några år sedan fanns det ju lite motsättningar mellan salonger och online-butiker, men jag upplever att det nästan helt försvunnet. Alla accepterar att frisörer behövs för att hjälpa kunderna att hitta rätt produkt, men också att det ibland är smidigast att köpa på nätet.  Det är viktigt att de stärker varandra, säger David.


Hur ser framtiden ut? Vilka produkter kommer och finns det mer unika idéer hos er?
- Vårt mål är att hålla vårt sortiment så koncentrerat som möjligt, och bara släppa produkter som verkligen behövs. Det kommer definitivt några fler serum, till exempel för en friskare hårbotten. Vi släpper också två olika paste för kortare hår och en lotion för lockar. Det kommer också ett torrschampo-skum som är helt fantastiskt, säger David.

Vad är Modulär Hårvård?

Modulär hårvård innebär att du själv kombinerar och blandar olika produkter så att du får exakt det resultat du vill ha. 

Martinsson King har två olika schampo och balsam, för tunnare och tjockare hår. Dessa kan du sedan kombinera med olika serum, direkt i handen, för att styra effekten. Känns håret frissigt blandar du i några pumpar Smoothing i ditt schampo. Vill du ha ett helt viktlöst balsam som bara fuktar, lägger. du till några droppar Volume. Alla serum kan också användas för styling, så du kan till exempel använda Volume närmast hårfästet där du vill ha lyft och Hydrating på längderna där det är torrt.

 AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion10 okt, 2019

Tyck till om artikeln

7 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019