Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

6 tips för bättre hår

Att underhålla ett vackert och friskt hår behöver varken vara krångligt eller onödigt dyrt. Med enkla vardagliga knep, kan du se till att slippa brustna hårstrån och risiga längder. Vi har samlat 6 enkla tips för att du ska få ett fint och välmående svall!

20 jul, 2012
6 tips för bättre hår - inline-bild

DÄRFÖR BÖR DU INTE FROTTERA HÅRET

Frottera helst aldrig håret med handduk. Efter att du tvättat håret lägger du på en handduk och kramar ur vattnet, men gnugga aldrig då det som händer är att du sliter bort ytskiktet (fjällskiktet) på håret vilket resulterar i ett matt och risigt hår.

 

Spar du till långt hår så kan du aldrig få ett långt vackert hår om du frotterar håret, det går av och resulterar bara i spruckna hårtoppar innan du nått halvvägs. En matt yta reflekterar ljuset dåligt medan en blank yta reflekterar ljuset bra. Ett hår med skadat eller bortslitet fjällskikt kan inte reflektera ljuset bra vilket resulterar i ett matt, trist och risigt hår.

 

Här på lyko.se finns hjälp för reparation av håret.

 

KÖP INTE FÖR MÅNGA PRODUKTER

Fyll inte badrummet med produkter! Satsa på några få bra produkter i stället för en massa dåliga produkter som inte fungerar. Köp i stället ett bra schampo som är grunden för vackert hår, komplettera med ett bra balsam som också är viktigt för ett välmående och vackert hår.

Frottera helst aldrig håret med handduk.
Stefan Lyko

 

Även en stylingprodukt som funkar för just ditt hår. Har du lite längd på ditt hår gör det håret gott med en inpackning då och då.

 

ANVÄND PRODUKTER ANPASSADE FÖR DITT HÅR

Om du färgar håret ska du använda färgschampo och färgbalsam som då låser fast färgpigmenten i håret. Andra schampon och balsam löser upp färgen i håret och du får en mindre hållbar färg. En inpackning med färgpigment förlänger färgen i ditt hår.

 

Är du osäker vad du ska välja är ett tips att på Lyko.se titta under kategorin hårvård och där filtrera på hårtyp. Då hittar du enbart produkter anpassade till just din typ av hår och slipper leta bland alla övriga produkter.

 

Satsa på några få bra produkter i stället för en massa dåliga produkter som inte fungerar
Stefan Lyko

HUR DU UNDVIKER KLÅDA I HÅRBOTTEN

Kliar det i hårbotten? Då har du troligen valt fel schampo. Klåda i hårbotten är ett tecken på uttorkad hårbotten eller att du är överkänslig mot tensider som finns i många schampon. Det kan också bero på svamp i hårbotten, det finns schampo som hjälper.

 

HUR DU UNDVIKER ATT HÅRET GÅR AV

Visste du att ett torrt hår är dubbelt så starkt som ett blött, så därför om du har långt hår ska du helst kamma ut håret efter schamponeringen och inte använda borste då du lätt kan skada håret. Ett torrt hår kan du däremot borsta. Ett bra tips när du har balsam i håret är att då passa på att kamma igenom håret med en bred kam och lösa upp allt tovigt hår innan du sköljer ur balsamet så blir det enklare att reda ut håret.

 

Om du använder plattång så är det en god idé att då använda någon speciell plattångsprodukt som skyddar håret mot värme, gör håret blankt och gör att plattningen håller betydligt längre.

 

Visste du att ett normalt hår växer 40 m/dygn om du lägger ihop alla strån du har på skallen. Så var rädd om ditt hår!

Backstage-fotografering Lyko

RÄTT BEHANDLING AV DITT HÅR HEMMA

För att få ut bästa resultat av dina produkter börjar du med att schamponera håret, det visste du ju redan, men sedan är det inte alla som vet att du därefter gör en inpackning på ditt hår för att därefter avsluta med balsam/conditioner som då låser håret och du får det allra bästa resultatet av dina produkter.

 

Alltså först schampo, sedan inpackning och allra sist balsam. Nu är ditt hår redo för styling.

20 jul, 2012

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • för 13 månader sedan

  Jag använder bra produkter enligt min frisör, är skonsam...

  Jag använder bra produkter enligt min frisör, är skonsam med värmeverktyg, mot innan. Men vad gör det för skillnad. Dessutom ätit priorin i över 6 mån o gör inpackningar. Tvättar håret varannandag.
  Innan var jag slarvig med håret. Men synlig skillnad är det inte. Har typ pageklippt nacklångt hår.
  gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018