Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Gör skägget redo för våren!

Under hela hösten/vintern har skägget varit en stor del av mannens personlighet, nästan lika viktig som frisyren. Lykos skönhets-, doft- och groomingexpert Alexander Catalan hjälper dig att få kontroll över ditt skägg inför våren!

05 apr, 2017

Många män har ingen riktig kontroll över sitt skägg. För vissa blir det snabbt vildvuxet, andra måste odla i månader… Det viktiga är dock inte hur kraftig skäggväxt man har, utan hur man ansar, trimmar och sköter det. Här har du steg-för-steg hur du tar hand om ditt skägg.

 

Steg 1: Rengöring

 

Börja med att tvätta skägget med ett skäggschampo. Viktigt att använda sig av ett schampo som är anpassat till skägg för att få bästa resultat och slippa irritationer. Bulldogs skäggtvätt fungerar som ett 2i1-schampo och balsam. Den är berikat med Aloe Vera som lugnar huden och återfuktar den rikligt.

 

 

Steg 2: Skrubba

 

Glöm inte borta att även skrubba huden under skägget, minst en engång per vecka. Var noga med att gnugga in skrubben ända in i botten. Om du har kilande skägg beror det oftast på en irriterad hårbotten som kan leda till svamp och klåda. Skrubben tar bort döda hudceller under skägget och bidrar till ett friskare hud. Torka sedan skägget lätt med en handduk.

 

 

Steg 3: Klipp & ansa

 

Nu kan du börja ansa, trimma och fixa. Prova på olika stilar som passar din ansiktsform. Har du ett rundare ansikte skapar du längd genom att låta skägget växa nedanför hakan, har du däremot ett avlångt och ovalt ansikte, så lämna längre skäggväxt på kinderna och ansa hakan mer. Raka bort allt hår som växer under toppen av struphuvudet (adamsäpplet) och även ovanför kindbenen för att få snygga kanter och linjer.

 

 

Steg 4: Borsta, kamma, balsam!

  

Borsta/kamma ut skägget med den lilla smidiga kammen från Sharper of Sweden innan applicering av balsam för att få ut eventuella trassligheter. Gnugga sedan in några droppar av balsam mellan handflatorna och massera noggrant i skägget. Beard Monkey Hair Conditioner Lemongrass är berikat med argonolja som mjukgör på djupet och tillför glans. Ta hjälp av en borste/kam så att den fördelas jämnt mellan varje hårstrå. Låt produkten få torka in. Har du kortare hår appliceras produkten direkt på skägget. Nu har du ett friskt hår att jobba med!

 

 

 

Steg 5: Styling

 

Nu när oljan fått sitta en stund har du kommit till det roligaste momentet som är att få kontroll över ditt skägg och din skäggväxt genom att forma till den formen du önskar. Välj ett skäggvax som är lätt att jobba med.

Har du hårstrån som är extra svåra rekommenderar jag att du då istället använder ett mustaschvax från Beard Monkey som är ett oparfymerat vax vad med stadga. Ta hjälp av kammen även här för att fördela vaxet. Nu är skägget redo för vårens solstrålar!

 

 

 

05 apr, 2017
Alexander Catalan
Alexander Catalan

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018