4 experter om höstens stora trendfärger

Det som är så bra med Lyko Magazine är att du alltid kan lita på att du får de senaste trendrapporterna DIREKT från hästens mun! …eller hästarnas? Äsch, jag menar ju EXPERTERNAS munnar såklart! Nu när Lyko kör sjukt bra priser på nagellack och läppfärger är det ju kul att få veta vad som faktiskt är trendigast hösten 2019. Läs här nedan vad våra fyra, sjukt heta, skönhetsexperter har att säga om höstens härligaste nyanser!

01 okt, 2019
8 gillar
Nagelexperten Frida SelkirkVi börjar med att snacka NAGLAR! Nagelkreatören och kändisarnas ”go-to-nail-artist” Frida Selkirk har såklart stenkoll på de senaste trenderna. Frida, hur ser höstens trender ut på våra 
naglar?

- I höst ser vi mycket rostiga, lite brända toner, som terracotta, saffransgult och roströd. Nougat och choklad är en härlig reminder av 70-talet. Även åskblått och klassiker som burgundy. Älskar att det även kommer starka trender som highlights (på naglarna) och mösnster som blad och ränder, säger Frida. 

Och om du ska rekomendera något speciellt och lite extra trendkänsligt lackmärke?

-Opi har några fina nyanser! Terracotta!
Beatrice Gull är PR-ansvarig för ett av Sveriges största och mest populära nagellacksmärke, Depend. Beatrice, hur tycker du vi ska göra med våra naglar nu i höst?

Skimret i den är MAGISKT!
Nagel -och trendexperten Beatrice Gull


- Naglar  och nagellack är din snabbaste och smartast kort för att säga vad du känner och vill förmedla exakt just nu.

Vill du ha svarta eller vita naglar - så är det helt rätt, vill du mixa massa olika nyanser i prickar eller som sträck eller helt enkelt ha en klassik fransk manikyr så är du OCKSÅ helt rätt! Eller varför inte ha en fransk manikyr med svart i stället för vit? Finns inga rätt eller fel, säger Beatrice.

Vilka nyanser och kulörer är det som är mest trendiga?

- Tidigare har alltid hösten sagt att det är mörka nyanser som ska bäras, men nu till hösten 2019 välkomnar vi även pasteller! Om jag bara vill satsa på EN färg i höst skulle det vara Depend 7 Day i nyansen ”Do your own thing”. Skimret i den är MAGISKT!


Perfekt! Tack Frida och Bea för denna snabba och suveräna trendspan i naglarnas värld! Men hur är det då med våra läppar? Vad är det som gäller där? Lyko Magazine har snackat med en stekhet makeupartist, Lina Ekh, OCH vänt oss inhouse till Lykos egna expertis, Sandra!

 

Sandra är 29 år, utbildad makeupartist och huserar på Lyko Bergvik. Där kan du, liksom hos alla Lykobutiker, vända dig för att få expertråd. Sandra, hur ser höstens trender ut på våra läppar?

De matta läppstiften avtar alltmera, medans läppstiften med glans tar över allt mer


- Varje år när hösten närmar sig vill många gå på med lite mörkare, skarpa läppfärger för att matcha årstidens kulörer. Den trenden kommer nog troligtvis aldrig gå ur tiden. Men i år kan vi även se mycket glossiga, återfuktade naturliga läppar på catwalken. Vilket kan vara passande med tanke på att många av oss blir torrare i hyn och på läpparna under höst och vinter. De matta läppstiften avtar alltmera, medans läppstiften med glans tar över allt mer, säger Sandra. 


Vilka nyanser och kulörer är det som är mest trendiga?

- Läppfärgerna som gäller är rött i olika nyanser som gärna mjukgör och ger glans. Ännu en trend i höst är att dutta läppstiftet inifrån och ut mot kanterna för att få dom ljusare längst ut mot konturen. Spännande look som sticker ut, speciellt om du väljer mörkare toner, säger Sandra.


Om jag bara vill satsa på EN färg i höst, vilken nyans och från vilket märke skulle det vara då?

- Om jag fick välja ETT  läppstift att bära i höst skulle det vara färgen Velvet Teddy från MAC. Den är matt men jag brukar alltid ha ett glans över för att få en snygg finish jag trivs i. Jag älskar MACs läppstift och den färgen har jag använt i evigheter, funkar till allt verkligen. Har alltid med mig i handväskan! 

Och här är några fler favoritläppstift och produkter från Sandra:

Makeupertisten Lina Ekh

 


Lina Ekh är en multikonstnär inom beauty! Makeup Artist, Utbildare, Brynstylist och bloggare med en gedigen utbildning och spännande erfarenhet. Lina, hur ser höstens trender ut på våra läppar?

- Det finns tre tydliga trender hösten 2019:
Avbitna K-beauty läppar 
- Den avbitna läppen fortsätter att dominera i höst! Läpparna är helt enkelt touchade med en dos färg i mitten som sedan bleknar ut mot kanterna. Verkligen motsatsen av ombre-läppen som regerat i sociala medier under en ganska så lång tid nu. Denna asiatiska trend har letat sig in till oss i västvärlden, kanske i takt med att vår obsession av K-beauty ökat!

- Det finns tre tydliga trender hösten 2019

Glossiga Dewy Läppar 
- I takt med att basen blir något mer satin matt i höst blir läpparna ännu glossigare. Läppglanset fick ett uppsving redan i våras men nu är det hetare än någonsin. Den hälsosammaläppen, som ska se återfuktat och dewy ut, får gärna vara transparent och glossigare än glossigast! 

Röda läppar med en twist 
- Den klassiska röda läppen kommer aldrig någonsin gå ur stil men den kommer i så många nyanser och det finns så många olika sätt att applicera den på. I år är nyansen något mörkare, tänk dig ett par röda läppar som druckit rödvin en hel kväll. Föregående års brandbilsnyans fortsätter även att pryda våra läppar – den nyansen blev ju verkligen en jättehit. Vilka nyanser och kulörer är det som är mest trendiga?
- Rött i olika nyanser - gärna med vinrött stänk i, brandbilsrött eller klarröd ton. Purpur/Lila - viniga toner överlag och Terracotta! Smutsblekta färger i brunt/rost och terracotta kommer verkligen bli en hit och dessa kryddiga nyanser syns både på ögon kinder läppar och naglar, säger Lina.

Om jag bara vill satsa på EN färg i höst, vilken nyans och från vilket märke skulle det vara då?
- Kan inte välja, så här är hela min lista!


Och som lax på moset måste ju skönhetsredaktören Krizz få tipsa om några höstfavoriter! På bilden nedan lägger jag på en fantastisk "Water stain" från YSL i nyansen 603, In Berry Deep. Så SJUKT härlig nyans! OBS! KOMMER SNART PÅ LYKO!  

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion

 

01 okt, 2019

Tyck till om artikeln

8 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter