Professionella Source Essentielle tar hållbarhet till en helt ny nivå

"- Det förväntas mer av dagens företag. Det gäller att vara etisk, ta ansvar för miljön, anställda, leverantörer men även samhället. Jag anser att det är viktigt med en hållbar utveckling och tillväxt. L’Oréal, som en storspelare inom skönhetsbranschen, har ett stort ansvar och behöver föregå med gott exempel" säger Ingrid Nielsen på L’Oréal. "- Source Essentielle har tagit hållbarhet till en ny nivå tycker jag. Det är en hållbar approach i hela värdekedjan. Från vilka ingredienser den innehåller, hur de är framtagna, produktion, transport till konsumtion." Men kan en naturlig produkt hålla professionell nivå? Och hur fungerar Source Essentielles påfyllningsstationer? Lyko ger dig svar HÄR!

13 feb, 2019

Berätta om Source Essentielle, vad är det unika med produkterna?
- Source Essientielle Professionnel- hårvård med hållbarhet i fokus. Den tar vara på allt det fina vi har i naturen. Det kan man även se på hur de har arbetat med ingredienserna i produkterna, varje schampo är berikade med torkade blomblad eller växtblad. Exempelvis är Delicate schampot berikad med Ringblomma som är känd för sina anti-inflammatoriska egenskaper samt Kamomill som är välkänd för sina lugnande egenskaper. Formulan som innehåller 80–100% ingredienser av naturligt ursprung. Den är dessutom vegansk som innebär att det inte innehåller några ingredienser som härstammar från djurriket. Att formulan inte innehåller några syntetiska färgämnen eller syntetiska dofter gör att den både är skonsam samt har en behaglig doft, säger Ingrid. 

- Source Essentielle har tagit hållbarhet till en ny nivå tycker jag. Det är en hållbar approach i hela värdekedjan. Från vilka ingredienser den innehåller, hur de är framtagna, produktion, transport till konsumtion, säger Ingrid.


- Source Essentielle har tagit hållbarhet till en ny nivå
IngridBerätta om teknologin bakom innehållet i produkterna. Vad är det som gör Source Essentielle till professionella produkter?
- Ytaktiva ämnen är det som ger schampo sina rengörande egenskaper, att håret känns mjukt samt ger glans efter tvätt. Dessa behövs för att få bort oljor, rester av stylingprodukter, smuts och även föroreningspartiklar som vi utsätts för dagligen. Målet med Source Essentielle var att skapa samma resultat och kosmetiska känsla som ett traditionellt schampo, fast med ingredienser från naturligt ursprung. Allt här i livet handlar om balans, likaså är det hemligheten bakom teknologin som L’Oréals forskningsteam har tagit fram. Teknologin baseras på en noggrant avvägd balans mellan ytaktiva ämnen och kosmetiska agenter. Vilket gör det möjligt att erbjuda produkter med ingredienser av naturligt ursprung utan att kompromissa på resultatet som förväntas av professionella produkter, säger Ingrid. 

 

Vilket gör det möjligt att erbjuda produkter med ingredienser av naturligt ursprung utan att kompromissa på resultatet som förväntas av professionella produkter
Ingrid


Vad räknas som en naturlig ingrediens och vad är ingredienser av naturiligt ursprung?

- Vi skiljer på naturlig ingrediens och ingrediens av naturligt ursprung för att vara transparent om våra ingredienser. Naturlig ingrediens är av vegetabiliskt, mineraliskt eller marint ursprung som inte har omvandlats på något sätt. Medan naturligt ursprung innebär att den är oförändrad från sitt naturliga tillstånd eller om den har bearbetats, men bibehållit mer än 50% av sin molekylära struktur från den ursprungliga växtkällan. L’Oréal utgår från internationell ISO standarder när de gör denna uppdelning, säger Ingrid. 

 


Berätta om förpackningarna. Vad tycker du om utseendet? Vad består dem av?
-Jag gillar verkligen designen på flaskorna, även här har miljövänlighet och hållbarhet haft en stor betydelse. Flaskorna är ofärgade vilket gör att man ser produkten med de torkade blombladen i. De är designade så de går att stapla samt deras kubform gör de optimerade för transporter där man utnyttjar all yta som finns när de fraktas, vilket i sin tur innebär färre fordon. Sen att de går att fylla på i salong för att ytterligare minska sin miljöpåverkan är ju bara ett plus, säger Ingrid.

Var kommer det att finnas ”påfyllninsstationer” och hur kommer det att fungera?
-Eftersom Source Essentielle är professionell hårvård finns vi hos frisörer runt om i landet, det är upp till varje frisörsalong om de vill ta in vår shampobar som är vår påfyllningsstation. Det som är det fina med påfyllningsstationerna är att efter 3:e påfyllningen har man minskad sin klimatpåverkan med 35%. Konsumenten betalar även 30% mindre än ordinarie schampo för att skapa ytterliga ett incitament för konsumenten att göra ett hållbart val. Bra för dig och plånboken, säger Ingrid.

 

Berätta om Source Essentielles syn på transparens. Varför är det viktigt för dem att vara helt genomskinliga när det kommer till ingrediensval, förpackningar osv?
- För att hjälpa konsumenter att göra hållbara beslut är det viktigt med transparens därför finns det en tydlig beskrivning av huvudingredienserna. Samt vilken procentandel som består av ingredienser med naturligt ursprung. De sista procenten behövs för att säkerställa den sensoriska egenskapen samt bevarande av formulan. Exempelvis så innehåller nourishing schampot 96% ingredienser från naturligt ursprung medan Daily schampo samt Delicate schampo innehåller 80%. Maskerna och balsam innehåller 99% ingredienser från naturligt ursprung. Oljorna innehåller 100% ingredienser från naturligt ursprung och de är dessutom Eco-certifierade.’’Eco-friendly’’ har ju verkligen blivit en trend, det känns som de flesta varumärken antigen lägger till en liten mängd av en ekologisk ingrediens och plötsligt blir produkter ’’eco-friendly’’ men vad är det egentligen och hur stor del av produkten är verkligen ekologisk eller naturlig eller handlar bara om ett nytt sätt att marknadsföra? säger Ingrid.

 

’’Eco-friendly’’ har ju verkligen blivit en trend, det känns som de flesta varumärken antigen lägger till en liten mängd av en ekologisk ingrediens och plötsligt blir produkter ’’eco-friendly’’ men vad är det egentligen och hur stor del av produkten är verkligen ekologisk eller naturlig eller handlar bara om ett nytt sätt att marknadsföra?
Ingrid

 

Hur gör jag då för att skräddarsy min rutin från Source Essentielle?


- Det går att kombinera båda steg som man vill (rengöring och vård) beroende på vilken hårtyp du har och vilket resultat du vill uppnå. Daily schampo och conditioner ger en väldigt naturlig känsla på håret. Nourishing schampo, balm (inpackning) och oil är intensivt näringsgivande som passar torrt och känsligt hår. Delicate schampo passar till den som har en känslig hårbotten och är dermatologiskt testad. Radiance balm (inpackning) och oil förlänger färgens hållbarhet och ger glans. Min personliga favoritprodukt är Radiance Oil. Jag använder den på kvällen och värmer upp några droppar i händerna och fördelar i längderna, sedan flätar jag hålet i en lös fläta. Det som jag gillar mest är doften väldigt behaglig och avslappnande, den är berikad med jasmin och har en bas av vit mysk. Sedan den finaste detaljen är den torkade lavendelstammen i gör att det blir en inredningsdetalj bredvid sängen, säger Ingrid.

 

Source Essentielle är en produktserie i raden av mer ekologisk och miljövänliga produktlinjer från L'Oréal. Vad betyder hållbarhet för er?
- Det förväntas mer av dagens företag, det gäller att vara etisk, ta ansvar för miljön, anställda, leverantörer men även samhället. Jag anser att det är viktigt med en hållbar utveckling och tillväxt. L’Oréal som en storspelare inom skönhetsbranschen har ett stort ansvar och behöver föregå med gott exempel. L’Oréal vill genom sin hållbarhetsplan sätta en ny industristandard, genom Sharing Beauty With All har de satt upp ambitiösa åtaganden för 2020 inom fyra områden: hållbar produktion, hållbar innovation, hållbar livsstil och hållbar utveckling av samhället.

En del av dessa åtaganden handlar om att reducera vårt avtryck på miljön, öka det sociala värdet av våra produkter och stödja de samhällen som producerar våra produkter. Detta innebär att de har en holistisk syn på hållbarhet och engagerar sig i hela värdekedjan, från produktdesign till distribution, inklusive produktionsprocess och inköp av råvaror sker på ett hållbart sätt, säger Ingrid. 

- Det kan nog finnas en viss tro hos konsument att naturliga produkter inte skulle kunna ge samma resultat som traditionella.
Inger

 

Och som en liten rolig avslutning, berätta om Elle Beauty Awards vinsten - det är ju fantastiskt! 
- Varje år röstar alla skönhetsredaktörer på ELLE världen över på sina skönhetfavoriter genom året. I år så vann SOURCE inom kategorien: Årets schampo.
Motivering:
”Den här kubförpackningen har en speciell plats på min badrumshylla. Jag är inget fan av naturliga produkter generellt, men den här har vunnit mitt hjärta då den reder ut och rengör milt och perfekt.” säger Michaele Batinic, Beauty editor, ELLE Kroatien.

- Det kan nog finnas en viss tro hos konsument att naturliga produkter inte skulle kunna ge samma resultat som traditionella. De som jobbar som skönhetsredaktör hos ELLE får ju varje år hundratals produkter som de testar och recenserar, därför är jag väldigt stolt över att SOURCE klarade sig igenom det och lyckades ta hem priset, säger Ingrid.

 

Av: skönhetsredaktör krizz norman13 feb, 2019

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019